Victòria de prestigi

El Barça ha donat un cop sobre la taula aconseguint una valuosa victòria davant més de 20000 seguidors locals, en una de les pistes més calentes de la competició, la Beogradska Arena. El triomf els serveix als blaugranes per gairebé assegurar-se el factor pista en el playoff previ a la final-four. Avui el duet sobre el qual s’ha fonamentat la victòria sobre el Partizan ha estat Nico Laprovittola i Nikola Mirotic. Tots dos han estat determinants perquè han assolit un total de 44 punts, gairebé la meitat dels anotats finalment per l’equip blaugrana, als que cal afegir 7 assistències de l’argentí i vuit rebots del montenegrí.

El matx com no podia ser d’altra manera, i més jugant-se a Belgrad, ha estat intens i de forta càrrega passional, però els homes de Saras Jasikevicius no s’han deixat impressionar per res oferint una de les actuacions més completes de la temporada. Concentrats, encertats i molt implicats, han demostrat ser superiors al conjunt dirigit per Zeljko Obradovic.

Els blaugranes comencen dominant

 

El partit ha començat força bé pels visitants. Després d’una cistella amb rebot ofensiu de Mirotic arribaven un parell de triples de Laprovittola que començaven a donar proves del partit que avui faria el base de Morón, 2-8. L’avantatge foraster es reduïa després d’un tir lliure fallat per l’argentí i una pilota perduda per Jan Vesely. El txec es rescabalava anotant el 8-11. La pressió local era enorme, però els blaugranes es mantenien al davant amb cistelles de Tomas Satoransky i de nou Laprovittola per l’11-15.

Una esmaixada de Vesely mantenia els quatre de renda fins que un triple de James Nunnally deixava la renda blaugrana en tan sols un punt, 16-17. Els pivots, primer Vesely i posteriorment Sertac Sanli, qui havia entrat pel txec, eren els encarregats de mantenir els tres punts de renda al culminar els atacs forasters des de dins la pintura. Feia el mateix Laprovittola, des de la línia, abans que Nikola Kalinic culminés un contraatac pel 20-25. Un tir lliure d’Alen Smailagic tanca els primers deu minuts, amb els visitants manant de quatre punts, 21-25.

Els locals no tarden a donar-li la volta al marcador

Un triple del mateix Smailagic ajusta el marcador al començament del segon capítol. Poc després fa la seva aparició en el matx un exblaugrana, Dante Exum. El seu triple iguala el matx a 27. L’australià no en té prou i aprofita una pèrdua blaugrana, per falta en atac de Mike Tobey, per avançar als locals, 29-27. Ara el rebot defensiu culer passa per alguns problemes, mentre Exum continua fent mal. És el seu setè punt consecutiu que serveix per donar cinc punts de renda als locals, 32-27.

Temps mort demanat per en Saras. Malgrat una pilota perduda per Cory Higgins, un triple de Tobey talla la ratxa local, 32-30. Ara qui demana temps mort és Obradovic. Millora el rebot defensiu blaugrana, mentre que Kalinic, des de la línia, manté l’avantatge local en dos punts, 34-32. Ara els atacs visitants són espessos. Primer Higgins i després Rokas Jokubaitis perden possessions que els locals Zach Leday i Mathias Lessort aprofiten per fer arribar el marge local als vuit punts, 40-32. El tècnic lituà ha de tallar el partit.

El passi per la banqueta redreça la situació. Primer Vesely i més tard Mirotic, des de la línia, redueixen la ferida, 40-36. Un triple del de Morón escurça l’avantatge local a només tres punts, 42-39. Tot i un temps mort local, Higgins la retallarà encara més, 42-41. El petit marge local es mantindrà quan arriba el descans perquè tot i una cistella amb addicional de Kevin Punter, el fillol de Michael Jordan tancarà l’anotació de la primera part amb un triple pel 45-44.

Molt bon tercer quart dels blaugranes

Els blaugranes surten dels vestidors amb les coses clares. Una esmaixada de Vesely,a la qual seguiran dues cistelles d’Abrines, la segona en forma de triple, capgiren el marcador, 45-51, obligant Obradovic a demanar un temps mort. Punter anota, però un triple de Satoransky i un tir lliure de Mirotic fan arribar la renda catalana als vuit punts, 47-55. El rebot defensiu dels blaugranes passa altre cop per problemes, fet que aprofita Smailagic per anotar el quart punt local des de la represa. A una cistella de Vesely li segueix una bona defensa que permet a Mirotic anotar de contraatac.

Amb els locals aturats en atac, Laprovittola anota dos de tres tirs lliures per fer arribar la renda forastera als dotze punts, 49-61. El Partizan que durant una bona estona ha estat bloquejat en atac, perquè no ha trobat fórmules per superar la bona defensa que feien els visitants, finalment descobreixen el desllorigador en forma de cistella de Punter i dos tirs lliures d’Exum per deixar la renda blaugrana en vuit punts, 53-61. L’australià porta ja dotze punts anotats fins al moment, Mirotic serà l’encarregat de respondre amb cistella i triple per augmentar altre cop el marge foraster als dos dígits, 55-66. Un triple de Punter tornarà a reduir l’avantatge visitant als vuit punts quan s’arriba al darrer període, 58-66.

Malgrat que els locals ho intenten, els visitants resisteixen

El darrer capítol començarà de forma lamentable pels blaugranes. Pilota perduda per Mirotic, triple errat per Abrines, falta en atac de Sanli i falta tècnica a Mirotic que Punter aprofita per transformar un tir lliure abans que Exum anoti pel 63-66 que obliga Saras a demanar un temps mort. Un triple de Mirotic arriba com l’aigua de maig, 63-69.

Continuen els problemes pels visitants tot i la bona notícia que suposa la millora del rebot defensiu. Per part local, Exum oficia d’home orquestra. Ell és qui puja la pilota i en moltes ocasions és qui se l’acaba jugant. Una esmaixada de Vesely fa tornar la renda blaugrana als vuit punts, 63-71. Renda que es reduirà en cinc punts, dos tirs lliures i un triple, de l’home orquestra local. Una cistella de Satoransky talla la ratxa local abans que altre cop Exum anoti dos tirs lliures, 23 punts porta l’australià, per tornar a deixar la renda catalana en només tres punts, 70-73. És el moment escollit per Laprovittola per anotar un triple que fa emmudir la Beogradska Arena. Una cistella de Mirotic després de rebot ofensiu augmenta la renda forastera als vuit punts quan queden 4.24 per jugar-se, 70-78.

Control blaugrana en els darrers minuts del partit

Obradovic talla el partit. L’atac dels serbis acaba amb tirs lliures d’Exum, qui en falla un. El triple que a continuació anota Satoransky congela als seguidors locals. Queden 2.17 i els visitants dominen de deu punts, 71-81. Anota Lessort, però fa el mateix Mirotic, altre cop després de rebot ofensiu, per mantenir els deu amunt, 73-83, quan queden 1.42. Punter anota un tir lliure per una falta tècnica, però falla en un intent de triple.

Ara els serbis, que tenen el problema d’anar a contrarellotge, han de fer falta. Qui puja la pilota és Laprovittola que és qui llançarà els tirs lliures que transforma pel 74-85 a 1.16. Els locals anoten, Aleksa Avramovic, però tenen una mala peça al teler perquè altre cop li fan falta al de Morón, que no falla des de la línia, 76-87. Torna a anotar Avramovic i aquest cop, els locals, ja no fan falta a l’argentí. Mirotic falla un triple. Leday anota per 80-87. A 10 segons per la fi, Laprovittola torna a rebre falta personal. El de Morón no erra des de la línia deixant el definitiu 80-89 amb el qual acaba el partit perquè el darrer i desesperat triple que intenta Punter acabarà a les mans de Jokubaitis.

FCB