Derrota a la semifinal de la Champions

El Barça s’ha quedat a les portes de jugar la seva vint-i-setena final de la màxima competició europea en caure 4-3 davant el FC Porto. L’equip blaugrana que havia igualat el gol matiner dels portuguesos ha fet una mala sortida en la segona part en la qual ha arribat a perdre 4-1. Tot i aquest important desavantatge, l’equip ha intentat redreçar la situació arribant a quedar-se a un sol gol quan al partit li quedaven per disputar-se set minuts i dos segons. Els homes d’Edu Castro ho han intentat, però els portuguesos, amb un excel·lent Xavi Malián sota els pals, no han permès que els catalans fessin el gol de l’empat.

Gol matiner dels portuguesos

El matx s’iniciava amb els dos equips intentant agafar el comandament del joc. Per part blaugrana destacava per la seva persistència Helder Nunes, qui posava a prova al porter de Sant Hipòlit. Els blaugranes han rebut el primer entrebanc greu quan el matx estava encara a les beceroles. En una bola dividida molt a prop de mitja pista, en territori portuguès, Joao Rodrigues fa una passada enrere cap a Ignacio Alabart, l’esfèrica es queda en terreny de ningú, sent recuperada per Rafa Costa qui fent una mitja volta molt ràpida, es queda sol tot encarant Sergi Fernández. Amb un tir ras per la dreta del porter anota l’1-0 quan només s’han disputat 4 minuts 25 segons.

El gol destarota a l’equip blaugrana que per uns minuts perd el control del joc. Finalment, els blaugranes es refan però sense crear ocasions de gol a l’àrea rival. Curiosament, Ricardo Ares, el tècnic dels portuguesos, demanarà un temps mort que serveix perquè els avui visitants assentin el seu joc.

Amb l’empat, els blaugranes recuperen el control del partit

Producte d’això, arribarà el gol de l’empat. Després d’una recuperació defensiva Pau Bargalló inicia un atac demolidor. Amb un passi a la seva esquerra, buscant Helder Nunes trenca la línia defensiva dels portuguesos. El de Barcelos, amb un passi en diagonal li torna la bola a Bargalló que havia continuat la cursa de forma que el de Sant Sadurní es queda sol davant Malián. Amb un tir creuat que envia a l’escaire dret de la porteria rival anota l’empat a 1 en el minut 11.27.

El matx continuarà sent dominat pels blaugranes que són els que arriben amb més ocasions a provar d’anotar, trobant-se a un Malián que no els permet cap alegria. Tot i l’evident perill que creen els homes d’Edu Castro, l’exblaugrana Xavi Barroso etzibarà en el minut 17.46 un xut que un cop superat Sergi Fernández s’estavella en el pal esquerre de la porteria blaugrana. Malgrat que els avui visitants continuaran tenint oportunitats no anotaran cap gol més en el temps que queda de primera meitat, perquè quan no es troben a Malián, els pals els faran la guitza com en les rematades de Nunes i Bargalló en el tram final dels primers vint-i-cinc minuts.

Mal inici de segona part

Les coses canviaran força a l’inici del segon temps. Els homes de Ricardo Ares surten amb més intensitat a pista i molt aviat posen a prova a Sergi Fernández. Una rematada molt a prop de Telmo Pinto no és gol per la brillant actuació del de Calvià. Els blaugranes intenten recuperar el control i Bargalló té una clara rematada ben resposta per Malián.

Quan sembla que els homes d’Edu Castro es recuperen de l’ensurt, arribarà una nova jugada desgraciada pels interessos barcelonistes. Una molt dubtosa falta de Sergi Llorca és considerada com mereixedora de targeta blava pels col·legiats italians. L’encarregat de fer el llançament directe és Gonçalo Alves qui amb un tir de pala supera per sobre al de Calvià.

Aquest segon gol que puja al marcador en el minut 32.31 tindrà un efecte devastador en uns blaugranes que durant una bona estona perden, com havia passat després de l’1-0, el control del matx. Producte d’aquest descontrol arribarà el tercer gol portuguès. Ara és una jugada, aparentment sense perill, conduïda per Xavi Barroso per banda esquerra de l’atac dels avui locals. Lliure de marca, etzibarà, un cop superada la línia de mitja pista, un xut creuat a mitjana alçada que supera per la seva esquerra a Sergi Fernández. És el minut 36.35 quan puja el 3-1 al lluminós. Per acabar-ho d’adobar, poc després, en el minut 37.06, els blaugranes cometen la seva novena falta.

Després del quart gol portuguès, els blaugranes es queden a les portes de l’empat

Ara els atacs del Porto són més llargs del que havien estat i d’aquesta manera li treuen profit als dos gols de marge minimitzant els atacs dels homes de Castro. Tot i que el tècnic de Vigo demana un temps mort, els portuguesos gaudiran, com era d’esperar, d’un llançament directe per la desena falta blaugrana. L’encarregat de fer el llançament directe és, altre cop, Alves qui aquesta vegada estrella la bola en el pal dret de la porteria. La mala sort fa que la bola torni on està el jugador portuguès qui té temps de fer una passada a la seva esquerra per on puja Ezequiel Mena qui només ha de tocar la bola per fer el 4-1 quan queden 10.03 per jugar-se.

En la celebració del gol, Mena rep una targeta blava que deixarà al Porto durant dos minuts amb un jugador menys a pista. Circumstància que els blaugranes aprofiten per posar setge a la porteria rival. Poc després, en el minut 41.24 Nunes amb un xut creuat des del vèrtex superior esquerre de l’àrea portuguesa supera Malián pel 4-2.

Aquest gol obre una finestra d’oportunitat pels blaugranes que es posen a la feina. Augmentant la seva intensitat buscant un altre gol que no tarda gaire a arribar gràcies a un llançament directe per una targeta blava tan dubtosa com l’assenyalada als blaugranes. El llançament el fa Bargalló que supera a Malián en el minut 42.51.

Amb 4-3 al marcador, els avui visitants s’escarrassen buscant el gol de l’empat, però tots els seus esforços queden en no res perquè els portuguesos no cometen cap més error i a més tenen l’assegurança de vida anomenada Malián. Entre unes coses i unes altres, el partit s’acabarà sense que es torni a moure el marcador.

FCB