El Barça compleix els pronòstics

L’equip blaugrana ha complert amb el tràmit de guanyar a la pista del Granada, després d’un partit poc vistós i molt travat, que s’ha acabat decidint pel domini del rebot tan ofensiu com, sobretot, defensiu. Gràcies a les seves 16 captures de més, els forasters han pogut disposar de segones oportunitats en atac mentre que en defensa les negava al rival. Els visitants no han estat gaire encertats en el triple. Departament en el qual han destacat negativament tant Nikola Mrotic com Nikola Kalinic, autors entre els dos de dues cistelles de dotze intents. Tot i el mal dia en el triple, l’equip ha sabut patir prou per endur-se’n una victòria que a la prèvia del partit tothom donava per segura.

Els blaugranes fan un espectacular inici de partit

El partit s’iniciava amb una estranya i molt discutible falta personal en el salt inicial. Li assenyalen a Sertac Sanli qui com ja se sabia hauria de ser el referent en la posició de pivot per l’absència de Jan Vesely, que com Cory Higgins i Àlex Abrines no s’han pogut recuperar dels problemes que els van fer acabar abans d’hora la seva participació en el clàssic de diumenge passat. Després de la falta arribava per part local un triple d’Alex Renfroe, exblaugrana, que donava l’únic avantatge al marcador que han tingut els locals en el matx.

La resposta forastera ha estat prou contundent. Tres triples, Oriol Paulí, Mirotic i Kyle Kuric, més tres cistelles, Tomas Satoransky, també Mirotic, i Sanli, i dos tirs lliures convertits per Kuric que han conformat un parcial 0-18 que ha deixat el pavelló granadí força glaçat.

Amb la defensa catalana funcionant bé i com hem dit al començament, tancant el rebot en la seva pintura, no deixaven que els homes de Juan Pablo Pin anotessin durant una bona estona.

A 2.34 per la fi del primer capítol arribava la segona cistella local, Lluis Costa, un altre exblaugrana, que donava fe de vida de l’atac local. A partir d’aquí els que patien per anotar ara eren els visitants. Només ho han fet en el tram final del quart amb cistelles de Mike Tobey i Nico Laprovittola pel 7-22 amb el qual s’arriba a la fi del primer període.

Els granadins tenen esma per recuperar terreny en el segon període

Ja en el segon les coses continuen complicades pels blaugranes. Pèrdua de Rokas Jokubaitis, que malauradament no seria l’única, mentre James Nnaji falla dos tirs lliures. De fet, els visitants no tornarien a anotar fins que a 5.33 pel descans ho faci Nnaji culminant una contra amb una espectacular esmaixada. Dos punts que arriben després d’un parcial 10-0 pels granadins, 17-24.

Els blaugranes han ajudat un pèl a la recuperació local al fallar molts tirs, entre ells uns quants triples i concedir massa pèrdues que els locals aprofiten per fer cistelles relativament fàcils, 19-24. Anota Satoransky abans que Nnaji torni a fallar dos tirs lliures, però aquest cop amb la sort que en la lluita pel rebot, Pere Tomàs acaba introduint la pilota a l’anella i els dos punts se li sumen a Mirotic, pel 19-28.

Tot i que els catalans continuen sense estar massa encertats en el triple, els locals no ho aprofiten. El marge foraster creix fins als onze punts després de dos tirs lliures convertits per Mirotic, 19-30. L’atac visitant continua sent molt espès. Això permet que els locals tornin a reduir el seu desavantatge ara en quatre punts, 23-30, obligant el tècnic lituà a demanar un temps mort. Una esmaixada de Sanli, amb el turc vigilant molt les seves faltes, sense resposta local deixa el 23-32 amb el qual s’arriba al descans.

Els visitants, tot i els seus problemes en atac, continuen manant al marcador

Els blaugranes estaran un pèl més encertats a l’inici del segon temps. Anoten Sanli i Mirotic mentre que per part local torna a aparèixer Costa per convertir un triple, 28-36. Satoransky anota per pujar la renda blaugrana als deu punts, 28-38. Després de quatre triples fallats, els blaugranes troben el canell de Kuric qui anota de tres per fer pujar el marge blaugrana als onze punts, 30-41.

Amb els granadins altre cop sense recursos per superar l’entramat defensiu visitant, Mirotic anota, 30-43. Pin demana un temps mort que li servirà per retallar la renda culer en quatre punts. Un cop de palmell de Tobey, al que seguirà una cistella de Jokubaitis, qui falla l’addicional, enfilen l’avantatge fins als 11 punts, 36-47. Renda que augmentarà Nnaji al transformar un tir lliure. Una cistella de Petit Niang tanca el tercer període amb els blaugranes dominant de deu punts, 38-48.

Els blaugranes no donen cap oportunitat als locals en el darrer quart

Un triple de Michael Caicedo, blaugrana cedit a l’equip andalús, a l’inici del darrer quart, rebaixa la renda catalana fins als set punts, 41-48. Els visitants opten per anotar a prop de la cistella pels problemes que tenen en el tir exterior. Anoten Satoransky i Tobey abans que qui encerta en el triple sigui Sanli, el món a l’inrevés, 43-55. Entre una cistella de Tobey i un triple Kalinic, l’únic que anotarà avui, porten la renda forastera als tretze punts, 47-60, quan estem a punt d’entrar en els darrers cinc minuts del matx.

Després d’un nou rebot defensiu, Jokubaitis perd la pilota en atac, però ell mateix s’esmena al capturar el rebot defensiu. El nou atac visitant acaba sent la jugada més vistosa dels forasters. Laprovittola fa una assistència des de mitja pista i Nanji culmina l’alley-hoop pel 47-62. Quinze punts de renda que seran retallats per un triple de Thomas Bropleh, 50-62. Avantatge que es mantindrà després d’una cistella de Kalinic.

Debut i triple de Kasparas Jakucionis

Els locals retallen lleugerament el seu desavantatge abans que Pin rebi una falta tècnica que transforma Kuric pel 55-65 quan estem a menys de dos minuts per la fi. Poc després qui rep una falta tècnica és Satoransky, però Bropleh falla el tir lliure.

De fet, els granadins ja no tornaran a anotar mentre que per part blaugrana ho farà Kasparas Jakucionis, el jove lituà que juga al B que ha entrat a manca de 30 segons substituint a Sergi Martínez, anotant un triple pel 55-68. En el darrer atac local, la defensa catalana recupera la possessió que acabarà amb cistella fàcil de Satoransky pel definitiu 55-70.

@FCB

Estadística