Victòria molt més treballada del que sembla

Tot i la bona primera meitat oferta per l’Obradoiro, amb una enganxosa defensa i encert en atac, el Barça ha estat capaç de donar-li la volta al matx gràcies a un bon segon període, però sobretot a un excel·lent tercer quart en el qual han posat els cinc sentits per no arribar a un final de partit força igualat. En aquest tercer període ha destacat el poder anotador de l’equip que ha transformat en deu minuts fins a cinc triples, la meitat dels anotats en els quaranta minuts de joc. Un cop aconseguit un marge de divuit punts, l’equip ha negociat el darrer capítol amb certa solvència per acabar aconseguint la victòria.

Els gallecs s’emporten, merescudament, el primer quart

Anem a pams. Els blaugranes prenien la iniciativa al marcador des del salt inicial. Una cistella de Nico Laprovittola, dos tirs lliures de Nikola Mirotic i dos punts de Tomas Satoransky, els posaven al davant. Els gallecs responien punt per punt, fins que un tir addicional anotat per Marek Blazevic avançava per primer cop als forasters, 6-7. Jan Vesely, titular avui, ha de marxar a la banqueta per molèsties a l’esquena, molèsties que l’acabaran enviant als vestidors pel que queda de partit.

En aquests primers compassos de l’enfrontament, els homes de Sara Jasikevicius, ja tenien un tastet de com aniria el matx. L’Obradoiro, un equip no massa alt, però per això mateix molt ràpid, estava fent una forta defensa, de molt contacte, que molestava prou als llançadors locals. I això els permetia reduir l’encert local. Els blaugranes no anotarien cap dels sis triples que han provat en els primers deu minuts de partit.

Amb els gallecs dominant de tres punts, Mirotic anota cistella i addicional per empatar a 9. Un triple d’Àlex Suárez torna a avançar als forasters, abans que dues cistelles locals, Laprovittola i Nikola Kalinic de contraatac posin al davant els blaugranes, 13-12. Avantatge que duraria poc perquè una cistella amb addicional de Kasius Robertson és l’inici d’un parcial 2-6, amb els blaugranes anotant des del tir lliure, Sertac Sanli, que donarà sis punts de renda als gallecs quan s’arriba al final del primer capítol, 15-21.

Els primers triples dels locals en el matx, claus en la reacció blaugrana

Tot i que el setè triple dels locals també toca el ferro, en el següent intent arriba el primer triple blaugrana de la tarda, 1 de vuit fins al moment, transformat per Kalinic que redueix el marge visitant a la meitat, 18-21. Continuen les errades en el triple, estem ja en 1 d’11, quan Mirotic amb un cop de palmell en un triple d’Abrines, fa el 20-23. El mateix mag de Pogdorica és l’encarregat de transformar el segon triple blaugrana en el matx, 2 de 12, abans que James Nnaji anoti, això si fallant un addicional per empatar a 25.

Després de l’onzè triple fallat pels locals, arriba una falta tècnica a en Saras, que Robertson transforma abans d’anotar un triple per donar quatre punts d’avantatge als gallecs, 25-29. Tot i una pèrdua d’Àlex Abrines, el mallorquí pot anotar un triple, el tercer de la tarda pels locals, per deixar en un punt la renda gallega. Una esmaixada de Nnaji i una cistella de Mirotic porten la renda catalana al seu màxim fins al moment, 32-29. Un nou triple de Robertson, serà compensat pel segon triple d’Abrines que arriba gairebé sobre la botzina de final de primera meitat i després d’un temps mort demanat pel tècnic local. 32-29 pels blaugranes al descans.

Excel·lent tercer quart del Barça

L’inici de la segona meitat serà favorable als interessos locals. Mirotic anota després d’un rebot ofensiu per un triple fallat per Sanli. Respon un exblaugrana, Leo Westermann, també de triple. Una posterior cistella de Thomas Scrubb, deixa en només un punt el marge local, però els dos triples seguits que anoten Abrines i Mirotic fan pujar l’avantatge local fins als set punts, 44-37. Amb el de Pogdorica sent l’amo i senyor, una cistella seva porta el marge blaugrana als deu punts, 47-37, obliga a  Moncho Fernández a tallar el partit.

En la represa anoten els gallecs, però Mirotic torna a transformar un triple que respon també de tres Thomas Scrubb, Mirotic repeteix l’encert amb un triple inversemblant, pel 53-42. Anota Laprovittola, amb resposta en forma de triple anotat per Phil Scrubb, el germà petit d’en Thomas. Un tir lliure de Laprovittola i dos d’en Sanli tornen a allargar la renda local, fins als tretze punts, 58-45.

Després que els visitants treguin poc profit d’una falta antiesportiva de Tomas Satoransky, dos tirs lliures del base txec seguits de cistella i addicional transformat per Kalinic, fan arribar la renda local als divuit punts, 66-48, que es mantindran al final del quart, després de les cistelles de Satoransky pels locals i Robertson pels forasters, 68-50.

Els gallecs ho intenten, però els locals defensen amb solvència l’avantatge aconseguit

El començament del darrer període serà dolent pels interessos d’uns blaugranes que pequen de certa indolència. Els homes de Moncho Fernández aconseguiran un parcial 0-7 que els reviurà. El tècnic local demana un obligat temps mort. En la represa, Nnaji anota cistella i addicional que queda compensat per un nou triple de Westermann. Jokubaitis farà dues jugades de mèrit, cistella i assistència a Laprovittola que fan augmentar la renda local fins als 15 punts, 75-60.

Després d’una cistella de Blazevic, un nou triple de Westermann, el seu tercer i últim de la tarda, deixa en deu punts la renda local, 75-65. Anota Jokubaitis abans que l’argentí Fernado Zurbriggen la deixi en nou punts, en transformar un addicional, 77-68. A un triple de Kalinic, l’única cistella de tes punts dels locals en aquest quart, el segueixen quatre punts d’uns gallecs que no es donen per vençuts.

Primer Jokubaitis i més tard Sanli mantenen els deu de marge, 84-74, abans que un triple de Zurbriggen, el deixi en set punts, 84-77. Curosament, aquesta cistella del jugador argentí serà la darrera dels gallecs en el partit. A 56 segons de la fi, hi ha una cistella de Sanli amb falta defensiva que serà revisada. Finalment, es concedeix la cistella i el turc anota el tir addicional, 89-77.

Una jugada que acaba amb falta sobre Kuric també serà revisada. El de Danville anota els dos tirs lliures, i en la darrera jugada del partit, Jokubaitis rep falta després d’anotar. Aquesta jugada, quan al partit li queden tan sols dos segons, també serà revisada pels àrbitres. Després del tir lliure transformat pel lituà no hi ha temps per res més i el matx acaba amb el 94-77 final.

@PBBMeritxell

Estadística