Victòria de mèrit en una pista força difícil

Ajustada i merescuda victòria d’un Barça que visitava la sempre complicada pista del Tenerife, quart classificat a l’ACB. El triomf s’ha fonamentat en la bona feina en les dues pintures de Sertac Sanli, convertit en els últims enfrontaments en el pal de paller del joc interior i de retruc de l’equip, i dos triples anotats un per Nikola Mirotc i un altre per Nico Laprovittola, quan els locals s’havien col·locat sis amunt i amenaçaven en fer un estrip. Els homes de Saras Jasikevicius han sabut tenir la suficient paciència per no precipitar-se i a còpia de tancar el rebot defensiu i de fer una defensa molt ajustada han pogut arribar als darrers minuts amb un lleuger avantatge que finalment els ha servit per endur-se’n un triomf de prestigi.

Bon inici dels blaugranes

El matx començava amb els blaugranes dominant. Ja des de la cistella inicial, un triple de Tomas Satoransky, s’ha vist que els visitants apostaven fort en el partit d’avui. Malgrat que Fran Guerra empatava a 3 després d’anotar un addicional, els barcelonistes obrien forat gràcies a dues cistelles de Sanli, dominador a les pintures, i dos tirs lliures anotats pel mag de Pogdorica, 5-9. El marge creixeria després d’un contraatac en solitari del base txec, una nova cistella de Mirotic i el segon triple blaugrana, anotat per Kyle Kuric, 9-16.

El rebot defensiu dels forasters ha començat a trontollar i fruit d’això i de l’encert de l’incombustible Marcelinho Huertas, els illencs retallaven la renda blaugrana fins a deixar-la en tan sols dos punts, 14-16. Amb Sanli a la banqueta per la seva segona falta personal, serà Jan Vesely qui agafi el relleu. El pivot txec serà capital, en els següents atacs forasters que acaben amb cistelles o en tirs lliures. Els vuit punts que el d’Ostrava anota serveixen per mantenir el domini al marcador d’un Barça que veu com el seu marge de sis punts, 18-24, es començarà a desfer per un triple d’Aaron Doornekamp, 21-24, resultat que hi ha al lluminós quan s’acaba el primer capítol.

Els visitants dominen amb claredat el segon quart

A l’inici del segon període, una cistella de Rokas Jokubaitis refà part del terreny perdut, però els locals aprofiten les habilitats de Giorgi Shermadini per mantenir-se vius. Els visitants tornen a augmentar la seva renda fins als deu punts després d’un tir lliure de Jokubaitis, cinc punts consecutius d’Àlex Abrines, triple i cistella i dos punts de Vesely pel 24-34.

Tot i que són els millors minuts dels blaugranes en el temps que portem de joc, el tècnic lituà demana un temps mort després que anoti Elgin Cook. Els blaugranes tornaran a dominar de deu punts després d’una nova cistella de Sanli. Kuric mantindrà la renda a 3.05 pel descans. Amb els barcelonistes jugant una mica a plaer, dues cistelles més de Sanli, permeten que els forasters dominin de dotze, 30-42. Malauradament, en el darrer minut de la primera part, els visitants no tornaran a anotar i això ho aprofiten els locals per retallar, tot i que mínimament, el resultat per deixar-lo, després d’una cistella de Shermadini, en 32-42, quan els dos equips marxen als vestidors.

Els blaugranes mantenen l’avantatge a l’inici de la segona part

El matx que estava ben encarat pels blaugranes comença a canviar de color a l’inici del tercer període. Un triple de Doornekamp és l’avís de què succeirà. Els visitants comencen a perdre pilotes, a fallar triples, fins al punt que en gairebé cinc minuts d’aquesta segona meitat, només hauran anotat dos punts, Satoransly, mentre que els illencs van fent.

L’única notícia positiva de tot plegat, és que els pocs rebots que hi ha a la pintura defensada pels forasters són capturats pels homes de Jasikevicius. Amb el marcador molt ajustat, 42-44, hi haurà un gir de guió inesperat. Vesely anota un tir lliure per fallar el segon. El rebot és capturat per Mirotic qui anota el 42-47. Aquesta cistella sembla afectar els locals que fallen en el seu atac mentre que Kuric converteix un triple per fer tornar el marge culer als vuit punts, 42-50.

Recuperació local

Txus Vidorreta talla el partit. Els locals anotaran un parell de tirs lliures, Shermadini, i una cistella de Guerra abans que Kuric torni a anotar de tres, 46-53. Ell mateix mantindrà l’avantatge amb una nova cistella, abans que els locals reaccionin aprofitant una falta en atac de Vesely per fer sis punts consecutius, cistella i addicional de Guerra i triple de Cook, que deixen el matx en un mocador, 54-55.

Una nova pilota perduda dels blaugranes permet que una esmaixada de Tim Abromaitis avanci als locals, 56-55. Obligat temps mort demanat per Saras Jasikevicius. Una cistella a 35 segons de Vesely després de rebot ofensiu, deixarà el 56-57 amb el qual s’arriba al darrer capítol.

Els illencs arriben a dominar de sis punts

Últim període que comença amb Marcelinho Huertas anotant un parell de cistelles, porta ja 18 punts anotats, per posar als seus altre cop al davant, 60-57. Sanli, ja hem dit que ha estat fonamental, anotarà cistella i triple per empatar a 62, abans que una esmaixada de Mirotic posi als visitants manant al marcador de dos punts, 62-64.

Bruno Fittipaldo, inèdit fins al moment, fa la seva aparició amb un triple per posar als canaris al davant. Satoransky escull un mal moment per fallar dos tirs lliures i això permet que el segon i darrer triple en el matx de Fitipaldo augmenti la renda local fins als quatre punts. Renda que l’exblaugrana Leandro Bolmaro farà arribar als sis punts, quan queden 5.45 per jugar-se. En Saras demana un obligat temps mort. La situació està força complicada. Els illencs van amb la moral molt alta, mentre que els forasters van de baixada. És el moment dels valents.

Els triples dels visitants seran determinants

Un triple de Mirotic revitalitza als seus, Bolmaro falla, tot just abans que sigui Laprovittola qui amb un altre triple, empati el matx a 70. Ara la situació ha tornat a canviar. Els dos equips intercanvien un parell d’anotacions. Per part blaugrana anoten Vesely i Laprovittola des del tir lliure, per mantenir l’empat, ara a 74. A un triple fallat per Mirotic respon Shermadini  i avança als locals des del tir lliure.

El pal de paller blaugrana apareix per anotar un triple que capgira el lluminós a manca de 1.53, 76-77. El pivot d’Edirne comet la seva cinquena falta, circumstància que Shermadini no aprofitarà al fallar els dos tirs lliures. Amb Kuric i Huertas intercanviant tirs fallats, Mirotic transforma dos tirs lliures transcendentals. Queden 29 segons i els blaugranes guanyen de tres punts, 76-79. Vidorreta demana un temps mort. La jugada acabarà en un triple fallat per Doornekamp i el rebot és capturat per Satoransky. No hi ha temps per res més.

FCB