Derrota totalment merescuda

El Barça s’ha complicat molt la vida al perdre el factor pista davant l’Unicaja andalús, després d’un partit on s’ha pogut veure la seva pitjor versió. Ara, l’equip blaugrana necessita imperiosament una victòria en el Martín Carpena, per almenys continuar viu en aquest play-off semifinal. Per arribar a aquest trist desenllaç, s’han produït diversos factors, però el primordial ha estat la incapacitat manifesta dels locals per superar l’enganxosa defensa andalusa que els ha tret de la seva zona de confort des de molt aviat.

Inici desastrós dels locals

El matx ja començava malament. De nou els locals, com els havia passat en el primer partit de la sèrie, els costava déu i ajuda anotar, però aquest cop s’han trobat que els rivals ho havien corregit i en un tres i no res, els blaugranes s’han vist per sota al marcador, 1-10, amb l’únic punt anotat per Nico Laprovittola. Per part blaugrana es jugava de forma precipitada i amb una selecció de tir horrorosa. Saras Jasikevicius demana un temps mort per intentar corregir la situació. Malgrat això, el marge dels forasters creixerà fins a l’1-14.

Per fi arriba una cistella local, Rokas Jokubaitis, quan han passat quasi sis minuts de partit. Amb penes i fatigues els locals continuen anotant, cistella amb addicional fallat per Laprovittola, Sertac Sanli al pal baix, 6-16. Arriba el primer triple local, Mike Tobey i immediatament el segon, ara de Jokubaitis, 12-20. Una recuperació en defensa del jove base lituà permet que Sanli deixi el marge foraster en sis punts, 14-20.

Ara qui talla el matx és Ibon Navarro. En l’atac andalús, Mike Tobey li posa un espectacular tap a Dylan Osetkowski, però en la caiguda pateix un esquinç que l’enviarà als vestidors. Tot i que a l’inici del segon període tornarà a la banqueta ja no tornarà a jugar avui.

Nikola Mirotic, qui avui està oferint la seva pitjor versió, anota des de la línia per mantenir els sis per sota abans que un triple de Tyson Carter torni a allargar la renda forastera. Sanli anota al pal baix deixant el 18-25 que hi ha al lluminós al final del primer capítol.

Els blaugranes milloren prou per reduir la ferida

Tot i que es comença molt malament el segon període, pèrdua de Nikola Kalinic, els locals reduiran el desavantatge fins als tres punts. Primer anota Sanli, posteriorment és Kalinic qui no falla des de la línia i després d’una recuperació en defensa de Kyle Kuric, torna a ser el de Subotica qui anoti pel 24-27. Almenys, es millora en el rebot. Avui els andalusos només aconseguiran sis més que els locals.

Kalinic continua sent la referència en atac, 26-29, abans que el tècnic foraster rebi una falta tècnica. Àlex Abrines aprofita el tir lliure per deixar el desavantatge en només dos punts. Que serà només un, 28-29, després que Tomas Satoransky falli un tir lliure. Ara qui rep una falta tècnica és Abrines amb Carter transformant el tir lliure.

La renda forastera creix fins als sis punts, quan Satoransky anota per deixar-la en quatre, 30-34. Anoten els visitants, però Kalinic respon amb un triple per tornar a reduir el desavantatge fins als tres punts. Marge que quedarà en un punt després de cistella i dos tirs lliures anotats per Kuric, 37-38 a 1.25 per la mitja part. Una cistella de Dario Brizuela tancarà l’anotació de la primera meitat pel 37-40 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Els locals són capaços de capgirar el marcador, però l’alegria els durarà poc

Unicaja comença la segona meitat amb un triple de Carter, mentre que per part local, Satoransky falla un tir lliure. El mateix Carter fallarà un dels tres tirs lliures dels quals disposa, fent arribar la renda andalusa als set punts, 38-45. A partir d’aquí es veuran els millors minuts dels blaugranes en els quaranta minuts de joc.

A base d’intensitat i amb un Palau bolcat, els locals aconseguiran un parcial 14-2 que els permet capgirar el marcador. Gràcies a una cistella de Jan Vesely, dos triples consecutius de Laprovittola, l’única cistella en joc anotada avui de Mirotic, i una cistella de Laprovittola després de rebot ofensiu que posa als locals manant de cinc al marcador, 52-47 quan queden 5.28 per acabar aquest tercer capítol. Poc després, serà Vesely qui mantingui l’avantatge tot just abans que els locals entrin en una nova fase de desencert.

La remuntada malaguenya culmina amb un triple de Melvin Ejim que torna a posar a l’Unicaja al davant al lluminós, 54-55. Els locals tornaran a manar gràcies a un triple de Kuric, 57-56. Però serà un miratge, ja que els forasters tornaran a posar-se al davant, ara de manera definitiva gràcies a un parcial 0-7 culminat per una cistella de Perry pel 57-63 que hi ha al marcador a manca del darrer quart.

En el darrer capítol, com ja és força habitual, no hi haurà cap miracle

A l’inici de l’últim període les coses no milloren pels locals. Kuric anota, però en defensa els blaugranes no poden aturar les vies de producció del rival. Amb Unicaja dominant de vuit punts, arriba un nou triple de Laprovittola que dona esperances a la parròquia culer, 62-67. El de Morón serà el màxim anotador blaugrana avui amb 19 punts. Mirotic fa els seus darrers punts en el partit des de la línia per mantenir els cinc de desavantatge. Un triple de Tyler Kalinoski i una cistella de David Kravish fan arribar la diferència als deu punts, 64-74. Moment en el qual Jasikevicius demana un temps mort que no servirà de res. Perquè són els visitants els que continuen anotant fins a enlairar el seu avantatge fins als divuit punts, deixant el partit totalment decidit, 64-82 a manca de 4.02 per la fi.

A partir d’aquí, els locals es limitaran a intentar maquillar una mica el resultat perquè la victòria és del tot impossible. Laprovittola anota cistella i addicional, deixant el desavantatge en 15 punts. Marge que mantindrà Kuric, abans que entre Satoransky i Kalinic el redueixin gràcies a un parell de triples i a dos tirs lliures anotats pel de Subotica, 77-86. Dos tirs lliures d’Ejim i una cistella de Kuric posen el punt final al matx, amb el definitiu 79-88 al lluminós.

La sèrie ara es trasllada a Màlaga on els blaugranes necessiten la seva millor versió per poder, com a mínim, recuperar el factor pista.

@PBBMeritxell

Estadística