Merescuda victòria

Després d’un partit força disputat, el Barça ha acabat imposant la seva superioritat a les àrees, per emportar-se el primer partit del play-off semifinal de l’OK Lliga. Una gran actuació de Sergi Fernández, especialment brillant pel que fa a la pilota aturada, quatre aturades en quatre llançaments, ha estat cabdal per la victòria local.

El matx arribava amb el CE Noia molt preparat per intentar vèncer per primer cop a la temporada a un equip que l’havia dominat clarament en els tres partits anteriors, els dos de lliga regular (8-1 i 1-6) i el de la supercopa (6-3). Amb aquests precedents, els de Sant Sadurní han presentat batalla amb ganes i amb molt bona predisposició defensiva, conscients de la perillositat del rival. Però, la brillantor de l’atac local i la bona feina blaugrana al darrere els han fet la guitza, un cop més.

Tot i que els locals s’avancen al marcador, els visitants planten cara

El matx començava amb els dos equips intentant ser els dominadors del joc. Pels locals res de nou, mentre que pels de l’Alt Penedès era una certa novetat, sobretot al Palau. Els blaugranes disposarien en aquests primers minuts d’alguna oportunitat, com una d’Ignacio Alabart que Blai Roca aturava. Molt aviat s’ha inaugurat el marcador. Els àrbitres han assenyalat una targeta blava a Jordi Bargalló per una clara falta al seu germà i avui rival, Pau Bargalló. El petit dels Bargalló és l’encarregat de fer el llançament directe que culmina el jugador blaugrana amb un aixeca i pica pel costat esquerre de Roca. És el minut 4.35 quan puja l’1-0 al lluminós.

El partit ha canviat poc a partir del gol, amb els locals dominant amb claredat el ritme de joc. Helder Nunes ha estavellat un xut al pal en el minut 7.14. Poc després, arribava l’empat visitant. Ha estat una jugada per banda esquerra de l’atac foraster conduida per Kyllian Gil. La seva passada a mitjana altura la remata Aleix Esteller al travesser. La bola surt rebutjada i després de picar a l’esquena de Sergi Fernández, acaba superant la línia de gol. És el minut 9.01 quan al marcador puja l’1-1.

Tot i el gol encaixat, els blaugranes han continuat dominant amb certa comoditat el matx, però el Noia no ha renunciat en cap moment a intentar fer mal al davant. El tècnic de Vigo ha plantejat un partit amb rotació de set jugadors, avui no ha jugat Joan Pascual. Les primeres rotacions en els blaugranes han arribat abans del minut 12 de partit.

Els blaugranes es tornen a avançar al llindar del descans

En el minut 12.33, els àrbitres ensenyen una targeta blava a Helder Nunes per una clara falta sobre Martí Gabarró. Ell mateix és l’encarregat d’efectuar el xut directe. Sergi Fernández amb una gran intervenció atura el llançament, en la que seria la primera mostra del recital que acabaria fent el de Calvià. La rotació local s’ha completat en el temps mort que Pere Varias havia demanat abans de la targeta blava.

Els locals fidels al seu estil han dominat clarament el ritme de joc provocant nombroses ocasions de gol, però això sí no massa clares, que Roca ha pogut treure amb certa solvència. El Noia disposava d’un parell d’ocasions, una de molt clara, que Sergi Fernández aturava. A 3.20 per la fi, Edu Castro disposa a pista al cinc titular que són els que acabaran els primers vint-i-cinc minuts de joc. Malgrat això són els forasters els que posen a prova a Sergi Fernández, amb el de Calvià responen perfectament.

Després d’una ocasió d’Alabart, quan queden 1 segon i cinc dècimes, Pau Bargalló, situat fora l’àrea a prop del vèrtex dret inferior, fa el que sembla un passi elevat que s’acaba d’enverinar pels moviments que fan tant Nunes com Joao Rodrigues. Finalment, la bola entrarà per l’escaire pel 2-1. Evidentment, no hi ha temps per res més i el matx arriba al descans.

Domini local al començament de la segona meitat

La segona meitat comença igual d’intensa que la primera. Amb els locals portant la veu cantant, com ho demostra el fet del tercer gol blaugrana. És una jugada que comença amb Pau Bargalló situat al bell mig de l’atac local. El de Sant Sadurní fa un passi a la seva esquerra on es troba Joao Rodrigues qui quan rep la bola, al primer toc, fa un passi en diagonal a l’altra banda per on arriba Nunes. El de Barcelos també remata de primeres aprofitant que la passada del seu compatriota ha obligat a sortir de sota els pals a Roca. És el minut 26.57 quan al marcador puja el 3-1.

Els visitants han patit aquest gol com un sotrac perquè per uns moments s’han vist superats amb molta claredat per uns locals que tenien les idees clares. Però els de Sant Sadurní s’han refet. En el minut 29.28, els locals arribaven a la seva novena falta. Set segons més tard, les coses s’igualaven pel que fa a les faltes perquè eren els visitants els que cometien la novena. Poc després, en el minut 30.24, un error de Pau Bargalló el fa cometre una clara falta sobre Xavi Costa que els àrbitres consideren mereixedora de targeta blava. L’encarregat d’executar el tir directe torna a ser Martí Gabarró, que com havia succeït a la primera part, no pot superar a un extraordinari Sergi Fernández.

Només 28 segons després, en el 30.52, els àrbitres assenyalen la desena falta local. De nou sembla que l’executor serà Martí Gabarró, però finalment és Eloi Mitjans qui sortint de la banqueta es disposa a xutar el tir directe. Tot i el canvi de protagonista, el resultat és el mateix amb el de Calvià aturant el xut directe de Mitjans.

Quan els forasters arriben a empatar el matx, els locals tarden nou segons a reaccionar

Tot i la frustració que pateixen els visitants, poc més tard obtindran el premi del gol aprofitant el fet de jugar amb un jugador més a pista. És una jugada des del darrere de Jordi Bargalló que finalitza amb un passi a la seva esquerra on es troba a boca de gol Aleix Esteller, qui amb un toc d’estic a una sola mà fa passar la bola per sobre Sergi Fernández. És el minut 31.46 quan el marcador s’ajusta, 3-2. En el minut 35.43, els locals disposen d’un llançament directe per la desena falta forastera. Tot i que Pau Bargalló entra a pista per fer el tir directe aquest cop Roca atura el xut.

Amb els locals altre cop al llindar d’un tir directe en fer la catorzena falta, en el minut 36.27 Edu Castro demana un temps mort. El domini de partit correspon als locals que ho fan bé al darrere, mentre que en atac no poden amb Roca. Després d’una molt clara ocasió de Marc Grau, arriba l’empat. És una jugada un pèl embolicada que acaba amb un xut de Kyllian Gil creuat des de la dreta de la porteria al pal esquerre, Sergi Fernández sembla arribar a aturar la bola abans que traspassi la línia de gol, però un dels àrbitres diu que la bola de forma inqüestionable ha entrat a la porteria. Gol que puja al marcador en el minut 42.41

Amb l’empat les coses s’han complicat força pels blaugranes que tindran una reacció de campions. Només treure de centre, Alabart condueix la bola per la banda dreta de l’atac local, acaba la jugada amb un xut que treu Roca, la bola queda solta al costat del pal esquerre de la porteria, fet que aprofita Marc Grau per fer un xut a una sola mà i d’esquena a la porteria que aixecarà la bola per damunt Roca, fent el 4-3 en el minut 42.50. Tan sols han passat nou segons des de l’empat a 3. El quart gol local té un efecte que com us podeu imaginar és demolidor pels forasters.

El cinquè gol blaugrana serà definitiu

Tot i un temps mort demanat per Pere Varias, ara el domini es totalment blaugrana i com a producte d’aquest domini arriba el gol definitiu. És una jugada per darrere la porteria conduïda per Pau Bargalló, el seu lloc predilecte, que finalitza amb un passi a Joao Rodrigues situat a prop del pal esquerre de la porteria rival, que el d’Oeiras converteix en el definitiu 5-3.

Aquest cinquè gol fa molt de mal a uns visitants que havien dipositat moltes esperances en aquest matx. I més decebuts es queden quan en el minut 44.45 disposen d’un nou xut directe per la quinzena falta local. Ara l’encarregat d’executar-la és Jordi Bargalló. El seu tir directe és aturat altre cop per un immens Sergi Fernández qui rep el reconeixement de tot el Palau. A 2 minuts de la fi, una falta de Kyllian Gil sobre Nunes és castigada amb xut directe que executat per Joao Rodrigues atura Roca. El partit s’acaba sense que passi res destacable en el que queda per jugar-se. El segon assalt d’aquest duel es jugarà el diumenge vinent al Palau.

FCB