Victòria per mantenir-se líders de l’ACB

Després d’una gran primera meitat, el Barça que tenia el cap en la propera visita a Kaunas per continuar el play-off de quarts de final de l’Eurolliga, ha negociat els darrers vint minuts de partit amb certa comoditat. Tot i el greu problema que li suposava el no poder tancar el seu rebot defensiu, permetent segones opcions a uns locals que han arribat a deixar l’avantatge blaugrana en tan sols set punts, 60-67.

Els visitants que havien arribat a dominar de 21 a l’inici del segon temps, de cop i volta han vist com se’ls havia complicat el partit. Amb les coses força ajustades arribaven dos tirs lliures de Jan Vesely i un triple d’Àlex Abrines que tornaven a posar les coses a lloc. Amb aquesta victòria, els homes de Saras Jasikevicius, continuen en primera posició de la classificació de l’ACB a manca de quatre jornades.

Grandiós primer quart dels blaugranes

Com hem dit, el matx començava força bé pels visitants gràcies a dos factors. El primer, l’encert en el triple de Nikola Mirotic i Nico Laprovittola i en segon terme el desencert local. Una cistella de Nikola Kalinic, bon primer quart del de Subotica, augmentava la renda forastera fins al 0-8. Avantatge que arribaria als nou punts, tot i una cistella de Volodymyr Gerun, un exblaugrana, després d’un triple del mateix Kalinic. Nou punts que primer mantindria Tomas Satoransky i que posteriorment elevaria amb un triple Sertac Sanli, 4-16.

Reacciona la banqueta bètica demanant un temps mort. Pausa que els hi serveix de ben poc perquè arribaran dos triples, Kalinic i Laprovittola que allarguen el marge dels forasters fins als 16 punts, 6-22. Un tir lliure de Kalinic, un triple de Sergi Martínez i una cistella de Rokas Jokubaitis, continuen engreixant la renda blaugrana que ara és de vint punts, 8-28. En el darrer tram del primer quart, Tyson Pérez anota per deixar el 10-28 que hi ha al marcador quan s’acaba el primer quart.

Els visitants augmenten la seva renda

Ja en el segon període, serà Mike Tobey qui faci tornar els vint amunt, abans que Pérez anoti el primer triple local per rebaixar el desavantatge local fins als disset punts. El rebot defensiu que els blaugranes han començat a no controlar durant els primers deu minuts, ara mateix s’ha convertit en un veritable drama. Tot i això, després de cistella de Sergi Martínez, Jokubaitis anota un tir lliure, abans que Tobey faci tornar els divuit punts de renda, 17-35.

El primer triple de la tarda d’Àlex Abrines augmenta la renda visitant fins als dinou punts. Els locals reaccionen aprofitant un triple fallat per Kyle Kuric per anotar dues cistelles. Abans que els bètics redueixin encara més el marge dels forasters, Jan Vesely esmaixa pel 23-40. Satoransky mantindrà els disset punts de marge abans que un triple de Jean Montero el deixi en catorze, 28-42. Una nova cistella de Satoransky, bon partit del de Praga, i un triple a 3 segons per la mitja part d’Abrines, deixen el 28-47 al marcador quan el matx arriba al descans.

Reacció bètica

L’inici de la segona part dels visitants es força bona. Quatre punts de Mirotic, dos tirs lliures i una esmaixada, més una altra esmaixada, aquesta de Sanli, fan arribar la renda dels visitants als 21 punts, 32-53. Tot sembla flors i violes. Res més lluny de la realitat. Els locals anotaran dos tirs lliures, Montero, i una cistella, Gerun. Un triple de Mirotic dona oxigen als forasters, 36-56, però un triple de BJ Johnson despertarà als locals.

Amb el rebot defensiu dels blaugranes que continua sent problema, el marge culer es reduirà fins als quinze punts, que encara és un marge raonable, però ara mateix les sensacions no són prou bones. Tot i una cistella de Kalinic, els bètics continuaran reduint el marge culer, 45-58. Moment en el qual, Saras Jasikevicius ha de demanar un temps mort. La renda visitant continua esmicolant-se, quan anota Vesely 47-60.

A la banqueta visitant, els llums d’alarma ja fa estona que fan pampallugues. En un moment de crisi, res millor que un triple. Abrines dona oxigen pel 51-63. Gerun falla un addicional, mentre que Jokubaitis manté els dotze de renda. En la darrera jugada del tercer període, de nou anota Gerun pel 55-65 que hi ha al marcador a manca de deu minuts de joc.

Els forasters no perden el cap

Una esmaixada de Jokubaitis vol ser un punt i a part, però els errors propis, pèrdues de Vesely i Kuric, són junt amb el descontrol del rebot defensiu, on els locals poden fer mal. El matx arriba al moment que hem destacat al començament. El Barça tan sols domina de set punts, 60-67. L’atac blaugrana acaba en dos tirs lliures per Vesely, que el txec transforma. Dos punts que són aigua en temps de sequera, 60-69. A continuació, un triple d’Abrines, magnífic partit del mallorquí, tranquil·litza encara més les coses en augmentar el marge visitant fins als dotze punts, 60-72.

Els visitants han recuperat el rebot defensiu i això és, sense dubte, una bona notícia. Luis Casimiro demana un temps mort. Poc després James Nnaji comet una molt ingènua falta antiesportiva que el duu a la banqueta. Estem en el moment en el qual els dos equips es juguen les garrofes. Anota Sanli i a continuació Satoransky transforma un triple pel 65-77.

Que els blaugranes no patiran per aconseguir el triomf es confirma quan Mirotic transforma un addicional a manca de 4.13 per la fi, 65-80. El rebot defensiu es continua controlant tot i que un triple de Jeremy Pargo vol revifar als seus, però queden poc més de tres minuts per la fi. Cinc punts de Tobey, triple i cop de palmell, fan arribar el marge català als 13 punts quan només queden 1.06 per jugar-se, 72-85. Un anecdòtic triple de Zsombor Maronka tancarà l’anotació d’un matx que els blaugranes han acabat dominant de 8 punts, 77-85.

FCB

Estadística