A Colònia!!!!

El Barça ha ratificat la seva classificació per la final four de l’EHF Champions League, després de desfer-se del GOG danès, en un partit que ha quedat totalment decidit en els primers trenta minuts, en els quals ha aconseguit doblar la renda assolida en el partit d’anada. Amb el total dels catorze gols d’avantatge, els homes d’Ortega han relaxat la seva feina defensiva, permetent que els rivals maquillessin una mica el resultat, però sense deixar que en cap moment perillés la victòria. D’aquesta manera, els jugadors barcelonistes han assolit el passi a la final a quatre després d’una trajectòria immaculada en la màxima competició europea, amb quinze victòries en setze partits i amb un sol empat contra el Kiel alemany.

El GOG intenta sorprendre amb atac de set…

El matx començava amb Nicolej Krickau fent el mateix plantejament que a l’anada, jugar en atac amb set jugadors de pista. Cap novetat pels locals que amb un excel•lent Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals, aturen el joc danès en els compassos inicials. Malauradament, els primers atacs locals no són massa encerats. Només anota Dika Mem i per aquest motiu no es comença a obrir el forat al lluminós.

Amb Domen Makuc de central, el joc local flueix prou per a trobar escletxes en la defensa danesa, però els atacs no es defineixen amb precisió. Els danesos que estan dirigits a pista per Morten Olsen, empataran a tres, igualant els gols que han anotat Hampus Wanne des dels set metres i Timothey N’Guessan des dels nou metres.

Després d’un nou gol de Mem, un atac mal acabat dels visitants permet que Makuc obri el primer forat al marcador, 5-3. Renda que mantindrà Ludovic Fàbregas, qui està jugant el seu darrer partit de la màxima competició europea com a blaugrana al Palau. Els danesos volen fer un joc llarg i lent intentant minimitzar el nombre d’atacs locals, però no se n’acaben de sortir. Després d’un parell d’aturades més de Gonzalo, serà N’Guessan qui allargui el marge local, 7-4. Tots els intents de Krickau per suavitzar les coses pel seu equip, no li acaben de funcionar.

… però no se’n surt

El marge de tres gols es manté gràcies als anotats per Fàbregas i Aleix Gómez. Krickau, conscient que cal fer quelcom, no se li acut res més que demanar un temps mort, però els locals ni s’immuten. Makuc i Luis Frade, aquest per dos cops, anoten per mantenir els tres d’avantatge, 12-9, fins que Melvyn Richardson, que ha donat descans a Mem fa el 13-9 després d’una aturada de Gonzalo.

Krickau veient que la seva variant tàctica no li ha funcionat gaire bé, ordena que els seus deixin de jugar en atac amb set jugadors de pista. A continuació d’un altre gol de Richardson qui anota és el mateix Gonzalo, qui prèviament ja havia intentat fer gol a porteria buida sense sort, però ara sí que anota el 15-10 quan estem ja en els darrers deu minuts de la primera meitat.

El marge continua creixent per part blaugrana gràcies als gols de Frade i d’Aleix Gómez que donen sis gols de renda als locals, 17-11. Moment que Krickau aprofita per demanar un altre temps mort. Poc després apareix a pista Luka Cindric qui serà a partir d’ara l’encarregat de dirigir el joc local. Després d’un gol de Jonathan Carlsbogard, arriba una nova aturada de Gonzalo. És el precedent a un gol anotat pel pivot de Rio Tinto que iguala el marge aconseguit en el matx d’anada, 19-12. Ara el director de joc danès és Lauritz Leger. Un gol de Wanne fa arribar la renda catalana als vuit gols, abans que Emil Madsen, des dels set metres la deixi en els set que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors, 20-13.

Els locals es relaxen en defensa

La segona part comença sense canvis a la porteria blaugrana, mentre que a la danesa Matthias Dorgelo substitueix al titular Tobias Thulin. Per part blaugrana continua sent Cindric qui s’encarrega de dirigir el joc. Els forasters tornen a jugar en atac amb set jugadors de pista i sense porter. Els locals comencen bé la segona meitat.

Amb gols de Carlsbogard i Fàbregas, el marge català arriba als nou gols, 22-13. A partir d’aquí, amb la victòria pràcticament assegurada, els locals afluixaran la seva defensa. De fet, Gonzalo que havia fet unes nou aturades en els primers trenta minuts, tot i que l’estadística oficial li dona menys, no tocarà pràcticament cap rematada dels rivals en aquesta segona part.

Els visitants aprofitaran el fet de jugar amb doble pivot, per anotar amb certa comoditat. Els gols de Mem i Carlsbogard deixen l’avantatge blaugrana en set gols, 24-17, marge que es continua reduint fins que Dika Mem transforma un set metres pel 25-19. Carlos Ortega, el tècnic blaugrana, veient que ha de fer quelcom decideix canviar de porter.

Emil Nielsen entra substituint a Gonzalo. Mem des dels nou metres manté els sis de renda, 27-21, quan s’han superat els deu minuts de la segona meitat. Després d’un set metres aturat per NieIsen, entre Martí Soler, extrem esquerre en aquesta segona part, i Cindric mantenen els sis de renda, 29-23. Després d’un gol de Luka Jorgensen, el tècnic malagueny decideix demanar temps mort.

Els intents dels visitants acaben amb el Palau gaudint de la classificació per la final a quatre

A partir d’aquí, el central director de joc blaugrana serà Pol Valera, amb Cindric jugant de lateral esquerre. Unes passes del mateix jugador croat permeten que els visitants deixen el marge culer en quatre gols, 29-25, sent Blaz Janc aprofitant que els danesos continuen jugant amb set atacants per fer el 30-25 a porteria buida.

Després d’una aturada de Nielsen, Frade des dels sis metres farà tornar els sis de renda pels catalans, 31-25, moment en el qual Krickau demana el seu darrer temps mort. Després d’un gol de Jorgensen i un xut fora de Valera, Krickau ordena deixar de jugar amb set atacants. Un gol des dels set metres de Richardson i un de Frade des de la línia dels sis metres mantenen els sis amunt pels locals, 33-27.

Amb el matx entrant en una sèrie d’errors concatenats per part local, amb dues pèrdues de pilota consecutives que acaben en recuperació defensiva, abans que Janc, ja dintre dels darrers cinc minuts, faci arribar la renda local als sis gols, 34-28.

El Palau veient que els danesos ja no tenen res a fer comencen a cantar “A Colònia, A Colònia”. Mentre a la banqueta local tot són abraçades amb els jugadors dempeus gaudint del moment. Richardson anota un set metres, abans que els danesos aprofitin una pèrdua de Carlsbogard per fer un parcial 0-2, amb gols de Joachim Als i Jorgensen , tot just abans que Valera posi la cirereta pel 36-31 final.

Felicitats, nois!!!!

@PBBMeritxell &FCB

Estadística