Els blaugranes inicien els play-offs de la millor manera

El Barça ha desplegat bona part del seu potencial per aconseguir una victòria aclaparadora davant un PAS Alcoi que ha mostrat molta voluntat, però que ha estat completament incapaç de seguir el ritme imposat pels blaugranes. Els homes d’Edu Castro han iniciat el darrer tram de l’OK Lliga de forma brillant. Desplegant un hoquei ràpid, incisiu i molt esmolat han desarborat als alacantins, que tot i inaugurar el marcador, no han pogut aguantar les embranzides locals. Amb un joc coral, sense dubte la seva millor virtut, els homes d’Edu Castro han posat en relleu la seva determinació per tal de recuperar un títol que l’any passat no van poder guanyar.

Els forasters després d’avançar-se al marcador, començaran a patir

El matx començava amb els homes de Lorenzo Pastor intentant plantar cara als locals. I de fet, les coses se’ls han posat de cara perquè en una jugada aïllada, quan només s’havien disputat noranta-quatre segons de partit, l’italià Franco Ceschin, amb un dur tir de pala des de gairebé mitja pista i escorat a la dreta de l’atac foraster, sorprenia Sergi Fernández fent pujar el 0-1 al lluminós.

El gol visitant no ha arribat a destarotar als locals perquè immediatament arribava l’empat. En la jugada després de la sacada de centre, Pau Bargalló situat en la posició que més li agrada, darrere la porteria, espera que algun company es desmarqui, qui ho fa és Joao Rodrigues qui aprofita el passi que li fa el de Sant Sadurní per empatar a 1. Havien passat 21 segons des del gol inaugural.

A partir de l’empat, els barcelonistes han començat a fer el seu joc habitual. Els alacantins han intentat respondre buscant reeditar el seu avantatge, però ara els homes de Castro no ho permeten. De mica en mica, el joc s’anava decantant a favor d’uns locals que evidenciaven la seva voluntat de no donar opcions als rivals.

El perill sovintejava la porteria defensada per Marc Grau Vila, fins que es produeix un error en una passada en zona defensiva de Gonzalo Pérez qui no pot fer arribar la bola al seu destí, quedant l’esfèrica en terra de ningú. El més llest de la classe, Ignacio Alabart, és qui l’acaba controlant per quedar-se sol davant el porter alacantí. Amb un tir ras a l’esquerra, el supera pel 2-1. És el minut 10.03 de partit. Aquest segon gol canvia el partit, que passa a ser de control absolut dels blaugranes.

El tercer gol blaugrana serà la clau de volta

Edu Castro comença a fer la rotació habitual, el dubte és si la rotació serà de set o de vuit jugadors. De moment sembla que de set. En el minut 15.06 el tècnic de Vigo demana un temps mort. El joc continua sense variacions amb els locals fent de manera perfecta la transició defensiva quan són els alacantins els que ataquen. En el minut 17.22 arriba el tercer gol local. Una jugada de Sergi Llorca per l’esquerra acaba amb un passi a Sergi Panadero que frega Ceschin, però la bola li arriba al de Vic que remata per l’esquerra del porter. És el 3-1.

El tècnic visitant intenta redreçar la situació demanant un temps mort. Per part blaugrana, Edu Castro decideix introduir a pista al jove Joan Pascual, per tant, la rotació, almenys avui, serà de vuit jugadors. El matx continua amb domini aclaparador d’uns locals que disposen d’un parell de clares ocasions de Joao Rodrigues que atura el porter foraster. Per part alacantina hi ha una perillosa arribada de Ferran Formatjé que salva un inspirat Sergi Fernández. Ja en el darrer minut de la primera meitat, es produeix una clara falta de l’italià Felipe Matias dintre l’àrea. El penal és executat per Joao Rodrigues qui no pot superar al porter rival, tot i que els àrbitres fan repetir el llançament que torna a ser aturat pel porter. El matx arriba al descans amb el 3-1 a l’electrònic.

Espectacular inici de segona meitat dels locals

L’inici del segon temps continua amb ampli domini local. Amb alguna arribada forastera, però cap dels dos porters permet res als rivals. En el minut 29.28 el PAS Alcoi arriba a la seva novena falta, mentre que els locals en duen set. En el minut 32.09 arriba el quart gol blaugrana. És una jugada conduïda per Alabart per banda esquerra de l’atac local que acaba amb un passi a l’àrea on es troba Bargalló qui fa una rematada que supera al porter rival per sota les guardes. És el 4-1.

El ritme que posen els jugadors locals en les accions està desfent la defensa alacantina. En el minut 33.26 els locals arriben a la seva novena falta. Poc després una combinació entre Helder Nunes i Bargalló, acaba amb un xut des de la dreta del de Sant Sadurní qui pràcticament sense angle supera a Marc Grau Vila. És el minut 34.42 quan el 5-1 puja al marcador. El tècnic visitant demana immediatament un temps mort que no li servirà de gaire. En el minut 34.57, els àrbitres assenyalen la desena falta local. L’encarregat d’executar el tir directe és Ivan Morales qui fa un llançament fort lluny dels tres pals. Una mica més tard, Joan Pascual puja per l’esquerra de l’atac local, fent un passi que Sergi Llorca remata de primeres pel 6-1. Estem en el minut 36.16.

Els locals superen clarament a un Alcoi en hores baixes

El matx ja comença a ser martiri pels alacantins. Després d’una ocasió per cada equip, la dels blaugranes a càrrec de Pascual qui no marca de miracle, arribarà un nou gol local. És una jugada molt ben trenada entre Panadero i Marc Grau que el de Lloret culmina amb un tir des de molt a prop, 7-1, és el minut 38.45.

Amb l’Alcoi superat en tota la pista, els forasters cometen la seva desena falta. L’encarregat de fer el llançament directe és Marc Grau qui no pot superar al porter visitant. El de Lloret es redimirà poc després quan remata un passi des de l’esquerra de Panadero, amb un xut a una sola mà que supera al porter visitant per sota, 8-1. Lorenzo Pastor torna a demanar un temps mort.

Un Barça afamat en vol més i més

Els locals, però, no en tenen prou i continuaran buscant la porteria rival. Una portentosa jugada iniciada per Bargalló des del centre de la part de pista corresponent als locals, fa un passi a ‘esquerra on circula Helder Nunes. El de Barcelos amb un passi a l’altra banda en diagonal habilita una rematada de Joao Rodrigues qui torna a superar al porter foraster, 9-1 en el minut 43.47. Encara no dos minuts més tard, Joao Rodrigues situat al costat mateix de la tanca fa un passi elevat que Bargalló remata de volea. És el minut 45.54 quan el 10-1 puja al lluminós.

 

Tot i els deu gols, els blaugranes continuen afamats i poc després Alabart en el llançament directe per una targeta blava que rep l’argentí Agustín Dominguez posa la cirereta al matx anotant l’11-1 quan estem en el minut 46.20. Malgrat els onze gols anotats, els homes de Castro continuen buscant-ne més, però el porter de l’Alcoi ho evitarà amb penes i fatigues. El matx s’acaba sense que es torni a moure el lluminós.

Un cop acabat el partit, s’ha celebrat l’emotiu acte de la retirada de samarreta d’un Aitor Egurrola que ha passat a ser llegenda eterna del club blaugrana.

@PBBMeritxell