Victòria més complicada del que s’esperava

Una bona primera meitat ha permès al Barça aconseguir la seva vint-i-quatrena victòria de la temporada a l’ACB. Davant l’equip que ja el va vèncer en la jornada inicial de la competició, els locals han ofert una versió dinàmica i molt intensa en els primers vint minuts de joc. La segona part, amb l’equip canari reivindicant-se, les coses han estat força diferents.

Els homes dirigits eficientment per Jaka Lakovic, han desplegat un eficaç joc d’atac que ha posat en alguns moments en problemes als locals, com quan els canaris han reduït l’avantatge local fins a deixar-lo en només cinc punts amb més de quatre minuts per jugar-se. Aleshores, els locals han ofert la seva millor versió, sobretot en defensa, per evitar sorpreses d’última hora. Finalment, han assolit una molt treballada victòria, davant d’un equip que ha demostrat molta solvència a l’hora de competir.

Els blaugranes comencen força bé

 

Els locals començaven bé. Triples de Nikola Mirotic i Kyle Kuric per dominar 6-2. Molt aviat, es comprovaria que els grocs no venien a passar el tràmit. Un triple d’Andrew Albicy, qui també havia anotat la primera cistella del seu equip, ajustava el marcador, 6-5. Els locals, ben dirigits per Tomas Satoransky superaven amb certa comoditat la defensa canària, gràcies altre cop a Mirotic, acompanyat ara per Jan Vesely, qui recuperat de l’ensurt patit una setmana abans, anotava dues cistelles consecutives que sumades a una després de contraatac de Satoransky permetien doblar als rivals al lluminós, 14-7.

Un nou triple local, ara de Nico Laprovittola, gran partit del de Morón, mantenia els set punts de marge, tot just abans que Sertac Sanli augmentés la renda fins als nou punts, 19-10. Marge que es mantindria després de dos tirs lliures transformats per Rokas Jokubaitis abans que Nico Brussino transformi dos tirs lliures pel 21-14 que hi ha al marcador al final el primer període. En els darrers 105 segons del quart cap dels dos equips no anota res més.

Gràcies al seu bon joc, els locals amplien el seu marge

El segon capítol no pot iniciar-se de millor manera pels locals. Un triple de Sanli, fa arribar la renda catalana als deu punts, 24-14. Renda que primer manté Laprovittola i que després augmenta, lleugerament, Vesely pel 28-17. Un triple de Vitor Benite reduirà la renda local fins als sis punts, 28-22. Departament aquest del triple en el qual els canaris han estat més encertats que els locals aconseguint dotze triples de 23 intents, superant el 50% d’encert. Aquesta primera reducció de renda local queda en no res gràcies a l’encert de Laprovittola qui anotarà cistella i triple per fer tornar el marge als nou punts, 33-24.

Però els canaris demostren molt aviat que són durs de pelar. Triple de Damien Inglis que redueix a sis punts l’avantatge local. Laprovittola insisteix anotant ara tres tirs lliures de forma consecutiva. Una cistella posterior de Kuric amplia la renda local que arribarà als 16 punts després de cinc punts de Satoransky, dos tirs lliures i un triple, i una cistella de Sergi Martínez, 45-29. Amb els grocs patint d’allò més, John Shurna anotarà un triple amb el seu peculiar estil, abans d’una esmaixada de James Nnaji. Una cistella d’Albicy deixa en tretze els punts de renda local- Una jugada en solitari de Satoransky culmina la primera part anotant el 49-34 que hi ha al marcador a la mitja part. Avantatge que al cap i la fi serà decisiu.

Reacció canària

Tot i la cistella inicial de la segona meitat anotada per Oriol Paulí finalitzant un contraatac, els canaris continuaran demostrant que no han vingut a passar el temps. Els triples d’Olek Balcerowski i Benite més una cistella del mateix Benite obliguen el tècnic local a demanar temps mort malgrat el triple que havia anotat Mirotic, 54-42. Un nou triple del geni de Pogdorica, sembla calmar la situació pels locals, 57-44, però els homes de Lakovic aprofitaran que els blaugranes es passaran gairebé tres minuts perdent possessions i fallant triples per reduir dràsticament el marge local fins a deixar-lo en només cinc punts, 57-52.

Un miraculós cop de palmell de Sanli refà la moral blaugrana, amb Lakovic demanant un temps mort. En el següent atac local el rellotge es quedarà aturat quan al matx li queden 3.27 per jugar-se. Després que Sali anoti, s’arreglarà el problema electrònic amb els locals dominant de nou punts, 61-52. Mirotic des de la línia ampliarà el marge transformant els quatre tirs lliures dels quals disposa pel 65-52. Apareix AJ Slaughter transformant un primer triple que deixa en deu punts el marge culer, 65-55. Laprovittola torna a anotar tres tirs lliures consecutius abans que Jokubaitis en falli un pel 69-57. Un segon triple de Slaughter sobre la botzina deixa als locals dominant de nou punts, 69-60 quan s’arriba a l’últim període.

Tot i la insistència dels canaris, un triple de Laprovittola segellarà la victòria local

El darrer quart comença com els altres tres, amb els locals anotant, ara de la mà de Laprovittola pel 71-60. Un triple inesperat de Miquel Salvó indica que els grocs no tenen pensat defallir. Per sort, els visitants, amb els locals entrant en una altra fase de desencert ofensiu, només anoten dos punts més abans que Sergi Martínez transformi un triple per refer la moral, blaugrana, 74-65 a 5.58 per la fi.

Anota altre cop Vesely, qui no ho feia des dels inicis del segon quart, abans que els canaris anotin dos triples més, Slaughter i Balcerowski, pel 76-71 quan queden 4.35 per jugar-se. Sergi Martínez anota dos tirs lliures amb tota la pressió del món sobre ell. Després que Mirotic atrapi un rebot a tir de Brussino, Laprovittola fa una petita obra d’art per donar nou punts de renda als seus, 80-71 a 3.23. Ara sí que anota Brussino amb Laprovittola responen des de la línia, 82-73.

 

Després de dos punts de Slaughter i un de tir lliure de Brussino, Mirotic falla un triple. El següent atac dels visitants és tallat de soca-rel per Kuric. La jugada local finalitza amb cistella del de Morón pel 84-76. Els canaris tornen a fallar un tir lliure, Khalifa Diop, abans que Laprovittola acabi amb la incertesa al transformar un triple decidiu a 35 segons per la fi, 87-77. A 20 segons per la fi, Saras decideix canviar completament el cinc que hi ha pista. Entre els que entren hi és Dame Sarr, un jove de setze anys, que farà el darrer llançament del matx, un triple que no acaba entrant. Abans Diop havia anotat pel definitiu 87-79 amb el qual acaba el partit.

@PBBMeritxell

Estadística