El Barça s’enfrontarà al Zalgiris en el play-off de quarts de final de l’Eurolliga

Victòria blaugrana en el darrer partit del Barça a la fase regular de l’Eurolliga davant un València que no ha posat les coses fàcils. Els homes de Saras Jasikevicius han acabat per guanyar els quatre quarts, però de forma ajustada. Els taronges no han deixat de fer el seu joc dinàmic en atac i molt enganxós a l’hora de defensar, però l’encert en el triple dels catalans els ha permès superar finalment la resistència valenciana.

Els blaugranes s’emporten un primer quart força igualat

Que els visitants no venien a complir un tràmit, s’ha comprovat molt aviat. Aprofitant un parell de pilotes perdudes pels locals, un veritable problema durant els quaranta minuts, els forasters agafaven avantatge, 0-4, gràcies a les cistelles que havien anotat Kyle Alexander i Jared Harper. Abans que les coses anessin a pitjor, els blaugranes han reaccionat amb un parcial 9-0, cistelles de Jan Vesely, Nikola Mirotic, Tomas Satoransky i el primer triple de la nit del de Pogdorica pel 9-4.

Un triple de Chris Jones ajustava el marcador, abans que altre cop Mirotic anotés per donar quatre punts de renda als locals, 11-7. Aquest anar i venir al lluminós duraria, pràcticament, tot el matx. El millor exemple el tenim en el fet que els forasters, gràcies a un parcial 0-5, amb triple de Víctor Claver, tornaven a dominar a l’electrònic, ara d’un punt, 11-12.

Vesely i Mirotic, al rescat

De nou els locals capgirarien el marcador amb un segon 9-0, que arribava amb una mica de sort. Una cistella de Vesely, té el premi d’un addicional que el txec falla, però Harper en el seu intent de treure l’esfèrica, l’acaba introduint en l’anella, això fa que la cistella es consideri de dos punts. Si a aquests quatre punts li afegim una esmaixada del mateix Vesely i un segon triple de Mirotic, es completa aquest segon 9-0 que dona als blaugranes un avantatge de vuit punts, 20-12.

El tècnic taronja, Àlex Mumbrú, talla el partit amb un temps mort que farà reviure als seus jugadors, tot i que el marge local s’amplia després que anoti Nikola Kalinic. Els visitants anoten un parell de cistelles, Jones i Bojan Dubljevic, amb Cory Higins deixant altre cop el marge blaugrana en vuit punts 24-16. Però un triple de l’etern Dubljevic seguit d’una cistella del cubà Jasiel Rivero, deixaran el 24-21 quan el matx arriba a la fi del primer capítol.

L’encert en el triple dels locals serà decisiu

El segon període comença, si fa o no fa com el primer. Amb els locals perdent possessions i jugant de forma una mica irregular tot i un triple de Mike Tobey que augmenta el marge culer fins als quatre punts, 27-23. Per sort, els errors locals no són aprofitats pels forasters i això permet que una nova cistella de Tobey faci arribar la renda local als sis punts, 29-23.

Després d’una cistella de Rivero, en Saras demana temps mort. En la represa, els valencians plantegen una tímida defensa zonal 2-3 que en la mateixa jugada es converteix en individual. Ara qui anota pels locals és Sertac Sanli amb Rivero tornant a anotar, tot i fallar un tir addicional, 31-27. Els locals donaran un cop de timó al seu joc gràcies a l’encert en el triple. Fins a tres de consecutius, anotaran entre Satoransky i Abrines qui en farà dos, pel 40-29 que obliga a Mumbrú a tornar a tallar el partit amb un temps mort.

Els taronges desperten amb un triple de James Webb III, però l’avantatge català es mantindrà primer per un nou triple d’Abrines i més tard per una cistella de Rokas Jokubaitis qui falla un addicional, 45-34. El quart triple d’Abrines porta el marge culer fins als dotze punts, 48-36. Els homes de Mumbrú tornen a reaccionar amb un triple de Harper i una cistella de Jones. Abrines transforma el seu cinquè triple, abans d’un altre 0-5 per part valenciana, culminat amb cistella i addicional de Claver pel 51-46 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Els blaugranes, tot i cometre alguns errors, amplien el seu avantatge

La segona part comença, altre cop, amb el Barça un pèl irregular, sobretot en el triple on es fallen els tres primers que es proven en aquesta segona meitat. Per part blaugrana qui anota és Vesely. El pivot txec fa un parell de cistelles i un tir addicional pel 56-48. Tot i un cert desencert local, Mirotic posarà una mica de seny al transformar un triple pel 59-50.

Marge de nou punts que es mantindrà després d’un tir lliure de Sanli i un triple d’Higgins, 63-54. Després de tres tirs lliures anotats per Harper, qui anota pels locals torna a ser el pivot turc, que farà un parell de cistelles pel 69-59. Un triple transformat per Kyle Kuric porta el marge local al seu màxim fins al moment, 72-59. Jaime Pradilla anota la darrera cistella del quart, per deixar l’avantatge local en onze punts quan s’arriba al darrer període del matx, 72-61.

Els forasters intenten reaccionar, però…

Com en els tres primers quarts, l’inici de quart període per part blaugrana no és gaire bo. Una pilota perduda i tres triples fallats. Les úniques notes positives són que es domina el rebot defensiu i un tap de Jokubaitis a Harper. Res més en gairebé tres minuts de joc que és el temps que tarda Satoransky a anotar el 74-65.

Però ja se sap que una flor no fa estiu. Es continuen perdent pilotes. Al final del matx els locals n’hauran perdut 21. Un triple de Jonah Radebaugh deixa en tan sols sis punts el marge local, 74-68, a manca de 4.18 per la fi. Saras demana un temps mort que serà definitiu perquè els visitants en el que queda de partit es quedaran gairebé muts en atac.

… tot canvia després d’un temps mort demanat pels locals

Per part local anota Vesely abans que Mirotic transformi un triple pel 79-68. Ara qui demana temps mort és Mumbrú qui no podrà solucionar els problemes dels seus homes en atac. Laprovittola anota dos tirs lliures. El tècnic lituà veient que el matx està decidit fa un canvi massiu en el cinc a pista. Només quedarà el base de Morón, canviant als altres quatre. James Nnaji entra per Sanli després que el turc anoti dos tirs lliures pel 83-68.

Pradilla amb un triple anota els únics tres punts fets pels taronges en els darrers 4 minuts de partit. Jokubaitis, després de rebot ofensiu, farà el definitiu 85-71 amb què acabarà el partit, perquè el darrer atac visitant finalitza amb un triple fallat per Shannon Evans. 

Victòria i tanquem la fase regular de l’Eurolliga en 2a posició!

Al final del matx, se sap que la victòria del Zalgiris a Munich i la del Partizan davant el Panathinaikos, deixa el quadre final de quarts de final amb aquests aparellaments: Barça-Zalgiris, Olympiacos-Fenerbhace, R Madrid-Partizan, Mónaco-Maccabi.

@PBBMeritxell