Vint-i-setè títol de Copa pels blaugranes

El Barça ha aconseguit la seva vint-i-setena Copa de la història, desena de consecutiva, en superar al BM Logroño després d’un partit en el qual, el tècnic dels avui visitants, Miguel Ángel Velasco, ha plantejat un enfrontament amb set jugadors de pista intentant d’aquesta manera poder superar la defensa blaugrana, o almenys posar les coses un pèl complicades als catalans. A l’hora de la veritat, l’opció de buscar la superioritat no els ha acabat de sortir prou bé, i els blaugranes s’han pogut emportar la Copa cap al nou Museu.

Inici igualat

El començament del matx no ha estat gens fàcil per als avui locals, perquè entre altres raons, els homes de Velasco estaven frescos físicament. De fet, tot i que els blaugranes eren els primers a portar l’avantatge al lluminós, amb gols de Luis Frade, Timothey N’Guessan i Hampus Wanne, el seu avantatge no arribava als dos gols de renda, 3-2. Això provocava que després d’una pilota perduda per Frade, els castellans capgiren marcador amb dos gols seguits, 3-4.

La connexió francesa, N’Guessan i Dika Mem, empata el matx a 5. Empat que mantindrà Frade, abans que els gols que anoten entre el pivot portuguès i Luka Cindric portin per primer cop en el matx el marge català als dos gols, 8-6. Renda que es manté gràcies als gols anotats per Blaz Janc i de nou Frade, pel 10-8. Amb la defensa catalana treballant de valent, Dika Mem fa arribar el marge dels avui locals als tres gols, 11-8.

Un parcial 7-0 deixa el matx gairebé decidit

Després d’un set metres transformat per David Cadarso, els blaugranes aconseguiran un parcial 7-0 amb gols de Cindric, dos de Janc, dos de Ludovic Fàbregas, Domen Makuc i un de Jonathan Carlsbogard que deixaran, en la pràctica el matx decidit, 18-9. El tècnic dels avui visitants demana un temps mort que servirà per aturar la sagnia que pateix el seu equip.

És el moment en el qual en l’equip de La Rioja Javier Romeo substitueix sota els pals al titular Jorge Pérez. Però tot i que l’atac blaugrana de cop i volta es bloqueja, els avui visitants no poden treure rendiment perquè Emil Nielsen continua fent una gran feina sota els pals. El danès serà escollit al final de l’enfrontament el MVP de la final. Fàbregas anotat un parell de gols manté el matx sota control, 20-12 abans que un gol d’Álex Rubiño tanqui el primer temps amb els blaugranes dominant de set gols, 20-13.

Bon inici de segona part pels blaugranes

La segona part comença amb Aliaksandr Markelau sota els pals del BM Logroño, mentre que pel Barça continua Nielsen. El danès mantindrà la persiana baixada i els gols anotats per Makuc i Aleix Gómez, inèdit el de Sabadell en els primers trenta minuts, fan tornar el marge català als nou de renda. Gràcies a una altra aturada de Nielsen, entre Frade i un nou gol d’Aleix Gómez fan arribar la renda blaugrana als deu gols, 24-14.

A partir d’aquí, els gols dels barcelonistes passen a ser un pèl esporàdics perquè en atac es perd una mica la concentració. En canvi, al darrere, tot i que els rivals busquen la superioritat al mantenir l’atac de 7, les coses es fan bé i el marge continua sent de deu gols després dels anotats per Makuc, Janc i Aleix Gómez, 27-17.

Relaxació final d’un Barça campió

Un contraatac signat per l’extrem de Sabadell fa arribar la renda catalana als onze gols, 28-17. De nou, els homes de Carlos Ortega entren en una fase de desencert. Es perden nombroses possessions, però malgrat això la victòria blaugrana no arriba a posar-se en dubte perquè Nielsen està fent un matx excepcional. A manca de poc més d’onze minuts per la fi, el tècnic malagueny demana un temps mort. Força emprenyat, intenta que els seus homes reaccionin. Qui primer ho fa és el jove Martí Soler en defensa recuperant una pilota.

Velasco fa una estona que deixa de banda l’atac amb set jugadors perquè ja no hi ha res a fer. Melvyn Richardson, qui anota el seu primer gol en el matx, fa el 29-19 quan a la final li queden poc més de deu minuts de joc. Nielsen i Markelau rivalitzen en aturades fins que N’Guessan fa el 33-21. Els visitants anotaran un parell més de gols, abans que Richardson posi la cirereta al matx anotant el definitiu 34-23 amb el qual acaba el partit.

Felicitats, CAMPIONS!!!!

FCB