Victòria per aplanar el camí a Colònia

El Barça ha deixat molt ben encarada l’eliminatòria de quarts de final en la seva visita a la Jyske Bank Arena d’Odense. Els blaugranes liderats per un immens Luka Cindric, el croat ha fet un dels seus millors partits amb la samarreta blaugrana, han sotmès als joves jugadors danesos a base de bon joc i contundència en atac. Els locals que només han dominat al lluminós, en els compassos inicials de l’enfrontament, no han trobat la manera de superar a uns blaugranes que han aprofitat la seva superioritat tant física com tàctica per endur-se’n un triomf que els ha deixat molt a prop d’una nova final four al Lanxess Arena de Colònia.

Tot i un bon inici local, els blaugranes no tarden a prendre la iniciativa

Com hem dit, el matx començava amb el GOG manant al marcador. El gol de Simon Pytlick avançava als homes dirigits per Nicolej Krickau prenent la iniciativa en el partit. Aquest domini a l’electrònic no els duraria gaire. Un parell de gols de Cindric servien per empatar a 2, fins que després de la segona aturada d’Emil Nielsen, el porter titular avui per part blaugrana, permetés que un gol de Ludovic Fàbregas, avancés per primer cop en el matx als visitants.

Tot i que Aleix Gómez errava en un set metres i també en el posterior remat després de recuperar la pilota, era Dika Mem qui tornava a avançar els catalans. Avantatge que arribaria als dos gols després de l’anotat per Cindric, 3-5. El marge visitant se sostindrà en aquests dos gols una bona estona, amb Aleix Gómez, que està fent molt de mal a la defensa danesa amb les seves circulacions per la línia dels sis metres, anotant un parell de gols abans que Dika Mem estableixi el 6-8.

Els visitants mantenen el domini al marcador

Una nova aturada de Nielsen precedeix a un gol de Fàbregas que serveix per fer arribar la renda blaugrana als tres gols, 6-9. Avantatge que es mantindrà després del gol anotat per Luka Cindric i dos gols de Melvyn Richardson, el primer des dels set metres, 9-12. Veient que les coses no li estan funcionant gairebé, Krickau demana un temps mort que no li servirà gaire perquè les coses continuaran igual.

Els visitants no passen angúnies a l’hora de mantenir la renda. Els gols d’Aleix Gómez i Richardson reafirmen els 3 de marge, 11-14, abans que una recuperació de Cindric permeti que N’Guessan culmini el contraatac amb un tir estratosfèric que Tobias Thulin, el porter titular dels locals no pot aturar, 11-15. Després d’una aturada de Nlesen, el tècnic blaugrana, Carlos Ortega, decideix donar descans a Cindric, entrant Domen Makuc per ocupar la posició de central. En el següent atac local Krickau decideix jugar sense porter i amb set jugadors de pista. El primer atac els hi surt bé, i en la sacada de centre, Blaz Janc fa a porteria buida el 12-16.

Els forasters acaben la primera part dominant de quatre gols

L’atac local el talla Thiagus Petrus recuperant una pilota en defensa que acabarà sent el 12-17 després que Richardson superi a Mathias Dorgelo, que ha substituït sota els pals a Thulin. Els locals retallaran l’avantatge català aprofitant dos gols anotats per Jerry Tollbring, el segon al transformar un set metres, pel 14-17. Per part blaugrana Richardson havia enviat fora un altre set metres. En canvi, qui ara anota des dels set metres és Hampus Wanne.

Krickau canvia de criteri fent tornar a Thulinsota els pals. Fàbregas aconsegueix fer arribar la renda blaugrana, altre cop, als cinc gols, 14-19. En el tram final de la primera part, una aturada de Nielsen acaba amb pilota perduda per Makuc. Els locals que ara juguen amb porter i sis jugadors de pista, no anoten. L’atac blaugrana després d’un temps mort acaba amb un xut fora d’Aleix Gómez que aprofitarà Tollbring per fer el 15-19 amb el qual s’arriba al descans.

L’inici de la segona meitat és molt favorable al Barça

La segona meitat comença sense canvis a les porteries, Nielsen a la catalana i Thulin a la danesa. El primer atac d’aquesta segona part acaba amb gol de Cindric, que fa tornar els cinc d’avantatge pels blaugranes, 15-20. Marge que creix després d’un set metres transformat per Wanne. Un marge de +6 que es mantindrà gràcies a un intercanvi de gols que afavoreix als forasters. Per part blaugrana els anotadors són el mateix Wanne, Dika Mem, altre cop Wanne transformant un nou set metres, i Cindric 19-25.

Veient que les coses continuen sense millorar pels locals, Krickau demana un temps mort. Tot i que en la represa, Rasmussen anota, l’atac visitant continua trobant zones de producció. Cindric fa el 20-26 i després d’una doble aturada de Nielsen Dika Mem fa arribar la renda catalana als set gols, 20-27.Renda que mantindran primer N’Guessan i posteriorment Luka Cindric, abans que una recuperació del central croat habiliti a N’Guessan qui fa el 22-30 quan estem a menys de 15 minuts de la fi.

Els locals intenten reaccionar

Krickau, un pèl abatut demana un nou temps mort, és l’últim que li queda. Després d’un gol de Lukas Jorgensen, els danesos passen a defensar en 5-1, en un intent desesperat de molestar en la línia de creació rival. Wanne falla un set metres, però l’aturada de Nielsen evita que els locals redueixin el marge català. Després que Cindric anoti, la resposta local és un gol de Tollbring que està sent el que manté als danesos. L’atac blaugrana no pot anotar en el següent atac i a més perd pel que queda de partit a Dika Mem que s’ha de retirar amb molèsties als bessons.

Torna a anotar Tolbring deixant el marge blaugrana en sis gols, 25-31. Un gol de Fàbregas és respost per un d’Eml Madsen, el millor artiller dels danesos, abans que el tècnic malagueny demani un temps mort. Krickau aprofita l’avinentesa per ordenar als seus jugadors que tornin a defensar en 6-0. Els blaugranes fallaran en un parell d’atacs i això dona opcions als locals a reduir el seu desavantatge.

En els darrers minuts de partit, els blaugranes seran més efectius

Després que Mathias Dorgelo faci el 27-32, Ortega ordena el canvi a la porteria blaugrana, Gonzalo Pérez de Vargas substitueix a Nielsen. El de Toledo atura el primer llançament que rep i això ho aprofita Makuc per anotar el 27-33 quan queden menys de set minuts de joc. Una bona acció defensiva de N’Guessan la culmina ell mateix fent arribar la renda visitant als set gols. Després d’un gol anotat per Nicolai Pedersen, una pilota perduda per Makuc és l’antesala del 29-34 anotat també pel mateix Pedersen.

Ortega decideix fer jugar alhora a Cindric i Makuc, amb l’eslovè jugant de lateral esquerre. Wanne no pot amb Thulin, però Gonzalo per la seva banda, abaixa la persiana, sent Makuc qui fent un magnífic gol fa tornar la renda forastera als sis gols, 29-35. Després que anoti Jorgensen, Ortega demana un temps mort quan queden 37 segons al partit. La intenció és fer durar la jugada fins al passiu, però la pilota es perd. En l’atac local Morten Olsen fa falta en atac, circumstància que aprofiten els blaugranes per fer un contraatac que culmina Fàbregas. Els locals es afanyen per tornar a atacar, però es roben amb un mur anomenat Gonzalo que immediatament posa en circulació la pilota que acabarà en mans de Blaz Janc qui anota, gairebé, sobre la botzina el definitiu 30-37.

FCB

Estadística