Els blaugranes s’emporten merescudament el primer partit del play-off final

Després d’una magnífica segona part, el Barça ha aconseguit la victòria davant un Liceo que havia preparat el partit sabent els punts forts dels locals buscant ofegar en defensa la creativitat blaugrana. A l’hora de la veritat, tot i els problemes que provocava la bona feina defensiva dels gallecs, tot ha acabat capgirant-se en contra dels interessos dels de Juan Copa, per culpa de la immensa qualitat local, que ha pogut superar tots els entrebancs fent saltar la banca amb un joc demolidor, consistent i molt brillant.

Els locals pateixen en atac per la forta defensa que fan els gallecs

Només començar el matx s’ha pogut comprovar per on anirien les coses. Els visitants molt ficats al partit, intensos en defensa on feien una vigilància especial sobre Pau Bargalló. Era igual per on patinava, sempre un jugador foraster el tenia controlat. Res de nou. Res al que no estigui acostumat. Els visitants feien mans i mànigues per tallar les arribades locals, que no eren massa clares perquè els forasters no els hi permetien.

Negada la zona 7 de l’atac local, darrere la porteria, Bargalló buscava fer mal fent ràpides curses que començaven molt enrere, intentant obrir la defensa rival. La primera rematada dels gallecs, s’estavella al pal dret de la porteria defensada per Sergi Fernández. Tot i això, el domini del matx és culer, però com ja hem dit de forma poc clara.

De mica en mica, els forasters comencen a treure el cap en atac, posant a prova a un concentrat Sergi Fernández que resolt amb solvència. En el minut 8.47 arriba el primer gol local. És una sacada de falta des del vèrtex superior esquerre de l’àrea visitant de Joao Rodrigues qui passa la bola a Bargalló al que vigilen fins a tres jugadors rivals. L’obsessió gallega pel de Sant Sadurní, s’entén quan de forma inexplicable, fa passar la bola entre els jugadors que intentant controlar-lo i amb un tir de cullera, envia la bola a l’escaire dret de la porteria defensada per Martí Serra. És l’1-0.

L’empat foraster no tarda gaire a arribar

La primera resposta al gol local és una claríssima ocasió gallega que salva el de Calvià. Veient que les coses no els acaben de funcionar, Juan Copa demana un temps mort. Marc Grau posarà a prova un parell de cops al porter visitant, tot just abans d’una jugada afortunada pels gallecs. Una pilota elevada dins de l’àrea local, és recollida per Alex Rodríguez situat a la dreta del seu atac, qui fa un xut de cullera al pal curt que supera a Sergi Fernández. És l’empat a 1 que puja al lluminós en el minut 14.55.

L’empat dona ales als forasters que veuen possible treure alguna cosa positiva del matx. En el minut 17.32 Sergi Panadero veu una targeta blava. És l’ocasió que tenen els visitants per avançar-se al marcador. El xut directe d’Àlex Rodríguez surt fora a prop el pal dret de la porteria local. Els blaugranes que estan amb un jugador menys, resistiran amb solvència els dos minuts d’inferioritat.

Un cop recuperat el cinquè jugador, Edu Castro demana un temps mort. Tot i això qui té una gran ocasió és Bruno Di Benedetto, que es troba a un brillant Sergi Fernández. A 2.54 per la mitja part, és Copa qui demana un temps mort, però els que tindran les oportunitats de moure el marcador són els locals, que no poden amb Martí Serra. Sense canvis al marcador s’arriba al descans.

El segon gol culer comença a decidir el signe del matx

El pla de joc que segurament dissenya Juan Copa en el descans, saltarà fet miques només començar els segons 25 minuts. Des de la sacada de Joao Rodrigues amb passi a Bargalló, passen 8 segons quan la cursa del de Sant Sadurní, acaba amb un passi al segon pal, on remata el mateix Rodrigues al fons de la xarxa. És el 2-1 que trenca per l’espinada tot el que poguessin tenir preparat els gallecs.

Els homes de Copa reaccionen prou bé, però altre cop es troben amb un magnífic Sergi Fernández. Tot i els intents desesperats per empatar dels gallecs, qui anota és altre cop l’equip local. Una jugada conduïda per Joao Rodrigues per banda dreta finalitza amb un passi encara més a la dreta, on està Helder Nunes enganxat a la tanca. El de Barcelos, de primeres fa un passi cap al mig on arriba Bargalló qui amb un tir de pala sec i dur, supera a Serra. És el 3-1 que puja a l’electrònic en el minut 27.53.

Els visitants intenten reaccionar…

El temps mort demanat per Copa, vol recuperar la moral dels seus jugadors. De fet una rematada de Rodríguez la treu amb el casc Sergi Fernández. Els gallecs s’afanyen a buscar superar al de Calvià, però aquest respon magníficament. En el minut 31, els àrbitres assenyalen la desena falta al Liceo. La jugada de Bargalló no acaba amb gol per la bona aturada que fa Serra.

En defensa, els blaugranes estan perfectes deixant pocs forats per on puguin rematar els forasters. El partit ara sembla sota control per part d’uns locals que ofeguen les etzibades gallegues que no arriben a res. Abans el contrari, qui arriba amb perill són els locals que intenten ampliar la renda. Una arribada de Pol Manrubia és aturada per Sergi Fernández qui ha de fer un doble esforç. Tot i el marcador favorable, Edu Castro demana un temps mort en el minut 42.37.

…però els que anoten són els blaugranes

Després de dues rematades amb molt de perill de Bargalló i Rodrigues, arriba el quart gol local. És una jugada per banda dreta d’Ignacio Alabart que acaba amb un passi al cantó contrari una mica enrere per on arribar el d’Oeiras tot sol. El portuguès fa un xut a mitjana altura a la dreta del porter que Serra no pot rebutjar. És el minut 45.53 quan el matx queda decidit.

El 4-1 sembla inabordable per uns gallecs que han anat perdent pistonada a mesura que el matx avançava. El nou temps mort demanat per Copa no els hi serveix de res perquè dos minuts més tard, arriba el cinquè gol local.

Bargalló condueix la bola per banda dreta, fa un passi més a la dreta on és Helder Nunes qui fent un passi enrere habilita a Joao Rodrigues qui amb la defensa rival desarborada fa un xut creuat al fons de la xarxa defensada per Serra. És el minut 47.52 quan el 5-1 puja al marcador.

En el poc temps que queda el Liceo no tornarà a rematar mentre que per par blaugrana Joao Rodrigues té una claríssima oportunitat que Serra atura. Sense que es torni a moure el marcador, el matx finalitza amb el Barça avançant-se en l’eliminatòria.

@PBBMeritxell