Victòria per començar els play-offs

Malgrat que tot feia suposar que l’equip blaugrana no patiria massa en el primer partit del play-off de quarts de final de l’ACB, al cap i la fi, ha necessitat la millor versió de Nikola Mirotic. 27 punts amb un impressionant 7 de 10 en triples, per aconseguir la victòria en un partit que s’havia complicat al final del segon quart. Tot i els entrebancs, entre el montenegrí i el domini del rebot defensiu el triomf al final s’ha quedat a casa.

El Barça es refà a un bon inici visitant

El Barça que s’havia avançat gràcies a dos tirs lliures del mag de Pogdorica, s’ha adonat molt aviat que avui no seria fàcil la victòria. Perquè, mentre pels locals anotava de contraatac Nico Laprovittola, dos triples de Jared Harper ajudaven a posar als taronges al davant, 4-10 aprofitant les errades en la direcció de Tomas Satoransky que perdia una pilota i cometia passes en la següent jugada.

Després d’una nova cistella del de Morón, el de Praga es reivindicaria tot seguit recuperant en defensa dues pilotes per fer un parell de contres que culminaven amb dos triples de Mirotic que servien per capgirar el marcador, 12-10. Avantatge que mantindria amb una esmaixada Jan Vesely i que augmentaria Laprovittola pel 16-12. Les rotacions locals no acaben de funcionar i això ho aprofita el rival per empatar a 16 abans que una cistella a tres segons de la fi del primer capítol de Kyle Kuric doni el primer parcial als locals, 18-16.

Amb els locals guanyant de deu punts, arriba la reacció taronja

Les coses continuen empantanegades pels blaugranes a l’inici del segon període. Pèrdua de Rokas Jokubaitis i triple de James Webb. Però això canviarà a partir de la resposta de Kuric també en forma de triple. Aquests tres punts són el començament d’un parcial pels locals de 12-2. Completats per una cistella de Nikola Kalinic i vuit punts de Mirotic, cistella i un parell de triples, que enfilen el marge local fins als deu punts, 33-23.

Àlex Mumbrú ha de demanar dos temps morts en poc més de dos minuts perquè el matx se li ha complicat força. El pas per la banqueta dels forasters els hi funciona força bé. En els següents tres minuts, els locals només seran capaços d’anotar dos punts, que arriben de la mà de Satoransky després de capturar un rebot ofensiu.

El matx s’acaba ajustant quan Chris Jones converteix un triple per deixar les coses en un sol punt de renda pels locals, 35-34. Però després d’una cistella de Vesely, un segon triple de Jones, no en ficaria cap més en el partit, empata el matx a 27. Serà Mirotic, amb un triple, qui desfaci l’empat a 20 segons del descans, 40-37. Resultat amb el qual s’acaba la primera meitat.

Els blaugranes, per fi, obren forat al marcador

La segona part comença de forma contraposada. Falla un triple Laprovittola, mentre Harper anota el que prova, 40-40. Empat que primer trencarà Satoransky i més tard Àlex Abrines amb un triple pel 45-42. Els visitants que han començat a defensar en zona 2-3, s’avancen, abans que Mirotic aparegui amb un nou triple per tornar a capgirar el lluminós, 48-46. Marge que manté Vesely i que augmenta lleugerament Satoransky des de la línia en fallar el segon tir lliure, 51-48.

Amb el rebot defensiu blaugrana sota control, els locals aprofiten l’avinentesa per tornar a obrir forat al lluminós. Dos tirs lliures de Mirotic, una cistella de Satoransky i un parell de triples, el primer del de Pogdorica i el segon d’Abrines, que deixen un marge de tretze punts al completar la sèrie Satoransky pel 63-50.

Aquest cop, Mumbrú no ha pogut tallar la ratxa local tot i haver demanat un temps mort. Martin Hermannsson amb un triple, intenta despertar als seus, però seran Jokubaitis i Vesely, aquest després de rebot ofensiu, els que anoten pel 67-53. Al final del període les coses continuaran igual perquè primer anota Harper mentre que per part local qui ho fa és Kuric pel 69-55 que hi ha al marcador quan s’arriba als darrers deu minuts de partit.

Els locals acaben guanyant amb comoditat

Els locals tornen a començar un quart de mala manera. Tirs fallats, pilotes perdudes i encara sort que Webb només anota un tir lliure, que afegit amb el triple convertit per Jonah Radebaugh, deixa l’avantatge local en deu punts, 69-59. Saras Jasikevicius no tarda a demanar un obligat temps mort. Les coses no milloren perquè qui anota i de tres torna a ser Radebaugh per rebaixar el marge blaugrana fins als set punts, 69-62.

El triple que anota Kalinic és una benedicció, com ho és una recuperació de Satoransky que culmina amb esmaixada per tornar als onze de renda pels locals, 74-63. Ara Mumbrú prova la defensa 1-3-1, que els blaugranes superen gràcies a un parell de contraatacs culminats per Kuric, pel 78-65 quan queden 4.12 per jugar-se.

Mumbrú demana un altre temps mort, que no li acaba d’anar bé del tot. Satoransky afegeix al compte local una cistella amb addicional per fer arribar la renda blaugrana al seu màxim avui, setze punts, 81-65 quan queden 3.39 per la fi. A partir d’aquí els locals es relaxen un pèl massa. Això els fa perdre fins a tres possessions que són aprofitades pels forasters per maquillar el resultat després d’una cistella de Jones i quatre punts de Joan Puerto, 81-71.

En Saras demana a 1.35 un obligat temps mort. Kyle Alexander anota un sol tir lliure per completar el parcial de 0-7, abans que arribi un triple de Kuric per deixar les coses clares a manca de 58 segons per la fi, 84-72. Una cistella de Jones deixarà el definitiu 84-74 amb el qual s’acaba el partit.

@PBBMeritxell

Estadística