Clara victòria blaugrana

En un partit força desigual, no en va s’enfrontaven el líder de la competició contra el darrer classificat i ja virtualment equip descendit a la LEB, el Barça després d’un matx força còmode s’ha desfet d’un Fuenlabrada que en cap moment ha estat capaç d’oferir una mínima resistència. Ha estat un d’aquells partits en els quals un dels equips és força superior i el triomf està pràcticament decidit des del salt inicial. Només cal que passin els minuts perquè la lògica s’imposi.

I el d’avui ha estat un d’aquests partits. Això si, l’equip del sud de Madrid, ha tingut dos moments de glòria en el matx. El primer quan ha aconseguit en les beceroles de l’enfrontament posar-se al davant, 11-12, i el segon en guanyar d’un punt, 25-26, el darrer quart. Tret d’això, el matx ha estat fàcil per un equip blaugrana força superior al rival.

Lleugera resistència dels visitants a l’inici del matx

Com hem dit, les coses estaven clares des de molt aviat. La primera cistella, Oscar Da Silva, era contrarestada per Osas Ehigiator qui empatava momentàniament el matx. En el següent atac local, Nico Laprovittola obrirà forat al marcador en anotar el primer triple local. Avantatge de tres punts que mantindria el mateix base de Morón, sent Sergi Martínez amb una esmaixada qui faria arribar el marge local als cinc punts, 9-4. Després d’una cistella de Sertac Sanli, hi ha una reacció forastera que capgirarà el marcador per primer i únic cop en el matx.

Amb els locals fallant tot el que proven, dos punts de tir lliure de Malique Lewis i quatre punts de Christian Eyenga, configuren un parcial 0-6 que posa per primer i únic cop en els quaranta minuts a l’equip madrileny manant al lluminós, 11-12. No tarden els locals a reaccionar. Els triples de Laprovittola i Kyle Kuric posaran, ja de forma definitiva, als blaugranes al davant, 17-12. Marge que augmentarà el mateix Kuric anotant els darrers cinc punts locals, cistella i triple. Una esmaixada de Juan Fernández, els seus únics punts en el matx, deixen el 22-16 al marcador quan s’arriba a la fi del primer capítol.

Els locals s’afanyen a trencar el partit

El segon acte comença amb Kuric anotant el seu onzè punt consecutiu, en transformar un triple, 25-16. A partir d’aquí, el joc local empitjora, es perd una possessió i això permet que els visitants retallin la diferència anotant quatre punts consecutius, deixant en cinc els punts de renda local. Saras Jasikevicius talla de forma immediata el matx al demanar un temps mort. El pas per la banqueta fa el seu servei, perquè a continuació la defensa blaugrana comença a treballar de valent, mentre que en atac les coses es continuen fent força bé.

Els locals aconseguiran un parcial 9-0, cistella de Nikola Kalinic, dos tirs lliures de Rokas Jokubaitis, triple d’Oriol Paulí i esmaixada de Sanli, que deixa una renda de catorze punts al lluminós pels Barça, 34-20. Renda que serà insuperable pels madrilenys del sud.

Després de passar per la banqueta en un temps mort, els visitants anoten una cistella, Viny Okovo, abans que els blaugranes facin un altre parcial, ara de 6-0, amb cistella de Jokubaitis, un tir lliure de Sanli i un triple de Da Silva que eleven el marge culer fins als divuit punts, 40-22. Avantatge que sembla, tot i quedar més de vint-i-tres minuts al partit, totalment insuperable pels forasters.

Després d’una cistella anotada per Matija Samar, arriba un nou triple local, Paulí, que fa arribar el marge blaugrana als 19 punts, 43-24. Renda que mantindran Da Silva i James Nnaji, des de la línia. Una cistella de Laprovittola i un triple de Da Silva incrementen la distància fins als vint-i-quatre punts, 52-28. Lasanah Kromah tanca la primera part deixant el 52-30 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Els blaugranes augmenten el seu avantatge

Tot i que la segona meitat comença amb una cistella de Ken Horton pels visitants, les coses no canvien gens. De fet, a partir dels dos punts de l’americà, els locals acabaran de decidir el matx gràcies a un parcial 17-0 que deixarà les coses clares. Mentre que en defensa es fan les coses força bé, en atac els disset punts consecutius arriben gràcies a Tomas Satoransky, qui anota una esmaixada i un tir lliure, cistella de Sergi Martínez, vuit punts de Kuric, amb un triple, dues cistelles i un addicional, més un parell de cistelles de Da Silva que configuren un clar 69-32.

Un parell d’esmaixades, Ehigiator i Eyenga, donen fe de vida de l’atac visitant, però no deixen de ser una anècdota en el desenvolupament del partit. Després que Nnaji falli un parell de tirs lliures, aspecte aquest dels tirs lliures que és on els locals han estat més espessos avui amb només un 64% d’encert (9 de 14), ha arribat un nou triple, altre cop Kuric, perquè els locals doblessin als rivals al marcador, 72-36.

Tot i el clar marge, els blaugranes no en tenen prou. Nnaji esmaixa per donar 38 punts de renda als locals, avantatge que mantindrà gràcies a un cop de palmell de Mike Tobey a les acaballes del tercer període pel 76-38 que hi ha al marcador quan s’arriba al darrer capítol.

Els forasters s’emporten el darrer quart

Amb el matx totalment decidit, els homes de Jasikevicius mantenen la tensió al començament del darrer període. Quatre punts de Nnaji, qui falla un tir addicional i un triple de Tobey donen quaranta-dos punts de renda, 83-42. Però a partir d’aquí hi ha una lleugera relaxació local. Se succeiran un parell de pilotes perdudes en atac que els rivals aprofiten per reduir el marge català amb un parcial 6-14, amb Pauli, Tobey i Sergi Martínez anotant per part blaugrana.Per part forastera qui porta la veu cantant és Horton, 89-56.

I aquí va passar quelcom que ningú se’n va adonar, ni a les banquetes, ni a la grada. Després de la cistella de Sergi Martínez, que era el punt 87 de l’equip blaugrana, sense que ningú anotés van pujar de forma automàtica dos punts al caseller blaugrana, error que es mantindria fins al final del matx.

En Saras que fa estona que veu el partit guanyat, ha fet entrar al jove Dame Sarr, que gaudirà de gairebé 6 minuts i mig a pista. Els darrers minuts del matx seran un petit festival dels joves blaugranes, en els quals Sarr i Nnaji es repartiran els punts locals. Mentre que el pivot n’anotarà dues esmaixades, el jove Sarr aportarà 8 punts, amb 4 de 4 en tirs de dos, que deixen el definitiu 101-64 amb el qual acaba el matx.

@PBBMeritxell

Estadística