A un pas de la final

El Barça ha aconseguit la segona victòria en el play-off semifinal de l’OK Lliga, en derrotar pel mateix resultat que en el primer partit, a un CE Noia que com el divendres ha intentat jugar de tu a tu a un equip blaugrana que ha començat dominant a la pista i al marcador, 2-0 en el minut 7 de partit, però que a partir d’aleshores ha deixat que els de l’Alt Penedès aconseguissin el control del joc. Els blaugranes gràcies a la seva bona tasca en defensa i altre cop a l’actuació de Sergi Fernández, mai han anat per sota en el marcador, obligant el rival a un sobreesforç important. Ja en el tram final del matx, Pere Varies ha fet jugar al seu equip sense porter i amb cinc jugadors de pista, fet que no li ha comportat cap benefici.

Els blaugranes comencen força bé

Com hem dit, les coses començaven força bé pels locals. Dominant completament el joc, els homes d’Edu Castro, han construït, després d’una primera rematada de Joao Rodrigues, la jugada del primer gol. Ha estat una recuperació a mitja pista d’Helder Nunes qui des de l’esquerre fa un passi al mig de l’àrea on circula el d’Oeiras. Aprofitant que davant no té ningú, el portuguès fa una rematada per sota a l’esquerra del porter, Blai Roca, superant-lo. És el minut 3.36 quan l’1-0 puja al lluminós.

El gol ha trencat la idea inicial d’un Noia que com el divendres s’ha trobat molt aviat anant a remolc. Després d’una arribada sense massa perill dels forasters, els locals fan un atac que acaba en no res perquè Pau Bargalló no arriba a controlar la bola. El de Sant Sadurní es queda despenjat a prop de la porteria visitant. Mentre, els homes de Varias, surten en contraatac, amb la mala sort que en primera línia talla la pilota Ignacio Alabart. El d’A Coruña fa un passi avançat, recordem que Pau Bargalló encara està tornant cap a la seva àrea, el de Sant Sadurní recull el passi encarant a Roca al qui supera per la seva esquerra. És el 2-0 que puja al lluminós en el minut 6.59.

Després d’un temps mort, les coses canvien

El tècnic dels forasters demana un temps mort per donar una forta esbroncada als seus jugadors. Quan el partit es reprèn, els visitants semblen uns altres. Tant és així que ara qui es veu obligat a demanar un temps mort, és Edu Castro. Un minut després de l’aturada arriba la primera reacció visitant. Una jugada local és tallada per Toni Salvadó per banda esquerra de l’atac roig-i-negre, fent un passi en diagonal a on es troba Kyllian Gil, qui fent una rematada rasa supera a Sergi Fernández en el minut 14.16.

El gol aconseguit dona molta confiança als de l’Alt Penedès que han superat el mal tràngol inicial. Amb els locals veient-se desbordats, el matx passa a ser dominat pel Noia. Una arribada de Martí Gabarró està a punt de costar un disgust als blaugranes, però el de Calvià evita mal majors. Però el gol de l’empat no tarda a arribar. El mateix Gabarró fa una jugada per banda dreta que finalitza amb un passi al cantó contrari per on apareix Salvadó qui amb un tir buscant el travesser supera a Sergi Fernández. És el minut 16.19.

Les coses no funcionen bé pels locals i Edu Castro demana un nou temps mort en el minut 19.55. Tot i això, el control del matx continua sent dels forasters. S’arriba al descans sense que es torni a moure el marcador.

Els locals es tornen a avançar

La segona meitat comença amb domini alternatiu. A una rematada d’Alabart, els visitants responen amb una clara ocasió d’Aleix Esteller que salva Sergi Fernández. Poc després és Xavi Costa qui posa a prova al de Calvià, però el que acaba arribant és el tercer gol blaugrana. És una jugada marca de la casa. Pau Bargalló situat darrer la porteria, espera pacientment que els seus companys facin el moviment adequat, fins que Helder Nunes es planta davant la porteria defensada per Roca. El petit dels Bargalló fa un passi perfecte que el de Barcelos remata per sota superant Roca. És el 3-2 que puja al lluminós en el minut 28.33 de partit.

El gol rebut és una sotragada inesperada per un Noia que estava fent un molt bon partit. Però ara el domini del matx passa a ser blaugrana, amb arribades sobretot de Pau Bargalló qui estavella un xut al pal esquerre amb Roca totalment superat.

Tot i la reacció visitant, els blaugranes tornen a avançar-se

Quan millor estaven jugant els locals, arriba un nou empat. La jugada és una mica afortunada per Adrià Ballart qui situat a la banda dreta del seu atac, enganxat a la tanca, a uns cinc metres per darrere la línia de l’àrea, fa el que sembla un passi elevat que s’enverina en direcció la porteria blaugrana. Jordi Bargalló aprofita per distreure al de Calvià, qui no pot evitar que la bola acabi entrant per l’escaire dret de la porteria. És el minut 34.20 quan al lluminós hi puja el 3-3.

El gol rebut fa que ara, els atacs locals, siguin un pèl massa precipitats, amb poca combinació i cada jugador volent resoldre el matx. Situació que dura fins que poc després, una jugada per banda esquerra de Sergi Llorca, situat sobre el vèrtex dret superior de l’àrea rival fa un passi al mig, mentre que Alabart entra en diagonal a tota velocitat des de la banda contrària. El d’A Coruña fa una rematada de cullera inapel·lable que supera per alt a Roca. Estem en el minut 40.21 quan els locals tornen a dominar al lluminós, ara per 4-3.

Els locals controlen el matx fins al final

Un minut més tard, una clara falta de Gabarró sobre Marc Grau dins de l’àrea és castigada amb penal. Helder Nunes és l’encarregat de xutar-lo, però tot i que ho fa per dos cops perquè en la primera rematada Roca s’ha mogut, no pot superar al porter rival. El matx ara és dominat per un Barça que sap que el marcador i el rellotge li van a favor. Conscient d’això, Pere Varias demana temps mort en el minut 44.21.

Tot i això, el matx continua dominat per un Barça que no passa angúnies. En el minut 45.17 una rematada franca d’Helder Nunes s’estavella en el pal esquerre de la porteria de Roca. Veient que el temps s’esmicola, Varias decideix jugar-s’ho el tot pel tot. A manca de 1.10 per la fi ordena la sortida a pista d’Eloi Mitjans qui entra pel porter Roca buscant la superioritat en atac.

Tot i això, els blaugranes no permeten cap rematada clara, tot i que a Xavi Costa se li escapa una clara oportunitat perquè no troba la bola amb el seu estic. Finalment, els blaugranes recuperen el control de la bola, però Varias no fa entrar a Roca i això ho acabarà aprofitant Pau Bargalló qui amb un tir a mitjana altura des de fora l’àrea introdueix la bola a la porteria rival. Queden 8 segons a un partit que ha quedat resolt. Ara la sèrie viatja a l’Ateneu Agrícola en partit que es jugarà el divendres 2 de juny.

@PBBMeritxell