Clara victòria per recuperar la il·lusió

Un Barça liderat pel seu joc interior, Jan Vesely i Sertac Sanli, s’ha desfet d’un UCAM Múrcia molt mediocre que arribava al Palau amb opcions per classificar-se pels play-offs de l’ACB. Possibilitat que en cap moment ha estat real, perquè els homes de Sito Alonso no han mostrat cap capacitat d’assaltar el Palau i guanyar a un equip que estava per poques bromes. Un cop acabat el matx, la clara derrota patida pels murcians els enviava de cap a les vacances en lloc dels play-offs. Els homes de Saras Jasikevicius, amb moltes ferides a curar, s’han esmerçat per no tornar a decebre a la seva afecció que els ha rebut amb aplaudiments, però això sí, amb la pitjor entrada de la temporada.

Bon inici local

A la cistella inicial dels visitants responia de forma immediata Àlex Abrines amb un triple que posava als locals al davant. Avantatge que augmentaria Tomas Satoransky, abans que un parcial 0-5 culminat amb un triple convertit per Nemanja Rodovic avancés per segon cop als forasters, 7-9. Vesely treia profit de la seva velocitat davant l’exblaugrana Artem Pustovyi, per anotar quatre punts que sumats a un triple de Mirotic tornaven a posar al davant als locals, 14-9.

Els blaugranes ja no deixarien de manar al lluminós en el que quedava d’enfrontament. Un triple de Tomás Bellas retalla la renda blaugrana. Renda que torna a créixer gràcies a una nova cistella de Vesely. Un triple de Nico Laprovittola i altre cop el pivot txec faran arribar la renda local fins als nou punts, 21-12. Un triple de James Anderson, l’ex, entre altres equips de l’Anadolu Efes, dona fe de vida de l’atac murcià, mentre que Sanli, qui havia substituït a Vesely, és l’encarregat de tancar el primer capítol amb els locals dominant de vuit, 23-15.

Poca esma murciana

Els blaugranes no estan disposats a donar cap opció als rivals i aprofiten el seu bon moment per aconseguir un parcial 7-0. Cistelles de Rokas Jokubaitis, Nikola Kalinic i Sanli, amb l’afegit d’un tir addicional pel pivot turc, que els dona un marge de quinze punts de renda. El tècnic dels murcians ha de demanar temps mort. A partir de l’aturada, els locals passaran per uns minuts de desconnexió que han estat habituals aquesta temporada. L’equip, de cop i volta, se n’oblida d’anotar, encadenant jugades sense solta ni volta. De tot plegat els murcians assoliran un parcial, 1-7, culminat per un triple de Chris Chiozza amb l’únic punt blaugrana anotat per Kyle Kuric, 31-22.

Els blaugranes continuaran sense anotar cap cistella de jugada, però aprofitaran el mal partit del rival, els homes de Sito Alonso acabaran amb una valoració de 29 al final dels quaranta minuts, per tornar a augmentar la renda des del tir lliure. Primer serà Mike Tobey i més tard Vesely per mantenir els onze punts de diferència, 35-24. Gairebé sis minuts després de la darrera cistella blaugrana en joc, arriba una altra, aquesta de Mirotic acompanyada de tir addicional que significa el 38-24. Un triple posterior de Kuric dona disset punts de renda als locals abans que una cistella de David Jelinek la deixi en 15 punts quan el matx arriba al descans, 41-26.

Els blaugranes no en tenen prou

La segona meitat no comença gens bé pels locals. Sobretot per Vesely que perdrà un parell de pilotes, circumstància que serà aprofitada pels visitants per aconseguir un parcial 0-5, amb triple de Thad McFadden pel 41-31. Anota Vesely abans que el de Flint torni a anotar de tres per deixar la renda catalana per sota dels deu punts, 43-34. Per fi desperten els locals. Entre Mirotic i Satoransky fan un parcial 7-0, cistella i triple del montenegrí i cistella del de Praga que refan la situació, 50-34. Marge que manté Abrines des de la línia i que posteriorment s’ampliarà gràcies a Sanli, 54-36. El pivot turc afegeix tres tirs lliures per fer arribar el marge local als dinou punts, 57-38.

 

Un nou parcial 0-5, amb triple de McFadden, redueix l’avantatge local als catorze punts, 57-43. Anota Jokubaitis, abans d’una falta tècnica a Nikola Kalinic que esclata davant el que ell considera una falta amb mala intenció, que veient qui és l’implicat, Sadiel Rojas, alguna cosa hi ha de cert. McFadden anota el tir lliure, mentre que Kalinic transforma els dos tirs lliures per la falta rebuda. La renda local arribarà als divuit punts després d’un tir lliure anotat per Kuric per finalitzar el tercer parcial, amb 62-44 al lluminós.

Els locals no donen opcions als rivals

Quan comença el darrer període, els murcians tenen possibilitats d’aconseguir el passi als play-offs. Doncs bé, les poques opcions que els hi quedaven queden esvaïdes només començar els darrers deu minuts de partit. Entre un triple de Sanli i un tir lliure de Kuric per falta tècnica a Sito Alonso, el marge local creix fins als vint-i-dos punts, 66-44.

Una cistella amb addicional fallat per Jordan Sakho, precedeix a un parell de faltes tècniques. Una assenyalada a Saras Jasikevicius i l’altra a Tomás Bellas. Després d’una esmaixada de Sanli, arribaran quatre punts de Jokubaitis, cistella i dos tirs lliures, que certifiquen que els forasters podran marxar de vacances al final del matx, perquè els locals guanyen de vint-i-quatre a manca de 6.35 per jugar-se. Avantatge que es manté gràcies als tirs lliures que converteix Kalinic i a una cistella de James Nnaji, 76-52.

El matx entra en una fase de desencert, Sergi Martínez fallarà dos tirs lliures, mentre que els visitants només anoten un sol punt. Una cistella de Nnaji, amb tir addicional fallat i un tir lliure convertit per Jokubaitis porten el marge català als vint-i-sis punts, 79-53. L’avantatge local creixerà fins als trenta-un punts gràcies a la poca esma murciana en atac. Un triple de Tobey, i les cistelles anotades per Kuric i Jokubaitis tanquen l’anotació local, 86-55,abans que Pustovyi posi el punt final al partit des de la línia pel definitiu 86-57.

@PBBMeritxell

Estadística