Victòria a la pròrroga

El Barça ha aconseguit el passi al play-off final de l’OK Lliga després d’una victòria ajustada en un partit que ha necessitat arribar a la pròrroga per decidir el vencedor. El matx ha tingut dues fases. La primera meitat, clarament dominada per l’equip blaugrana, en la qual ha merescut més premi que els dos gols anotats per Pau Bargalló. En canvi, a la segona meitat, amb un Barça menys incisiu en atac, tot i que fent una magnífica defensa, els locals, gràcies a l’encert en les jugades a pilota aturada, han pogut empatar el matx. Ja en el tram final de la segona part de la pròrroga, els visitants s’han assegurat la victòria.

Els blaugranes dominen clarament des de l’inici

El matx, com hem dit, s’iniciava amb un Barça molt ambiciós. Dominant en els dos cantons de la pista, els homes d’Edu Castro sortien a la pista de l’Ateneu Agrícola amb les coses clares. Forts en defensa i incisius en atac. Helder Nunes era l’encarregat de posar a prova al porter local, Blai Roca, qui resolia amb solvència els xuts del de Barcelos. Amb el matx sota control, els visitants no permeten res a uns locals que s’han quedat corpresos de la proposta forastera.

En el minut 4.26 arriba una rematada a la mitja volta de Joao Rodrigues que va al pal dret de la porteria local. Poc després és Ignacio Alabart qui disposa d’una gran ocasió que Roca salva en darrera instància. Serà en el minut 14.28 quan arriba la primera gran ocasió local en una rematada de Xavi Costa que Sergi Fernández atura. El domini visitant és aclaparador obligant a Pere Varias a demanar un temps mort.

Els dos gols dels visitants són poc premi pel seu domini

Milloren els locals amb arribades de Jordi Bargalló i altre cop Costa fins que una recuperació en defensa de Marc Grau el permet iniciar un atac blaugrana per banda esquerra. Un cop superada la línia de mitja pista, fa un passi endavant, també a l’esquerra on circula Pau Bargalló, qui quan arriba gairebé al vèrtex superior de l’àrea local, etziba un xut creuat a l’escaire esquerre de la porteria local que Roca no pot atrapar. És el minut 14.17 quan el 0-1 puja al lluminós.

Quatre minuts més tard, es repetia la jugada amb els mateixos protagonistes. Marc Grau recupera una pilota en defensa i puja a l’atac, un cop superada la línia de mitja pista fa un passi, ara a la seva esquerra on es troba Pau Bargalló. El xut del de Sant Sadurní supera per la dreta a Roca. És el minut 16.38 quan el 0-2 puja a l’electrònic.

El segon gol acaba per silenciar la grada de l’Ateneu Agrícola que assisteix bocabadada a un gran partit dels forasters. Pere Varias demana un temps mort per temperar els ànims dels seus jugadors. Els blaugranes, per la seva part, baixen un pèl el ritme de joc, entre altres raons perquè han aconseguit dominar al marcador. Tot i la baixada de tensió, els visitants continuen dominant amb claredat un matx que sembla controlat. A 1.42 per la mitja part, Marc Grau té una gran ocasió que Roca salva in extremis. S’arriba al descans sense que es torni a moure el marcador.

La segona part serà una altra cosa

La segona meitat comença amb els visitants fent jugades llargues que van esmicolant els segons sense que passi res. És cert que en defensa es fa una gran feina, però no deixa de ser un risc perquè, en qualsevol moment, pot haver-hi un accident. I aquest accident arriba en el minut 34.50 quan els blaugranes cometen la seva novena falta. Encara no cinc minuts més tard, concretament en el 39.42 Marc Grau comet la desena falta. L’encarregat de fer el llançament directe és Martí Gabarró. El de Torrelavit fa una jugada amb un parell de fintes que deixen a terra a Sergi Fernández, superant-lo per la seva dreta. És l’1-2 que fa reviure a l’equip local. Amb el gol també reviu la grada que esclata en ànims als seus jugadors. Ànims que es tornaran bogeria col·lectiva poc després.

L’empat local encén l’Ateneu Agrícola

En el minut 40.48 Alabart veu una targeta blava per un cop de colze. De nou és Gabarró qui executa el tir directe. El moviment és el mateix sols que canviant els cantons, ara és per l’esquerra de Sergi Fernández per on el supera. El matx queda empatat a 2. És això al que ens referíem abans. Als accidents.

Amb l’empat, els blaugranes necessiten tornar a fer el joc que feien si volen assegurar-se el passi a la final. I és per això que Edu Castro demana un temps mort. Però tot i la voluntat blaugrana, el matx s’ha igualat.

En el minut 46.40 Xavi Costa aprofita una passada filtrada de Jordi Bargalló per posar a prova Sergi Fernández qui fa una doble intervenció excepcional. Les rematades d’Helder Nunes i Joao Rodrigues tenen la rèplica d’un Blai Roca fonamental. Una ocasió de Costa i una de Rodrigues posen el punt final al matx que s’haurà de resoldre en el temps afegit.

Tot i que els dos equips disposen d’un tir directe, el marcador no es mou

Quan comença la primera part de la pròrroga, el comptador de faltes està nou pels locals i catorze pels blaugranes. És a dir, els dos equips estan a una del tir directe. Qui primer fa la falta és Costa en el minut 50.36. Pau Bargalló, l’especialista blaugrana no pot amb Roca. Encara no un minut més tard és Sergi Llorca qui comet falta sobre Toni Salvadó. És el minut 52.23 quan Gabarró efectua el llançament. Aquest cop, Sergi Fernández li atura el llançament. Tot i que els dos equips disposen d’una ocasió, el marcador no es mourà abans de la fi de la primera part de la pròrroga.

Els dos gols blaugranes anotats en el tram final, els hi donen una merescuda victòria

A la segona part del temps afegit, els dos equips no tenen ocasions de superar a les respectives defenses que tot i el desgast estan treballant de valent, fins que Alabart combina amb Pau Bargalló dins de l’àrea rival. El de Sant Sadurní arriba a posar-se per darrere la porteria. Tres jugadors locals intenten treure-li la bola, però el blaugrana pot amb la punta de l’estic fer un passi a Alabart que està totalment sol davant Roca. El d’A Coruña té temps de controlar la bola i mirar al porter abans de fer un xut creuat que supera a Roca per la seva dreta. És el minut 58.41 quan puja el 2-3 al lluminós.

Pere Varias, conscient que tot està perdut s’ho juga a un cara o creu, fent sortir a Eloi Mitjans per Roca. Tot i jugar amb un jugador de pista més, la jugada local acaba amb una clara falta de Jordi Bargalló sobre Joao Rodrigues, que els àrbitres castiguen amb targeta blava. Queden 43 segons al partit quan el d’Oeiras executa de tir directe el llançament. Amb una mica de sort supera a Roca pel 2-4.

Tot i que els locals tornen a jugar sense porter, no poden crear cap ocasió mentre que Rodrigues disposarà d’una a porteria buida que salva Adrià Ballart quan queden 12 segons per la fi. Dotze segons que s’esmicolen sense que cap dels dos equips tingui cap ocasió de gol més.