Victòria angoixant

L’equip blaugrana s’ha emportat el primer partit del play-off semifinal de l’ACB, després d’una miraculosa recuperació de Nikola Mirotic a menys de 2 segons per la fi del matx, quan els malaguenys buscaven una cistella de tres que portés el partit a la pròrroga. Tot i perdre el control del rebot, els visitants han capturat 20 rebots més que els locals, l’encert i la consistència del joc interior blaugrana a l’hora d’anotar, ha estat determinant per aquesta primera victòria a una sèrie que serà llarga i molt igualada.

Els locals dominen, amb claredat, el primer quart

El matx començava amb els dos equips fallant més del compte. La primera cistella tardaria 2 minuts quaranta segons a arribar i seria de Jan Vesely després de capturar un dels nou rebots ofensius del seu equip. Aquest lleuger avantatge de dos punts es mantindria durant un parell de minuts més amb punts anotats per Mirotic, cistella i dos tirs lliures. Un triple d’Àlex Abrines seguit d’una nova cistella ara al pal baix del mag de Pogdorica que fa arribar la renda local als cinc punts, 11-6.

Els forasters diluirien l’avantatge local després de triple i cistella i addicional fallat per Melvin Ejim. Però els triples que anotarien a continuació Abrines i Sertac Sanli, feien arribar l’avantatge local als sis punts, 17-11, obligant Ibon Navarro a demanar un temps mort. Tot i la pausa, el pivot turc tornaria a transformar un triple pel 20-11. Dos tirs lliures de Rokas Jokubaitis, posaven la renda blaugrana en onze punts, 22-11 a 1.24 per la fi del primer capítol. Una cistella per una porta enrere de Sanli i dos tirs lliures de Jokubaits, deixen el 26-15 amb el qual acaba el primer quart.

Els blaugranes amplien la renda abans del descans

Malgrat que Alberto Díaz amb un triple, redueix el marge dels locals, entre una cistella de Jokubaiis i dos tirs lliures de Kyle Kuric, fan arribar l’avantatge local als dotze punts, 30-18. Comencen els problemes amb el rebot defensiu local, però l’encert en atac amaga els problemes pels quals passa el joc barcelonista. Una esmaixada amb tir addicional fallat per Vesely, manté les coses abans que després d’una falta antiesportiva assenyalada a Mirotic, acabi amb cinc punts anotats pels malaguenys, dos tirs lliures de Yankuba Sima i un triple de Tyler Kalinski, que deixen en set punts la renda barcelonista, 32-25.

Després de temps mort local, Tomas Satoransky anota pel 34-25. Saras Jasikevicius rep una falta tècnica que Kalinoski falla. Qui no erra és Mirotic per tornar als onze amunt, 36-25. Els locals es recuperen pel que fa al rebot defensiu, i això els permet fer arribar la renda als dotze punts després d’un triple inversemblant de Satoransky, qui en realitat volia fer un passi a Mirotic.

Tot i que els malaguenys demanen un altre temps mort, qui anota és Nico Laprovittola per posar en quinze punts la renda local. Vesely falla dos tirs lliures, però un triple de Mirotic allarga l’avantatge blaugrana fins als setze punts, 45-29 a 36 segons per la mitja part. Temps suficient perquè anoti Tyson Carter per deixar el 45-31 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Tot i la reacció visitant, els locals continuen dominant amb certa comoditat

L’inici blaugrana de la segona meitat és lamentable. Es perd el control del rebot defensiu i en atac es fan les coses tan malament com es poden. Després d’un parcial foraster de 0-6, en Saras demana un obligat temps mort. Tot i que el parcial visitant arribar a ser 0-8, un triple de Kuric alleugera la ferida, però Sima anotarà cistella i addicional per deixar el marge local en sis punts, 48-42.

Després d’una cistella d’Abrines amb rebot ofensiu inclòs, cinc punts seguits dels malaguenys, amb triple de Kalinoski, deixen el marge blaugrana en tres punts, 50-47. Es refan els locals amb una cistella d’Abrines i un triple de Sanli,fent arribar la renda als sis punts, 55-49, que a hores d’ara sembla un tresor. Marge que es mantindrà després d’un altre rebot ofensiu d’Abrines.

Tot i que el tècnic lituà mou la banqueta, no troba la solució als problemes de l’equip. Un triple de Dylan Osetkowski torna a deixar en tres punts la renda local, 57-54. Els andalusos anoten un tir lliure abans que Vesely en una porta enrere faci arribar l’avantatge blaugrana als quatre punts, 59-55. Quatre punts que es mantenen, tot i el drama en què s’ha convertit el rebot defensiu local, després d’una nova cistella de Vesely, abans que Jokubaitis culmini un contraatac amb cistella i addicional pel 64-57 a 48 segons per la fi del període. Després d’un temps mort demanat per Navarro, els forasters fallen un tir lliure, mentre que Satoransky transforma els dos amb els quals acaba el tercer capítol, amb el Barça dominant de vuit, 66-58.

Els blaugranes dominen de deu punts a manca de 3.22

El darrer període no pot començar pitjor pels interessos blaugranes. Pèrdua de Jokubaitis, mentre que el rebot defensiu local continua sent un sainet. Quan Ejim converteix un addicional, les coses es tornen a complicar pels locals, 66-61. Tot i aquest mal començament de quart, Vesely mantindrà l’anotació per donar un respir als seus. Quatre punts del txec fan arribar la renda local als nou punts, 70-61. A més una assistència del d’Ostrava permet mantenir el marge a Jokubaitis, 72-63.

Entre un tir lliure transformat per Mirotic, per una estranya falta tècnica d’Ejim, i un contraatac de Nikola Kalinic, fan arribar la renda local als deu punts quan queden per jugar-se 5.59, 75-65. Els visitants no trauran rèdit de les seves innumerables captures en la zona blaugrana i d’això se n’aprofita Kuric per mantenir els deu punts d’avantatge, 77-67 a manca de 3.22 per la fi. Després que Navarro demani un temps mort, els forasters anoten cinc punts seguits per deixar en tan sols cinc punts la renda local.

Tot i que la victòria local sembla assegurada, els andalusos els fan patir fins al final

Anota dos tirs lliures Sanli, que són un baló d’oxigen, abans que un triple de Satoransky faci arribar l’avantatge local als vuit punts, 82-74 a 1.09 per la fi. Un tap de Sima sobre Mike Tobey, dona ales als forasters que culminen un parcial 0-5 amb un triple de Carter pel 82-79 a manca de 18 segons per la fi.

Jasikevicius demana un temps mort. La jugada local acaba amb tirs lliures transformats per Laprovittola a 10 segons per la fi, 84-79. Un intent de triple de Kalinoski és tallat amb falta. Anota els dos primers tirs lliures mentre que el tercer el tira a fallar. La pilota surt fora. Possessió pels malaguenys a 3.3 segons per la fi. La pilota li arriba a Sima que fa un passi a la seva dreta buscant un tirador, però la pilota és interceptada per Mirotic que veu com s’esmicola el poc temps que quedava, aconseguint l’1-0 en l’eliminatòria.

@PBBMeritxell

Estadística