El Barça guanya gràcies a la seva defensa

En un partit que a priori semblava que seria senzill, el Barça ha necessitat treure la seva millor versió defensiva per aconseguir un triomf que li assegura, de manera definitiva, una de les quatre primeres posicions en la classificació de la temporada regular de l’Eurolliga que comporta tenir avantatge de pista en el playoff de quarts de final.

Avui l’equip dirigit pel càntabre Israel González, ha fet tastar als locals la seva pròpia medicina en llançar més i millor des de més enllà de la línia situada a 6,75 del cèrcol. Aquest fet ha acabat provocant que la primera part acabés amb els alemanys dominant al lluminós. Si els locals volien guanyar i vist que en atac no tenien el seu millor dia, necessitaven fer el que han fet, construir el triomf des del darrere. Els homes de Saras Jasikevicius han acabat per deixar en només 21 punts als alemanys en els últims 20 minuts de partit, fet cabdal per aconseguir la victòria.

Tot i el bon inici local, els alemanys fan mal gràcies al seu encert en el triple

Els locals que començaven el partit amb la sorpresa de veure a Kyle Kuric en el cinc inicial, dominaven gràcies a tres cistelles anotades per Jan Vesely. Els sis punts del pivot txec donaven un 6-5, malgrat que els grocs havien anotat un triple, Louis Olinde. Anotava Nikola Mirotic per ampliar la renda als tres punts. Marge que es doblaria després de dues jugades de cistella i addicional protagonitzades pel mateix Mirotic i Tomas Satoransky, 15-9.

Les coses que estaven anant força bé pels locals s’han començat a torçar. Entre una cistella de Johannes Thiemann i un triple de Jaleen Smith el matx s’ajusta i molt, 15-14. Cory Higgins esmaixa per tornar als tres amunt, tot just abans que un nou triple foraster, ara de Ben Lammers empati el matx a 17. El mateix Lammers avançaria als seus amb Oscar da Silva empatant altre cop des de la línia. El setè punt consecutiu de Lammers, per cert, no anotaria res més en la resta del matx, donava l’avantatge als visitants al final del primer capítol, 19-21.

Els blaugranes minimitzen l’encert visitant

Els grocs havien demostrat en els primers deu minuts de joc, que no serien víctima fàcil dels locals. I per acabar-ho de confirmar, l’inici del segon període és molt favorable als seus interessos. Després que el matx s’empati a 21 gràcies a dos tirs lliures transformats per Higgins, arribaran un parell de triples dels forasters, Yovel Zoosman i Malte Delow que donen als visitants un avantatge de sis punts, 21-27. Els blaugranes reaccionen amb un triple, el primer del partit, convertit per Sertac Sanli. Però de nou el marge alemany torna als sis punts en convertir Yanni Wetzell una cistella amb addicional.

A hores d’ara, tot el Palau és conscient que el matx no serà gens fàcil. Sanli és capaç d’anotar un parell de cistelles, la segona amb col·laboració alemanya, per reduir la ferida, 28-30, però els forasters continuen encertats en el triple. Ara és Maodo Lo qui en transforma un per fer arribar el marge visitant als cinc punts, 28-33.

Els locals que no estan massa encertats en el tir necessiten quatre llançaments des de la línia per anotar dos punts, Nico Laprovittola i Mirotic. La bona notícia és que la defensa local ha millorat prou per no permetre que els visitants augmentin la seva renda. Tant és així que dues cistelles consecutives del de Morón, tornaran a posar al Barça al davant, fet que no succeïa des del 17-14. Però una cistella de Delow gairebé sobre la botzina de la mitja part deixa als de la capital alemanya al davant d’un punt quan els dos equips marxen als vestidors, 34-35.

Gran defensa local a l’inici de la segona meitat

No és cap secret que els blaugranes necessiten millorar en defensa si volen tenir opcions. I de fet, en els primers minuts de la represa, ja es percep un augment de la intensitat defensiva. Tot i una cistella de Christ Koumadje, ara cada atac alemany rep una forta pressió local. Un triple, el segon de la nit pels locals, de Kuric empata a 37. L’empat es mantindrà després d’una cistella al pal baix de Mirotic.

Malgrat que el rebot defensiu dels blaugranes no s’acaba de controlar, l’esforç defensiu no permet cistelles fàcils als alemanys. Això és clau per posar-se al davant al lluminós gràcies a les cistelles anotades per Kuric i Satoransky, que fan arribar el marge local als quatre punts, 43-39. Un triple de Tim Schneder retallarà la renda dels blaugranes.

Entre Nikola Kalinic, anotant cistella i addicional, i la cistella que anota Rokas Jokubaitis, porten el marge català altre cop als sis punts, 48-42. Amb l’atac de l’Alba sense trobar solucions per superar la gran defensa que fan els locals, un cop de palmell de Sanli a dues dècimes, tanca el tercer període, deixant al marcador el màxim avantatge local fins al moment, vuit punts, 50-42.

Els blaugranes continuen sense permetre cap alegria al conjunt alemany

Ara el matx està ben encarat. Les cistelles que anoten Laprovittola i Sanli, minimitzen el triple anotat per Schneider. S’afegeixen dues jugades de tres punts per part local, un triple de Kalinic i una cistella amb addicional transformat de Sanli, que disparen la renda catalana fins als quinze punts, 60-45. Els locals estan defensant de manera magistral. El tècnic càntabre ha de demanar un temps mort. La situació s’ha tornat dramàtica pels forasters i més després que Kalinic anoti, fallant l’addicional, pel 62-45.

Amb la defensa blaugrana convertint-se gairebé en invulnerable, els alemanys tenen la sort que el següent atac local acaba amb falta de Sanli. Entre una cistella de Wetzell i un triple de Lo, els visitants poden retallar una mica la ferida, però el que ja no poden fer és intimidar a uns locals que han trobat la fórmula per endur-se la victòria.

Ara qui demana un temps mort és el tècnic local, abans que Mirotic anoti després d’un cop de palmell. Àlex Abrines, inèdit fins al moment, transforma dos tirs lliures per engrandir l’avantatge fins als setze punts, 66-50.

Queden 4.12 per la fi, i l’Alba no té cap opció de capgirar el resultat, però ho intenten amb dues cistelles consecutives de Wetzell, però un tir lliure de Satoransky i una cistella de Laprovittola desfan qualsevol possibilitat, 69-54 a 2.42 per la fi. Després de dos tirs lliures transformats per Smith, arriba el quart triple local, Abrines, qui havia fallat els dos que havia provat prèviament, per deixar el definitiu 72-56.

@PBBMeritxell