Tot i patir força, el Barça es classifica per la semifinal de la Champions

Després d’un partit força disputat i molt igualat, el Barça s’ha classificat per la semifinal de la WSE Champions League en imposar-se a l’OC Barcelos. Com hem dit, el matx ha estat molt equilibrat amb l’equip català portant la iniciativa al marcador, fins a 3 cops s’ha avançat, fins que ja en el tram final de la segona part del temps afegit, un gol de Joao Rodrigues, 3 gols anotats avui pel d’Oeiras, avancés de forma definitiva a l’equip blaugrana.

Per arribar a aquest final d’infart, han passat moltes coses, amb un Barcelos que ha mostrat la seva millor cara, sent capaç de sobreviure a un Barça seriós i concentrat que ho havia intentat tot el partit, però que no ha pogut evitar que una actuació genial de Conti Acevedo, el porter argentí dels portuguesos mantingués als seus amb possibilitats de victòria. Però la insistència i el bon joc dels blaugranes han tingut, al cap i la fi, la recompensa que s’havien merescut durant els seixanta minuts que ha durat l’enfrontament.

Els blaugranes dominen amb claredat

Ja des de la sacada inicial que ha correspost als portuguesos, s’ha comprovat que el matx no seria fàcil pels homes d’Edu Castro. Només treure de centre, els portuguesos provaven de sorprendre a Sergi Fernández amb un tir enverinat de Danilo Rampulla que el de Calvià solucionava. Un cop superat aquest primer ensurt, els blaugranes s’han dedicat a fer el seu joc habitual, amb arribades de Pau Bargalló i posteriorment Joao Rodrigues que treia no sense problemes el porter argentí.

Poc després, una clara ocasió del de Sant Sadurní era aturada per Acevedo. El domini del joc era per als avui locals, amb alguna arribada dels portuguesos que eren ben aturats per la magnífica defensa dels catalans. És cert que cap dels dos equips creava massa ocasions de perill, però també és cert que la proposta blaugrana era un pèl més arriscada que la portuguesa que volia, fos com fos, no permetre rematades còmodes. En el minut 11.05, Paulo Freitas, el tècnic del Barcelos, demana un temps mort.

Tot i que els barcelonistes disposaran d’un penal a favor, s’arriba al descans amb empat a zero

Tot i això, el domini continua sent dels deixebles d’Edu Castro que malauradament es troben al davant seu un mur anomenat Conti Acevedo. En el minut 15.09 és el tècnic de Vigo qui demana temps mort. Les coses canviaran poc. Els barcelonistes continuen dominant i alhora es repleguen de manera modèlica després d’acabar la jugada o de recuperació portuguesa. De fet, Sergi Fernández no necessita intervenir en una bona part de la primera meitat.

En el minut 20.10, una falta d’André Centeno sobre Sergi Llorca és castigada amb penal. Qui s’encarrega del llançament és Joao Rodrigues, però Conti Acevedo li endevina el xut ras, el d’Oeiras tindrà una segona oportunitat en recollir el rebuig de l’argentí, però tot i que ho prova amb una bola col·locada a l’escaire esquerre, el porter dels portuguesos fa una nova portentosa aturada evitant el primer gol blaugrana. En els darrers minuts de la primera part continua el domini del Barça, però el matx arribarà al descans sense que es mogui el marcador.

Els blaugranes s’avancen, però l’alegria els durarà ben poc

Ja a la segona meitat, les coses continuen igual. El Barça domina, fins i tot amb certa comoditat, però no hi ha manera de superar a Conti Acevedo. Una gran passada d’Helder Nunes permet una rematada molt perillosa de Joao Rodrigues, però l’argentí evita el gol.

En el minut 29.44, Sergi Fernández atura un llançament d’Alvarinho, la bola rebutjada va a parar on es troba Bargalló. El de Sant Sadurní, s’adona que la defensa rival està mal col·locada i ràpidament surt cames ajudeu-me cap a l’àrea rival. A la seva esquerra qui puja desmarcat és Nunes. Bargalló li fa un passi després d’una brillant maniobra, mentre que continua corrent. El portuguès li torna la bola amb Conti Acevedo fora de la porteria per evitar la rematada de Nunes. Això permet que gairebé a porteria buida Bargalló faci l’1-0 quan estem en el minut 29.50 de partit. Però l’alegria li durarà poc a l’equip barcelonista.

En la jugada posterior a la sacada de centre, la defensa dels avui locals no està massa fina i d’això se n’aprofita Alvarinho qui situat a l’esquerra del seu atac tot sol, té temps per etzibar un xut creuat al pal llarg que supera Sergi Fernández. Han passat sis segons des del gol de Bargalló quan el matx queda empatat a 1.

Un gol de Joao Rodrigues torna a avançar als d’Edu Castro

Després del que havia costat superar a Acevedo, el gol dels portuguesos és una galleda d’aigua freda. Tot i el gol encaixat, els homes d’Edu Castro tornen a dominar el joc. Sense decaure, els blaugranes continuen treballant de valent. Fins que els seus esforços obtindran premi. Un xut d’Helder Nunes situat a prop de la línia de mitja pista, des de la dreta de l’atac blaugrana, és rebutjat per Conti Acevedo. La bola és recollida per Joao Rodrigues situat molt a prop del porter argentí. El d’Oeiras amb un toc subtil supera el porter dels portuguesos. És el minut 33.15 quan el Barça torna a dominar al lluminós, 2-1.

L’equip català no cau en el parany de tancar-se al darrere i continua jugant com ho estava fent. L’única llicència que els blaugranes es prenen i que a partir del gol els seus atacs són un pèl més llargs per tal d’anar consumint minuts. En defensa es continua treballant força bé i això provoca que altre cop els portuguesos els costi i molt arribar a inquietar a Sergi Fernández.

De nou, empaten els portuguesos per enviar el matx a la pròrroga

Quan el matx arriba als seus darrers sis minuts, Paulo Freitas decideix moure fitxa. Dario Gíménez, el jugador estrella de l’equip portuguès, tant brillant en atac com dubtós a l’hora de defensar, és l’opció del tècnic del Barcelos que ja no té res a perdre. Tot i que els blaugranes continuen treballant bé, el matx comença a patir la pressió ambiental, amb la grada animant als portuguesos.

A 3.17 per la fi, Freitas demana un temps mort. Quan el matx es reprèn, arribarà el segon empat del Barcelos. És una jugada aparentment sense perill, amb la bola sent conduïda per Vierinha des de gairebé mitja pista. El portuguès etziba un xut a l’escaire dret de la porteria blaugrana que Sergi Fernández no pot atrapar. És el minut 46.54 quan l’empat a 2 puja al marcador. El cop que suposa l’empat no és massa ben rebut pels blaugranes que tot i un temps mort demanat per Edu Castro veuran com a 7 segons per la fi, una jugada de Giménez acaba amb un passi al mateix Vierinha que enviarà la pilota al pal. Com el matx acaba amb empat a 2, s’ha de disputar una pròrroga de dues parts de cinc minuts.

Ningú marca en la primera part del temps afegit

La primera part del temps afegit, amb els blaugranes ja recuperats de l’ensurt, no serà gaire vistosa, ja que els dos equips pretenen, sobretot, no cometre errors. Amb una rematada per banda, Edu Castro a 1.50 per la fi fa un moviment tàctic en optar jugar amb Marc Grau i Joao Rodrigues els dos a l’hora a pista. Tot i això, s’arriba a la fi dels primers cinc minuts d’afegitó sense que es mogui el marcador.

Els barcelonistes, que s’han tornat a avançar, veuen com els rivals empaten de nou

Amb els dos atacants a pista, els blaugranes posen setge a la porteria defensada per Conti Acevedo. Quan han passat només 22 segons d’aquesta segona part del temps afegit arriba un altre gol blaugrana. Un gol que és molt similar al segon dels culers. Ara és Bargalló qui xuta des de lluny, Acevedo rebutja la bola que recull, de nou, Rodrigues per fer el 3-2. Estem en el minut 55.22 de partit.

Sergi Panadero entra a pista per Marc Grau, per donar més consistència a la defensa blaugrana. Consistència que no servirà de res perquè una genialitat de Dario Giménez en fer una jugada per banda dreta del seu atac amb passi al segon pal on rematarà Danilo Rampuilla superant per tercer cop a Sergi Fernández. Aquest cop, el gol portuguès no afecta els blaugranes que ja estan curats d’espants.

A la quarta va la vençuda

Els homes d’Edu Castro insisteixen fins que un xut d’Helder Nunes que rebutja Acevedo és recollit per ell mateix per fer un passi a la seva esquerra on es troba Joao Rodrigues qui torna a superar al porter argentí des de molt a prop. És el tercer gol del d’Oeiras avui que val pel 4-3 quan queden només 1 minut 6 segons per jugar-se.

Paulo Freitas veient que el matx el té pràcticament perdut opta per jugar sense porter fent un atac de cinc jugadors de pista. Serà una mala decisió perquè els blaugranes es defensen molt bé, fins que després d’una aturada de Sergi Fernández la bola li cau a Helder Nunes qui surt en contraatac i a porteria buida fa el definitiu 5-3 quan queden per jugar-se catorze segons d’aquesta segona part del temps afegit. Amb els portuguesos acotant el cap, el matx s’acaba. El rival del Barça en el partit de semifinal del dissabte vinent serà el Porto.

FCB