El Barça recupera l’orgull

En un Martín Carpena bolcat en favor del seu equip, com és lògic, el Barça de Saras Jasikevicius ha tret la seva millor versió pel que fa a intensitat, lluita i cor per endur-se una victòria que pot ser cabdal pel desenllaç d’aquesta apassionant sèrie. Els blaugranes que s’havien complicat molt la vida en perdre el segon partit al Palau, eren conscients que era obligat aconseguir una victòria en terreny hostil per recuperar, almenys, el factor pista.

Avui amb un joc coral, fins a sis jugadors han estat per sobre els deu punts, molt intens i amb una despesa física brutal, han estat capaços de guanyar la lluita pel rebot i a més acabar per deixar sense arguments a un Unicaja que tan sols ha estat capaç de guanyar un quart, el segon, mentre els altres tres se’ls ha endut un Barça seriós i concentrat.

Els blaugranes s’emporten el primer quart

Tot i que sense massa encert pel que fa a l’atac, s’han fallat els primers triples intentats, des del salt inicial, es podia comprovar que l’actitud blaugrana no era la que es va veure en l’anterior partit a Barcelona. De fet, els visitants li donaven la volta a la cistella inicial de Yankuba Sima, després de cistella i addicional transformat per Nikola Mirotic.

Els locals es tornarien a avançar, però els blaugranes no volien cometre l’error de donar avantatge als rivals. Entre Nico Laprovittola i una cistella després de rebot ofensiu d’Oscar Da Silva, qui havia entrat en la convocatòria substituint a Mike Tobey, tornaven a avançar als forasters. El marge visitant creixeria fins als dos punts, 8-10, després d’un triple d’Àlex Abrines.

Reaccionaven els locals, mentre que Sertac Sanli empatava a 12. De nou els locals aprofitarien un parell d’atacs malmesos pels visitants per obrir forat de cinc punts al marcador, amb triple de David Kravish, pel 17-12. Tot i això, els blaugranes serien capaços de refer-se i amb un parcial de 0-8, triples de Kyle Kuric, Mirotic i dos tirs lliures del de Pogdorica, acaben el quart dominant de tres punts, 17-20.

Arriba l’esperada reacció local

A l’inici del segon període, els locals es refan aconseguint donar-li la volta, altre cop, al marcador, malgrat que James Nnaji culmina un alley-hoop dibuixat per Rokas Jokubaitis, 24-22 després d’un triple de Nenad Djedovic. El tècnic lituà ha de tallar el partit. Ara mateix, els blaugranes que fins al moment ho havien fet bé pel que fa al rebot defensiu, tenen força problemes per controlar-lo, però, tot i això, el mateix Nnaji empata a 24. Nikola Kalinic anota cistella i un posterior tir lliure, per mantenir l’empat ara a 27.

El matx entra en una fase d’intercanvi de cistelles, amb Kendrick Perry transformant un triple i amb Tyson Carter fallant un addicional, mentre que per part blaugrana, les cistelles de Kalinic, Abrines i els tirs lliures de Laprovittola, serveixen per estar molt a prop al lluminós, 34-33. Abrines falla un tir lliure, però deixa el marcador empatat a 34 quan queden 3.20 per la mitja part. S’ha recuperat el rebot defensiu i això permet que Vesely anoti per avançar als forasters al marcador, 34-36. Avantatge que es mantindrà gràcies a dos tirs lliures anotats per Laprovittola. Un triple anotat per Tyler Kalinoski torna a posar als locals al davant, fet que corregeix Tomas Satoransky des de la línia. Una esmaixada de Kravish i dos tirs lliures de Kalinoski, permeten que la primera part acabi amb Unicaja dominant de tres punts, 43-40.

Els visitants, amb un Satoransky espectacular, tornen a agafar avantatge al marcador

Quan comença la segona part, les coses canvien a favor dels blaugranes. Entre Sanli i un triple del base de Morón, es capgira el resultat, 44-45, tot i que continuen havent-hi problemes en el rebot defensiu. Els blaugranes, a 7.32 per la fi del tercer període, cometen la seva quarta falta personal. La resposta andalusa és un parcial 5-0 que obliga el tècnic visitant a demanar un temps mort. El pas per la banqueta funciona, sobretot a Satoransky qui agafant les regnes de l’equip anotarà vuit punts seguits, esmaixada i dos triples, que deixen als rivals bocabadats, 49-53.

A partir d’aquest moment, els blaugranes ja no perdran el control del partit. Immediatament, Ibon Navarro, demana un temps mort. Però tot i l’aturada, els blaugranes augmentaran l’avantatge gràcies a les cistelles que anoten Vesely i Kuric, 51-57. Marge que es manté després d’un triple del mateix Kuric, amb resposta local de 5-0 culminat per un triple de Melvin Ejim, 58-60. Anota Kalinic abans que després de revisar-ho els àrbitres assenyalin una falta antiesportiva a Kuric que Dario Brizuela aprofita per transformar els dos tirs lliures. La possessió blaugrana acaba amb dos tirs lliures convertits per Mirotic. El mateix fa Jokubaitis per deixar el 60-66 amb el qual acaba el tercer període.

Els blaugranes amb paciència i determinació s’emporten, també, el darrer quart

Ja en el darrer capítol, Kravish retalla a la meitat el marge català en transformar cistella i un tir addicional. Després d’un alley-hoop entre Jokubaitis i Nnaji, el tècnic blaugrana rep una inexplicable falta tècnica que òbviament Brizuela aprofita per deixar el marcador en 64-68. Ara la defensa blaugrana treballa de valent i això permet que Abrines, des de la línia, augmenti el marge altra vegada fins als sis punts, 64-70.

Als locals els angoixa el fet d’anar enrere en el marcador i més que els angoixa un triple de Kalinic que eleva el marge català als nou punts. Ibon Navarro demana un temps mort que de moment li funciona perquè Dejdovic anota un triple, però els blaugranes no afluixen. Cistelles de Vesely i Kalinic per manar de vuit, 69-77 a menys de cinc minuts per la fi.

Els locals anoten quatre punts sense resposta blaugrana, cistella de Kravish i dos tirs lliures de Will Thomas, abans que Laprovittola transformi un triple importantíssim, 73-80. Mirotic manté la renda aconseguida quan queden 2.19 per jugar-se, 75-82. Després que Djedovic anoti només un tir lliure, primer Satoransky i després Abrines no fallen des de la línia per donar deu punts de renda als forasters, 76-86.

El matx ja està guanyat i més quan el mallorquí recupera una pilota en defensa per anotar d’esmaixada el 76-88 a 1.07 per la fi. Un nou atac malmès pels locals permet a Nnaji transformar dos tirs lliures pel 76-90. El partit acabarà després d’un triple inútil de Carter que deixa el definitiu 79-80 amb el qual acaba el partit.

El Barça, brillantment, ha assaltat el Martín Carpena!

FCB

Estadística