Els blaugranes acaben la lliga regular al Palau amb tretze victòries en tretze partits a casa

El Barça ha completat el ple de victòries al Palau Blaugrana a l’OK Lliga de la temporada actual, davant un dels dos únics equips que han puntuat davant els blaugranes. El Caldes fidel al seu estil, no ha sortit al Palau a veure-les venir sinó que ha proposat un joc valent que li ha permès avançar-se al marcador. Però els locals, de mica en mica, han anat corregint l’anomalia fins que la situació ja era insostenible per l’equip del Vallès Oriental que finalment ha hagut d’acceptar la superioritat local.

Bon Inici visitant

Com hem dit, el matx començava amb un Caldes força valent. Ja des de la sacada inicial, que ha correspost als visitants, han intentat apropar-se a la porteria que defensava Sergi Fernández. La valenta proposta dels visitants tindria premi molt aviat, en una jugada individual de Marc González al qual, inexplicablement, els jugadors locals l’han deixat circular tot sol per darrere la porteria blaugrana en una trajectòria d’esquerra a dreta de l’atac visitant. Aprofitant que ningú ha intentat aturar-lo, només sortir pel pal esquerre de la porteria defensada per Sergi Fernández, fa un aixeca i pica, que no pot aturar el de Calvià. Era el minut 4.47 quan els visitants s’avançaven 0-1 al lluminós.

Un minut més tard, el mateix Marc González tenia una clara oportunitat davant el porter local que s’havia d’esforçar per evitar un segon gol foraster. Poc després arribaria l’empat local. Ha estat una jugada conduïda per Helder Nunes pel mig de l’atac que finalitza amb un passi filtrat cap endavant que deixa tot sol davant Jaume Gisbert, el porter dels visitants, a Pau Bargalló. El de Sant Sadurní, amb un toc suau cap a l’esquerra del porter, el supera. És el minut 6.48. Aquest gol local ha tingut un efecte devastador pels forasters que han perdut part de la grapa que havien mostrat minuts abans.

El segon gol dels blaugranes desfà les esperances dels forasters

Els blaugranes en defensa feien bé la feina i les poques pujades dels visitants eren tallades de soca-rel. Veient que l’empenta inicial dels seus jugadors s’ha esvaït, Eduard Candamí, el tècnic dels montbuiencs, demana un temps mort que no li servirà de res.

Amb el partit totalment controlat, els locals desfermen un atac constant que és el preludi del segon gol local que no tarda a arribar.

Una jugada per la dreta de l’atac local és conduïda per Helder Nunes. El de Barcelos combina amb Joao Rodrigues que li torna la bola tot fent una paret. El jugador d’Oeiras xuta, la bola és rebutjada per Gisbert amb la mala sort que es queda al bell mig de l’àrea, per on circula Nunes, qui aprofitant l’avinentesa colpeja la bola al fons de la porteria. És el minut 11.32 quan puja a l’electrònic el 2-1.

Aquest segon gol confirma als forasters que la victòria al Palau serà, molt probablement, impossible. Tot i això, ho continuen intentant, però en comptades ocasions poden xutar a un Sergi Fernández que continua molt concentrat.

Els locals augmenten el seu avantatge abans del descans

Edu Castro, el tècnic local, comença a fer la rotació habitual. Els blaugranes moderen un pèl la seva pressió permetent un parell de rematades que Sergi Fernández, amb la seva proverbial seguretat, rebutja sense problemes.

Per si de cas, el tècnic de Vigo demana un temps mort. Quatre minuts més tard arriba el tercer gol local. És una jugada en solitari del jove Joan Pascual. El de Vilanova i la Geltrú, rep un passi en el vèrtex inferior a la part dreta de l’atac local. Aprofitant que el seu marcador li dona un mica d’espai, farà un remat de cullera que envia la bola molt a prop del pal esquerre de la porteria defensada per Gisbert. El porter no la pot treure i l’esfèrica acaba ultrapassant la línia de gol per un lloc que semblava impossible. És el minut 19.49 quan el 3-1 puja al marcador. El matx arriba al descans després d’un parell d’ocasions dels locals que són aturades pel porter visitant.

Els blaugranes no donen opcions als rivals

La segona meitat comença amb l’equip blaugrana sortint a tota màquina. Serà en la primera jugada d’aquesta segona part, on els locals han tret de centre, quan arriba el quart gol. Una jugada de Pau Bargalló per banda dreta acaba amb un passi al mig per on circula Ignacio Alabart, qui fent una extensió, arriba a desviar lleugerament la bola lluny de Gisbert. És el minut 25.40 quan el 4-1 puja al lluminós.

El partit si no ho estava ja, s’acaba de trencar definitivament per un Caldes que ja se li ha fet improbable aspirar a treure quelcom de positiu en el matx d’avui. Tot i això, Cristian Rodríguez disposarà d’una claríssima ocasió que el de Calvià desvia de forma prodigiosa.

El Caldes, conscient de la marxa del marcador, no es rendeix, però els locals tornaran a fer mal. I ho fan de la manera més dolorosa, perquè els forasters arriben a disposar d’una bona oportunitat per superar a Sergi Fernández, però el rebuig del porter local el recull Bargalló el qual inicia un contraatac per banda esquerra, amb la defensa montbuienca descol·locada, fa un passi al centre per on arriba Joao Rodrigues qui supera amb claredat a Gisbert. És el minut 30.06 quan puja al marcador el 5-1. Poc després, una arribada de Marc González acaba amb un xut al pal.

Els homes d’Edu Castro tanquen el partit amb un parell més de gols

Però seran altre cop els blaugranes els que mouran el marcador. Marc Grau qui fa un passi elevat, aparentment sense, que Joao Rodrigues converteix, al circular per davant del porter visitant, en una bola perillosa, ja que Gisbert no acaba de veure amb claredat la trajectòria de l’esfèrica que acabarà al fons de la xarxa. És el minut 33.04 quan puja el 6-1 al lluminós.

Amb el matx completament decidit, els locals fan les rotacions i el partit entra en una fase de cert domini visitant que intenta disminuir el desavantatge que hi ha al marcador. Però es troben amb un mur anomenat Sergi Fernández.

En el minut 44.06 arribarà el darrer gol local. La jugada dels blaugranes és conduïda per Nunes qui aprofita el fet que no hi ha ningú a prop seu per fer un xut que en principi sembla poc perillós, però la bola s’enverina i acaba superant a Gisbert pel definitiu 7-1. Ara el Caldes pateix força per la clara derrota i només arribarà un cop a xutar contra la porteria local, amb l’habitual resposta per part del porter de Calvià. Per la seva part, els locals disposaran d’oportunitats, la darrera, una claríssima de Bargalló a 48 segons per la fi, però Gisbert les aturarà, arribant-se a la fi del matx sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell