Clara victòria blaugrana

Una pluja de triples, 18 de 31 intents, ha estat el factor clau de la còmoda victòria aconseguida pel Barça en la Fonteta. Triomf que li ha donat el passi al play-off semifinal de l’ACB. Els blaugranes que han trencat el record de triples en un partit de play-off, no han donat opcions als taronges més enllà de la cistella inicial de Víctor Claver, perquè han sabut superar la tímida defensa zonal que han fet els locals des del primer atac blaugrana. De fet, aquesta defensa valenciana permetia tirs còmodes que els visitants han aprofitat per anar obrint forat al marcador, fins que instal·lats en un avantatge al voltant dels vint punts, s’han limitat a mantenir-la per acabar guanyant molt clarament.

Els visitants, gràcies al seu encert en el triple, no donen opcions als locals

Com hem dit, les coses es posaven magres pels locals molt aviat. La cistella inicial de Claver era tan sols un miratge. En el següent atac blaugrana empatava Nikola Mirotic i a continuació, després d’un atac tou dels valencians, arribava el primer triple de la nit, Àlex Abrines que augmentava fins als tres punts la renda forastera, 2-5. Tot i una pèrdua, la primera de moltes dels visitants, els triples de Mirotic i altre cop Abrines obrien el forat un pèl més, 6-11.

Amb l’atac taronja col·lapsat, els blaugranes fallarien fins a 3 triples abans que Jan Vesely anotés el 6-13. Tot i un temps mort demanat per Àlex Mumbrú, els triples blaugranes continuarien arribant, Nico Laprovittola i Mirotic, pel 8-19. Com hem dit, molta culpa de l’encert la tenia la defensa valenciana que començava en zona, ara 2-3, ara 1-3-1 per passar a individual a partir del segon passi.

Una cistella amb addicional de Bojan Dubljevic retalla un pèl el marge català. Però primer Mike Tobey i més tard Laprovittola, aquest des de la línia, i un triple de Kyle Kuric, la tornen a augmentar fins als quinze punts, 11-26. Una cistella de Jonah Radebaugh culmina el primer capítol, amb els forasters dominant de tretze, 13-26.

Els blaugranes augmenten, lleugerament, la renda aconseguida

Els visitants continuen encertats a l’inici del segon quart. Triple de Kuric, cistella de Rokas Jokubaitis, un tir lliure del mateix base lituà i una cistella de Sertac Sanli, fan arribar el marge visitant als 21 punts, 13-34, amb la Fonteta bocabadada. Triple de Josep Puerto, l’únic de divuit llançaments en tot el matx d’uns locals que no aprofitaran una bona sèrie d’errors dels homes de Saras Jasikevicius, perquè reduiran en tan sols cinc punts el desavantatge, 18-34. Moment en el qual un triple de Kuric refà la situació pels forasters, 18-37.

Marge que mantindrà Nikola Kalinic anotant primer gràcies a una porta enrere i a continuació augmentarà en culminar un contraatac que farà arribar el marge culer als vint-i-un punts, 20-41. Avantatge que es reduirà amb les cistelles de Chris Jones i Jared Harpe, abans que Tomas Satoransky anoti cistella i falli el tir addicional. Una darrera cistella de Jones tanca la primera meitat, amb els blaugranes dominant de disset, 26-43.

El partit no canvia gens en el tercer període

La segona part comença amb els taronges fent la mateixa defensa que han fet en els primers 20 minuts. Això permet que els blaugranes continuïn anotant triples. Primer és Satoransky qui n’anotarà un parell i a continuació és Laprovittola qui s’apunta a la festa, pel 30-52. Amb aquest nivell d’encert en el triple, poc importa que Vesely falli dos tirs lliures. Un nou triple de Satoransky posa el marge blaugrana en els vint-i-tres punts, 32-55, en una Fonteta cada cop més desencisada.

Reaccionen mínimament els locals amb cistella i addicional de Dubljevic i una esmaixada de Claver, però els catalans responen amb contundència, triples d’Abrines, Laprovittola i Mirotic que fan arribar la renda blaugrana als vint-i-cinc punts, 39-54. Mumbrú demana un temps mort, però qui anota és Kalinic des de la línia. Jokubaitis afegeix un tir lliure, abans que dos tirs lliures de Kyle Alexander i una cistella de Jones tanquin el tercer quart amb el Barça dominant de vint-i-dos punts, 45-67.

Els forasters desfan en un tres i no res, la petita reacció local

El darrer període no comença gens bé pels forasters. Amb un cinc a pista força estrany, els visitants cometen una bona colla de pèrdues que fan que els blaugranes no es trobin còmodes a pista. Tot i una cistella de Kuric, els taronges redueixen l’avantatge culer fins als catorze punts, 55-69, després d’un parcial 10-2.

De poc ha servit el temps mort demanat per en Saras que es veu obligat a treure els pesos pesants. Amb Satoransky, Mirotic, Abrines i Vesely a pista, es refarà la situació. Els triples de Satoransky i Abrines més una porta enrere de Mirotic i una esmaixada de Vesely, refan les coses, 59-79 a manca de cinc minuts per la fi.

Complida la missió, Jasikevicius desfà els canvis fent tornar a pista a Tobey, Jokubaitis, Sergi Martínez i James Nnaji. Amb els taronges sense esma, dos tirs lliures transformats per Jokubaitis seguits de cistella addicional de Nnaji i d’un triple de Tobey fan arribar el marge català als vint-i-tres punts, 64-87 a manca de 1.15 per la fi. Marcador que ja no es mourà en el que queda de partit.

FCB

Estadística