Victòria blaugrana per assegurar-se l’avantatge de pista en els play-offs

Després d’una gran segona part, el Barça s’ha desfet del tercer classificat de l’OK Lliga en un partit que havia començat, mai millor dit, amb l’equip blaugrana anant al darrere en el marcador. Malgrat això, els locals han estat capaços d’igualar el marcador abans del descans i ja en la segona meitat ha acabat per aconseguir una victòria que li assegura acabar la fase regular de la competició com a líder destacat amb 12 punts d’avantatge respecte al segon quan queden tres jornades per disputar-se.

Ensurt inicial

Com hem dit, el matx ha començat de color verd. No havien passat ni 11 segons de joc quan en el primer atac del partit, entre Ignacio Alabart i Helder Nunes no són capaços de treure la bola controlada de la seva àrea, emportant-se-la Jordi Ferrer, qui un cop ha quedat sol davant Carles Grau, aixeca l’esfèrica i amb un toc suau supera per la seva esquerda al porter local. El 0-1 ha caigut a plom sobre els locals que s’han trobat anant a remolc des d’un bon començament.

En canvi, com era d’esperar, als verds els ha passat tot el contrari. El partit era dominat pels locals, però no arribaven a crear espais suficients per inquietar a Gerard Camps, el porter dels del Baix Penedès. Malgrat això, els homes d’Edu Castro intentaven trobar escletxes en l’atapeïda defensa visitant. El pes del joc, òbviament, és pels locals, que estan un pèl capficats amb el resultat.

La bona feina de la defensa forastera, amb molt contacte, no permet que les rematades, sobretot de Pau Bargalló, però també d’Helder Nunes, siguin massa perilloses. Després d’un parell d’ocasions de Bargalló amb cert perill, Ferran López, el tècnic visitant demana temps mort. Ara qui té una oportunitat clara d’anotar és Nunes, però Camps ho evita.

Els locals empaten abans del descans

Els forasters també disposen d’alguna ocasió de gol, com una del mateix Ferrer, però ara no pot amb Carles Grau. En el minut 10.36 Bargalló estrella la bola en el pal esquerre de la porteria visitant amb Camps batut. Poc després qui disposa d’una molt clara oportunitat és Francisco Fernández, però de nou Grau salva la situació. Una mica més tard, serà Edu Castro qui demana un temps mort en el minut 12.13. Trenta-cinc segons després arriba l’empat. Una jugada de Bargalló per banda esquerra acaba amb un passi a Sergi Panadero. El de Vic, condueix l’esfèrica d’esquerra a dreta, quan es troba en la vertical de la porteria des de fora l’àrea etziba un xut que frega lleugerament en Arnau Xaus superant a Camps. És el minut 12.48 quan l’empat a 1 puja al lluminós.

El gol apaivaga un pèl el joc local, fet que aprofitaran els verds per apropar-se, això sí, sense gaire perill a l’àrea local, on Carles Grau no permet res als rivals. En el minut 17.33, Ferran López torna a demanar temps mort. Quatre minuts més tard, en el 21.32 és Edu Castro qui atura el joc. Bargalló torna a trobar el pal, ara serà el travesser, en una rematada que també supera al porter rival. A menys d’un minut per la fi de la primera meitat, és Joao Rodrigues qui ho prova, però no pot amb Gerard Camps. El matx arriba al descans sense que es mogui, de moment, l’empat a 1.

Els blaugranes s’avancen a l’inici de la segona meitat

La segona part serà molt diferent. Els dos equips posen a prova als porters que de moment treuen la feina amb solvència. Però els locals estan molt més incisius que a la primera meitat. I com a prova, el segon gol blaugrana no tarda a arribar. Bargalló puja pel carril central, quan està a prop de l’àrea rival fa un passi a la dreta on es troba desmarcat Joao Rodrigues. El d’Oeiras fa un xut de cullera que supera a Gerard Camps per la seva esquerra. És el minut 26.54 quan al lluminós puja el 2-1.

El gol local esperona als blaugranes que immediatament tindran una clara oportunitat, Bargalló, que Camps atura. La resposta és de Jordi Ferrer, sens dubte el jugador més perillós dels visitants, però que es troba amb un mur anomenat Carles Grau. El matx continua sent dominat per uns blaugranes que posen en qüestió a la defensa visitant que ha de treballar de valent. En el minut 29.38 Ferran López demana temps mort.

El tercer gol dels locals serà decisiu

Les arribades dels dos equips, més nombroses les dels locals, posen a prova als dos porters fins que una jugada iniciada en defensa per Joao Rodrigues amb una conducció per banda esquerra acaba amb un passi en diagonal a la banda contrària on es troba Sergi Panadero. El de Vic li torna la bola, en una diagonal de sentit contrari, amb un passi precís buscant el segon pal per on arriba el d’Oeiras que només ha d’empènyer la bola per superar a Camps. És el minut 33.11 quan el 3-1 puja a l’electrònic.

 

Aquest tercer gol desbarata al Calafell que es queda amb el seu pla de joc fet miques. De fet, el domini local és aclaparador amb els forasters incapaços de crear perill a l’àrea local. En el minut 40.15, Helder Nunes, després de recuperar una bola i combinar amb Marc Grau té esmà per arribar davant Camps per superar-lo amb un xut de cullera per alt a l’esquerra del porter. És el 4-1 que deixa el matx decidit a favor d’uns locals que ara es troben molt a gust a pista.

Els blaugranes arrodoneixen la victòria

A partir del quart gol local, els del Baix Penedès deixen de crear perill i el matx passa a ser controlat completament per uns blaugranes pletòrics. Tant és així, que Ferran López ha de demanar un temps mort per intentar revertir, no ja el marcador, sinó almenys les sensacions. Tot i això, les arribades dels visitants fins al final del matx seran comptades i sense massa perill. En canvi, els locals ara juguen a plaer.

En el minut 45.36 una conducció pel mig d’Alabart culmina amb un passi a la seva dreta on es troba Bargalló qui fa un passi al segon pal on està sol com un mussol Joao Rodrigues, qui amb un toc suau d’estic envia la pilota al fons de la porteria. És el definitiu 5-1.

Com el matx ja està decidit, Edu Castro farà sortir a pista a Gaby Cairo jr, el fill de l’actual responsable de l’hoquei blaugrana perquè debuti amb el primer equip blaugrana en partit oficial. Amb el Barça buscant ampliar la renda, el matx s’acabarà sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell