Els blaugranes comencen de forma pletòrica el seu camí cap a la final a quatre

Un Barça intens, concentrat i molt encertat en els triples, 14 de 26, ha aconseguit la victòria en el primer partit del play-off de quarts de final de l’Eurolliga, davant un Zalgiris que pretenia sorprendre a l’equip blaugrana. Però la resposta local, iniciada en un bon primer quart ha desmuntat les pretensions lituanes. Amb un pletòric Sertac Sanli i un encertat Nikola Mirotic, ben acompanyats per Kyle Kuric i Àlex Abrines, els locals han donat la primera passa per arribar a la final a quatre de la competició.

Fantàstic primer quart dels locals

Com s’ha comentat a l’inici, el matx començava amb un Barça molt intens i amb bones prestacions en els dos cantons de la pista. Després d’uns estranys tres segons assenyalats a Jan Vesely, era Mirotic qui treia profit de la seva superioritat al pal baix, on assolia treure una cistella i dos tirs lliures per donar una renda de quatre punts als seus, 4-0. Després d’una cistella de Kevarrius Hayes, els locals obririen un primer forat al marcador gràcies a un parcial 5-0, després d’una cistella de Jan Vesely i un triple de l’inevitable Mirotic, 9-2.

Els blaugranes estaven dominant a les dues pintures, i això els permetia engrandir el seu avantatge, 13-4, després d’una esmaixada de Tomas Satoransky i dos tirs lliures d’Àlex Abrines. Els visitants anotaven de tant en tant, mentre que els locals conscients de la necessitat de començar bé l’eliminatòria continuaven ampliant el seu marge que arribaria als catorze punts, 20-6, després de dos tirs lliures de Vesely, una nova cistella de Mirotic i una altra cistella de Sanli amb addicional inclòs.

El bagatge lituà era prou minso tot i que en el rebot les coses es començaven a igualar. Després de quatre punts consecutius dels visitants, Saras Jasikevicius, demana temps mort. Anota Sanli, abans que Achille Polonara anotés, cistella i addicional pel 22-13. Un triple en el darrer segon del primer quart de Nico Laprovittola, tanca el capítol amb els locals dominant de dotze, 25-13.

Tot i que els lituans no afluixen, els locals acaben dominant també el segon període

El segon període comença amb els dos equips intercanviant cistelles, Rokas Jokubaitis, Sanli i una esmaixada de Mike Tobey, que serveixen per mantenir els dotze punts de renda pels locals, 31-19. Avantatge que torna a créixer aprofitant un parell de bones defenses dels culers que permeten que anoti de tir lliure Kuric. Cal destacar que avui els locals estaran infal·libles des de la línia, 21 de 21. Un cop de palmell de Tobey fa arribar el marge local als setze punts, amb el tècnic dels lituans, Kazys Maksvytis, començant a estar preocupat.

Tot i la bona predisposició local, els forasters aconseguiran un parcial 2-9, després d’un parell de cistelles de Dovydas Giedratis, un triple de Polonara i una nova cistella de Hayes, amb l’única resposta de dos tirs lliures transformats per Jokubaitis, que obliguen el tècnic local a demanar un temps mort, 37-28. Després del pas per la banqueta, els blaugranes retroben l’encert. Triple d’Abrines i dos tirs lliures de Satoransky pel 42-28. Els visitants tornen a provocar problemes amb el seu rebot ofensiu, 42-31. Però en el darrer minut de la primera meitat, Mirotic i Sanli transformaran un triple cadascú per marxar als vestidors amb els blaugranes dominant de disset, 48-31.

Lleugera reacció lituana

El botí local es reduirà a l’inici de la segona part per culpa d’un triple fallat i una posterior falta en atac d’Abrines. Però la reacció lituana quedarà en no res, gràcies als triples que anoten Mirotic i Laprovittola que augmenten la renda local fins als dinou punts, 54-35. Els forasters amb molt orgull es resistiran a entregar la cullera, anotant set punts mentre que per part local qui anota i des de la línia és el base de Morón.

Un triple de Lukas Lekavicius deixa en catorze l’avantatge local abans d’un nou triple d’Abrines pel 59-42. Després de cistella amb addicional transformat per Laurynas Birutis, 59-47, en Saras que no vol que res estigui fora de control, torna a tallar el partit. Des de la línia anotaran Abrines i Sanli per recuperar els setze de renda, 63-47. Els lituans ho continuen intentant. Lekavicius i Birutis també anoten des de la línia mentre que Kuric transformarà un triple pel 66-51. Arnas Butkevicius encistellarà la darrera cistella del tercer període, 66-53, quan queden deu minuts de joc.

Decisiu l’encert en el triple dels blaugranes

Tot i uns certs problemes en el rebot defensiu dels locals, un triple de Sanli, avui l’otomà està repartint delícies turques a dojo, ara un triple, després una assistència i més enllà un rebot ofensiu, seguit d’una cistella d’ell mateix al pal baix, fan tornar els setze punts de marge pels locals, 71-55. De fet, la resistència lituana comença a fer figa.

Una cistella de contraatac i un triple, els cinc punts anotats per Kuric obren un forat enorme al marcador favorable als locals, 76-55. Maksvytis, desesperat, demana el seu darrer temps mort perquè ja n’havia demanat un després del triple de Sanli. Però no li servirà de res perquè els locals ja fa estona que estan funcionant com una piconadora.

 

Després de dos tirs lliures anotats per l’exblaugrana Rolands Smits, arriben set punts dels locals, que seran definitius. Triple i cistella de Jokubaitis i una esmaixada de Sergi Martínez pel 83-57 a manca de 4.56 per la fi. A partir d’aquí, els dos equips es limiten a complir l’expedient. Tobey anotarà des de la línia, abans que primer Jokubaitis i més tard Tobey tanquin l’anotació local, també des de més enllà del 6,75. Giedraitis anotarà els darrers quatre punts del matx, dos tirs lliures i una cistella, pel definitiu 91-69 amb el qual acaba el matx. Divendres vinent, el segon capítol de la sèrie.

@PBBMeritxell