El Barça celebra el títol de lliga de l’ASOBAL amb una victòria al Palau

El Barça ha ratificat el seu 30è títol de lliga guanyant, precisament, a l’equip que amb la seva victòria davant el BM Granollers va avançar la celebració del títol. Coses del calendari. Avui, els blaugranes han fet una bona primera meitat, mentre que a la segona s’han limitat a mantenir l’avantatge aconseguit en els primers 30 minuts. Cal destacar que el tècnic visitant ha plantejat durant els seixanta minuts un atac de set jugadors de pista, fet que ha provocat una considerable quantitat de tirs a porteria buida per part dels locals, que això sí, s’han hagut d’esmerçar en defensa.

El partit comença amb la sorpresa de l’atac de set per part alacantina

El matx començava amb Emil Nielsen defensant la porteria local, mentre que la visitant era ocupada per Roberto Rodríguez. Els locals no tardaven a inaugurar el marcador gràcies a Dika Mem. Com ja hem dit abans, la sorpresa per part dels forasters era que Latorre ordenava jugar, òbviament en atac, amb set jugadors de pista. Circumstància que no impedia que després de pèrdua de pilota, el mateix Mem fes el 2-0. Després d’un gol foraster, el lateral francès insistia fent el 3-1. Avantatge de dos gols que es mantindria després d’un gol des dels sis metres de Timothey N’Guessan.

Si algú pensava que l’ordre de jugar els atacs amb set jugadors de pista per part alacantina seria conjuntural, a hores d’ara ja quedava clar que de temporal no tenia res. Qui primer aprofitava això era el porter Emil Nielsen qui feia el seu primer gol en el minut 3.30, abans que Luis Frade culminés un contraatac per fer el 6-2. Per part local, qui ocupava la posició de central era l’eslovè Domen Makuc. Després d’un xut d’Ian Barrufet, que li marxa fora tot i no haver-hi porter, qui anota a porteria buida torna a ser Frade pel 7-3.

Els forasters no canvien gens ni mica el seu pla de joc

 

Després de fer una aturada torna a anotar Nielsen pel 8-3. El matx s’està convertint en una caricatura de partit Després d’un gol visitant, Makuc fa el 9-4. Marge que manté Aleix Gómez, moment que aprofita Latorre per canviar al porter, fent entrar a Samuel Ibáñez per Rodríguez, en una decisió que vist com han jugat els forasters sembla difícil d’entendre.

Ara els gols que podem considerar “normals” per part blaugrana són una veritable excepció. Barrufet, després d’assegurar-se el tir, fa l’11-5 també sense porter. Un parell de gols dels visitants, Rolandas Bermatonis i Adrián Sánchez, redueixen un pèl el marge local, abans que Mem el faci tornar als cinc gols des dels set metres, 12-7. Per part local, es fallen un parell de xuts a porteria buida, Thiagus Petrus i el mateix Nielsen, abans que Aleix Gómez n’anoti un parell també a porteria buida pel 14-7. En el minut 14.25, Latorre demana un temps mort que no significarà cap canvi en la manera de jugar per part alacantina.

El marge local continua creixent

Jonathan Carlsbogard anota tot just abans que Aleix Gómez, també sense porter, anoti el 16-7. El marge blaugrana el manté Carlsbogard abans que els gols anotats per Barrufet, Luka Cindric i Thiagus Petrus, aquest sense porter, facin pujar la renda local als onze gols, 20-9, quan a la primera part li queden menys de 9 minuts per jugar-se. Després d’una pilota perduda per Cindric, qui ja fa una estona que és el central local, Carlsbogard torna a anotar sense porter, mantenint els onze amunt.

Els visitants aprofiten un parell d’atacs malbaratats pels blaugranes per reduir el desavantatge gràcies a un set metres d’Adrián Sánchez i a un gol des dels sis metres d’Edu Calle, 21-12. Els gols que anoten Melvyn Richardson i Aleix Gómez, fan tornar als onze de renda pels locals. El marge es mantindrà amb gols de Ludovic Fàbregas i Aleix Gómez, el del pivot francès sense porter, abans que Barrufet l’augmenti fins als dotze gols, 26-14. Rubén Santos anota, sobre la botzina de la mitja part, el 26-15 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

A la segona part res no canvia, fins que la defensa local comença a fer figa

Quan comença la segona part no canviarà gairebé res en el matx. Això sí Gonzalo Pérez de Vargas és el porter dels locals, mentre que per part visitant continua sota els pals Samuel Ibáñez. Pel que fa al pla de joc dels forasters, cap canvi. Blaz Janc, sense porter, fa el 27-15. Després de fer una rematada que va fora, el mateix Fàbregas fa arribar el marge local als catorze gols, 29-15, aprofitant un parell d’aturades de Gonzalo.

Anota Aleix Gómez pel 30-17, amb Pol Valera jugant de central per part blaugrana. El de La Garriga és l’encarregat de fer el 31-18. El marge local tornarà a créixer gràcies als gols que anoten Janc i Valera, 33-19. A partir d’aquí el ritme anotador dels locals s’afluixa una mica així com la intensitat defensiva. En gairebé set minuts de joc, els locals només anoten un parell de gols, els dos anotats per Richardson, mentre que els alacantins en faran fins a set, 35-26.

Un temps mort de Carlos Ortega, revifa als blaugranes

Això obliga a Carlos Ortega a demanar un temps mort en el minut 46.42. Dinou segons després del temps mort Frade fa el 36-26. Janc primer i Richardson després mantenen l’avantatge. Una renda que torna a caure per sota dels deu gols quan Ibàñez li atura una rematada a Frade, 38-30. Això fa despertar als locals que aconseguiran fer unes bones defenses per anotar un parcial 4-0 amb gols de Frade, Janc, Martí Soler i de nou Janc, que fa tornar el marge local als dotze gols, 42-30. Marge que manté Makuc.

Un gol de Lucas Moscariello i dos de Sánchez, aquest anotant-ne un des dels set metres, i una pèrdua de Makuc, permet als forasters tornar als nou per sota, 43-34. Richardson anota des dels set metres, mentre que Gonzalo intimida prou a Sánchez perquè falli un set metres. Tot i una exclusió patida per Janc, els forasters no poden amb Gonzalo, i això permet que Richardson faci el definitiu 45-34.

Amb tot el Palau corejant el “Campions, Campions”, finalitza un partit força particular. Felicitats, CAMPIONS!!!!

@PBBMeritxell &FCB