Cara victòria blaugrana

El Barça a base de treball, determinació i encert en el tir, ha llançat millor que el rival tant de dos, com en el triple i també en el tir lliure, ha acabat per emportar-se amb claredat un clàssic, que a mesura que passava el temps s’anava complicant pel tècnic lituà, Saras Jasikevicius, qui perdia jugadors de mica en mica. Rokas Jokubaitis, no hi era al partit per culpa d’una grip, al poc de començar el matx Cory Higgins es ressentia dels seus problemes lumbars. En el segon quart, era Jan Vesely qui tenia problemes en el seu genoll esquerre que l’han fet deixar la pista, i ja en el darrer capítol, Àlex Abrines ha patit un dolorós esquinç en el seu peu esquerre que l’ha obligat a marxar als vestidors.

Davant tots aquests entrebancs, els locals han tret petroli de l’actuació de James Nnaji, un baluard en els minuts que ha jugat. Mentre Nikola Mirotic, Tomas Satoransky i Nico Laprovittola eren els referents en atac. Cal referir-se al fet que els blaugranes han acabat sent els dominadors del rebot, tant defensiu com ofensiu. Departament en el qual han aconseguit 16 captures, nou més que els blancs. En definitiva, els homes d’en Saras que començaven tercers a la classificació, han acabat primers després del triomf davant l’etern rival.

Tot i el bon inici local, els blancs s’emporten el primer capítol

En un Palau vestit de gala, amb tots els bitllets venuts, començava un clàssic en el qual, els locals dominàven gràcies a l’encert de Vesely, qui aprofitant la seva mobilitat i la bona mà des dels cinc metres treia de la seva zona de confort al gegant blanc, Walter Tavares. Els quatre primers punts dels locals són del txec per dominar, 4-2. Un triple convertit a continuació per Abrines augmentava el marge fins als cinc punts, 7-2. Tot i una cistella de l’exblaugrana Adam Hanga, els triples convertits per Mirotic i Tomas Satoransky, immens el partit disputat avui pel base txec, fan arribar el marge local als sis punts, 13-7 amb un Palau que xalava d’allò més.

Després de tres punts dels visitants, apareixia Vesely, indesxifrable el seu joc pel gegant de Cap Verd, per anotar el 15-10. A 4.13 per la fi del quart, marxa a la banqueta Higgins que ja no tornarà a jugar en el temps que li queda al partit. La inevitable resposta blanca arriba amb un parcial 0-12, amb triples de Mario Hezonja i Dzanan Musa que, òbviament, capgiren el marcador. Quan al primer capítol li queda un minut, els blancs dominen de set, 15-22. En Saras demana un temps mort, després del qual Laprovittola anota dos tirs lliures que contraresta Guerschon Yabusele pel 17-24 que hi ha al lluminós quan acaba el primer capítol.

Reacció blaugrana

El segon període comença amb els locals escurçant el desavantatge gràcies a les cistelles de Sanli, amb rebot ofensiu inclòs i Mike Tobey pel 21-24. Nikola Kalinic fa el 23-26, abans que un triple de Musa torni a ampliar la renda blanca, 23-29. Anticipant-se a què la cosa empitjori, qui respon amb un triple és Sanli que refà els tres per sota, 26-29. Una cistella de Kalinic al pal baix manté les coses iguals. Als blaugranes els perjudiquen força les pilotes perdudes. És l’únic departament en el qual perdrà al final de l’enfrontament, i això permet als homes de Chus Mateo a augmentar la renda.

Satoransky anotarà un parell de cistelles, fallant un tir addicional per deixar la renda blanca en quatre punts, 32-36, en una fase del joc on els locals pateixen a l’hora de dominar el seu rebot defensiu, aspecte que solucionaran immediatament. Una cistella amb addicional de Mirotic torna a deixar les coses en tres punts de renda favorables al R Madrid, 35-38.

Després que anoti Yabusele, en Saras demana un temps mort. L’aturada serà oli en un llum perquè en defensa es recupera el control de rebot defensiu i en atac després d’un triple de Laprovittola i dos tirs lliures de Mirotic i altres dos de Vesely, que després d’anotar ha de deixar la pista pels problemes en el genoll, capgiren el marcador, 42-40. Una cistella amb addicional d’Alberto Abalde, posarà als blancs al davant altre cop. La resposta blaugrana arriba en forma de triple de Satoransky. Yabusele empata abans que des de la línia Mirotic anoti dos tirs lliures. La renda local de dos punts, la retallarà Musa perquè falla el segon tir lliure, deixant el 47-46 amb el qual els dos equips marxen als vestidors.

La defensa i el rebot ofensiu, claus en el joc local

Quan comença la segona meitat, a la banqueta local no hi són ni Higgins, ni Vesely. Tot i les baixes, els blaugranes s’escarrassen per augmentar l’avantatge, gràcies a un cop de palmell d’Abrines, després d’un triple fallat per Mirotic, seguit d’una cistella de Satoransky pel 51-46. El marge de cinc punts el mantindrà Laprovittola, en una nova fase de descontrol en el rebot defensiu blaugrana.

Un triple inversemblant d’Abrines amb falta de Musa, no l’acaba d’arrodonir el mallorquí en fallar el tir addicional. Però un triple posterior de Sanli, gran partit de l’otomà, enlaire el marge blaugrana fins als nou punts, 59-50. Els problemes que pateix l’atac blanc davant la gran defensa que fan els locals, obliga a Mateo a tallar el partit. Però tot i el passi per la banqueta qui anota és Laprovittola per donar onze punts de renda als locals, 61-50. Els blaugranes augmentaran la renda gràcies a una cistella anotada per Sanli, amb Mirotic mantenint el marge, 65-54.

Els blaugranes augmenten la seva renda

Es recupera el control del rebot defensiu per part local, amb Laprovittola refermant els onze de marge en fallar el tir addicional. Marge que arribarà als catorze després d’un triple de Mirotic, 70-56. Hanga per la seva part tanca la sequera blanca amb un triple, que curiosament serà el darrer que anotaran els blancs en el que queda de partit.

Ara qui apareix en atac és el nigerià Nnaji qui ha entrat per Sanli un parell de minuts abans per fer un parell d’esmaixades després de rebot ofensiu, que no acabarà d’arrodonir al fallar el tir addicional després de la segona. Mateo es veu obligat a demanar un temps mort que tampoc li solucionarà res. Amb un Palau en plena disbauxa, dos tirs lliures de Kuric fan arribar el marge català als disset punts, 76-59. Els visitants gràcies a una esmaixada de Tavares i dos tirs lliures de Musa tenen un petit respir, abans que Satoransky des de la línia deixi en quinze punts l’avantatge local a manca dels darrers 10 minuts de partit, 78-63.

Els locals pateixen a l’inici del darrer període

 

L’inici del darrer període seran els pitjors minuts dels blaugranes des d’aquell 0-12 del primer quart. Es fallen triples, es perden un parell de possessions i del garbuix que pateixen els locals, els blancs se n’aprofiten per aconseguir un parcial 0-9 que deixa el Blaugrana cor pres per uns instants. Una esmaixada de MIrotic trenca el sotrac, abans que Mario Hezonja, s’autoexclogui del matx en rebre una falta tècnica per protestar una decisió arbitral. El croat ha de marxar a la banqueta per cinc faltes. El tir lliure el falla Mirotic, però qui no falla des de la línia és Satoransky, 82-74.

El mag de Pogdorica ha hagut de marxar a la banqueta per culpa d’unes molèsties que deixen en dubte si podrà tornar a pista. En la següent jugada qui cau lesionat de gravetat és Abrines qui ha de sortir de la pista sense poder posar el peu esquerre a terra. Com dèiem al començament, els problemes se li estaven acumulant a en Saras.

Els blaugranes, tot i els problemes, acaben dominant amb claredat

Una clara falta de Tavares, la cinquena, l’envia a la banqueta, amb el tècnic blanc demanat una revisió que confirmarà el que tothom ha vist, que la falta del de Cap Verd es indiscutible. Sanli transformarà els dos tirs lliures per portar la renda local als dos dígits, 84-74. Mirotic, esvaint qualsevol dubte, entra a pista substituint al pivot turc. Amb la defensa blaugrana dominant al rival, Laprovittola anota un sol tir lliure pel 85-74.

Després d’una cistella de Musa, els locals tornaran a augmentar el seu avantatge gràcies a una cistella després de rebot ofensiu, un altre més, de Kalinic i dos punts del base de Morón que està fent una segona meitat per emmarcar, 89-76 a 3.39 per la fi. Nou temps mort de Mateo. Sense la presència de Tavares, és més fàcil pels locals jugar a la pintura blanca.

Mirotic anota al pal baix, abans que gràcies a dues bones defenses primer Satoransky i després el mateix Mirotic culminin dos contraatacs pel 97-80 que hi ha al marcador, amb el Palau dempeus, quan li queden 40 segons al partit. Dos tirs lliures anotats per Musa deixen el definitiu 97-82 al marcador, amb el públic local gaudint del gran partit que ha fet el seu equip.

@PBBMeritxell

Estadística