Valuós triomf per encarrilar la final

Segona victòria en el play-off final de l’OK Lliga d’un Barça que ha hagut de treballar de valent per superar al Liceo. Amb un joc ordenat en defensa, amb un Sergi Fernández imperial i amb un joc d’atac molt ben estructurat, l’equip blaugrana ha superat el joc intens i de gran despesa física que ha fet l’equip gallec. Avui Juan Copa havia dissenyat un partit molt físic ,demanant als seus homes un ritme altíssim. Per això ha optat per fer nombrosos canvis que els permetessin aguantar el ritme durant els cinquanta minuts sense que la intensitat afluixés en cap moment. A l’hora de la veritat, els blaugranes que no han modificat el seu pla de joc habitual, han ofert la seva millor versió tant al davant com al darrere acabant per superar, fins i tot amb certa comoditat, als visitants.

Els blaugranes inauguren molt aviat el marcador

El matx començava a un ritme molt alt. Els dos equips s’apropaven a les respectives àrees buscant les rematades, però en defensa es treballava força bé evitant que el perill arribés a les porteries. Fins que Pau Bargalló, situat a la part dreta de l’atac local, uns metres fora de l’àrea, fa una trajectòria en paral·lel a la línia de gol, en sentit contrari circula Helder Nunes qui rep la bola i sense pensar-s’ho gaire fa una mitja volta espectacular culminada amb un fort xut que sorprèn Martí Serra. És el minut 2.08 quan l’1-0 puja al lluminós.

Tot el que havia preparat Juan Copa, altre cop, se’n va en orris. El gol local no ha canviat gens el plantejament gallec, no poden fer altra cosa, però ara tenen la llosa d’anar per sota al lluminós. Malgrat que l’estructura defensiva gallega no és com la del primer partit, Bargalló continua iniciant els atacs des de molt enrere intentant evitar l’excés de trànsit en els atacs locals. Obligats pel resultat, són els forasters els que prenen la iniciativa en atac, però es troben primer amb la bona defensa local i posteriorment amb un Sergi Fernández esplèndid.

Els locals amplien la renda abans del descans

En el minut 8.40, Copa demana un temps mort que canviarà poc les coses. Dos minuts més tard, és Edu Castro qui atura el matx. A partir d’aquesta pausa, els locals recuperen el control del partit. Atents en la recuperació defensiva, no deixen espais per on puguin rematar els gallecs. El ritme de canvis per part visitant continua sent altíssim i de fet el joc es converteix en un anar i venir del que surt beneficiat l’equip local gràcies a la seva bona defensa que li permet arribar amb perill davant Martí Serra.

En un dels atacs locals, Joao Rodrigues xuta amb força perill, Serra atura la pilota que serà recuperada per Bargalló qui torna a xutar amb una nova aturada de Serra, la bola es queda molt a prop de la porteria, sent rematada per tercer cop, ara de nou Rodrigues, que aquesta vegada sí que supera al porter foraster. És el minut 22.48 quan el 2-0 puja al marcador. En el temps que queda de la primera meitat, no hi haurà més ocasions de gol, arribant-se al descans amb el 2-0 a l’electrònic.

L’eficàcia blaugrana, els permet dominar el matx de forma còmoda

L’inici de la segona serà una continuació del que s’ha vist fins ara. El Liceo buscant desesperadament reduir l’avantatge local i un Barça treballant molt bé en defensa. Helder Nunes té una clara ocasió que desfà Serra amb una bona aturada. En un atac gallec, Bargalló recupera la possessió, aprofitant que la defensa gallega està mal col·locada fa una cursa des del centre amb una trajectòria un pel cap a l’esquerre del seu atac amb la qual va superant contraris fins que arriba molt a prop de Serra i amb un xut al primer pal, superarà al porter dels gallecs. És el minut 33.12 quan el 3-0 puja al marcador.

Poc després, en el 34.48 Copa demana un temps mort. Les coses canvien poc. En el minut 35.20, el Liceo arriba a la novena falta. Encara no un parell de minuts més tard, en el 37.16 Dava Torres rep una targeta blava per una falta sobre Marc Grau. L’encarregat d’executar el tir directe és Bargalló qui no pot superar a Serra.

Poc després, en el minut 37.44, els àrbitres assenyalen la desena falta al Liceo. Ara és Joao Rodrigues qui pren a responsabilitat de fer el llançament. El d’Oeiras tampoc pot superar al porter rival. Amb els blaugranes gaudint de superioritat a pista, una jugada local acaba amb un remat de Rodrigues que és aturat per Serra, la bola és controlada per Marc Grau qui amb un xut per banda esquerra supera al porter foraster. És el minut 38.32 quan el 4-0 puja al lluminós.

La reacció gallega no arriba a temps

No cal dir que pels visitants, aquest quart gol és com una pedregada. En plena desesperació, Juan Copa rep una targeta blava per protestar. El tir directe ara és executat per Ignacio Alabart, qui tampoc supera a Serra. De nou, els blaugranes tenen superioritat a pista que aprofiten per dominar amb comoditat. Els gallecs que ataquen de tant en tant, obtindran el premi del gol de consolació a 5.38 del final quan una jugada per banda esquerra del seu atac acaba amb un passi de Pol Manrubia a Dava Torres qui situat molt a prop de la porteria supera per la seva esquerra a Sergi Fernández.

Tot i que el marcador és clarament favorable als locals, els gallecs no afluixen. En el minut 44.55 els locals arriben a les nou faltes. Però abans de la desena dels locals, arriba la quinzena gallega, amb Helder Nunes superant a Serra però trobant-se amb el travesser. En el minut 46.45 s’assenyala la desena falta als locals. Àlex Rodríguez fa un tir directe que atura Sergi Fernández.

Aquests darrers minuts de joc serà una allau del Liceo que vol aprofitar el poc temps que queda. Totes les rematades que fan són aturades per un meravellós Sergi Fernández. En l’últim minut del partit, concretament en el 49.14 s’assenyala penal en una falta de Nunes sobre Àlex Rodrigues. El llançador és César Carballeira qui no pot amb un immens Sergi Fernández tot i disposar d’una segona oportunitat. Ja no hi ha temps per res més i el matx acaba sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell