Còmoda victòria blaugrana

Gràcies al lideratge del duet format per Tomas Satoransky i Sertac Sanli, el Barça s’ha desfet del Joventut amb comoditat sobretot a la segona meitat. En la primera els homes de Carles Duran han arribat a posar-se al davant al lluminós, però l’alegria els ha durat de Nadal a Sant Esteve.

Malgrat les errades en el triple, el Barça comença dominant

El matx començava pels locals amb massa errors en els tirs de tres. De fet, després de la cistella inicial de Satoransky, els homes de Sarunas Jasikevicius encadenaven una sèrie de quatre triples fallats que permetien als forasters avançar-se, fins que Nico Laprovittola encertava per primer cop en el matx des de més enllà del 6,75 per retallar el marge dels costaners a un sol punt, 5-6. Després d’un parell de triples fallats, altre cop, pels locals, una cistella i un triple del base txec posaven als blaugranes al davant de quatre punts, 10-6, després de completar un parcial de 8-0.

Entre un triple de Sanli i una cistella amb addicional de Nikola Mirotic, seguits de dos punts més del pivot turc després de rebot ofensiu, l’avantatge blaugrana arribava als 10 punts, 18-8. Amb el base de Morón perdent un parell de pilotes i les errades en el triple per part local, els visitants retallaven el marge blaugrana amb un parcial 0-5 culminat per un triple d’Andres Feliz pel 18-13 amb el qual finalitza el primer capítol.

Els visitants capgiren el marcador, però els durarà poc

Ja en el segon, les coses no milloren gaire per uns locals que continuen fallant massa en el tir de tres. Malgrat això, entre una cistella de Nikola Kalinic i dos tirs lliures de Cory Higgins, els blaugranes augmentaran el seu avantatge fins als set punts, 22-15, abans que arribi la retallada en forma de triple de Joel Parra. Un parell de cistelles més dels forasters, la darrera d’Ante Tomic, empaten el matx a 22, moment en el qual el tècnic lituà decideix demanar un necessari temps mort.

Una esmaixada de Mike Tobey restableix l’ordre. Una cistella de Rokas Jokubaitis manté l’avantatge local, abans que un triple del pivot de Monroe inicií un parcial 9-0, amb sis punts consecutius del pivot turc, cistella amb addicional i triple, pel 35-26. Una cistella de Satoransky i dos punts de tir lliure d’Àlex Abrines mantindran la renda aconseguida pels locals quan els dos equips marxen als vestidors, 39-30.

Els blaugranes deixen el matx decidit en el tercer quart

La renda local augmentarà lleugerament, a l’inici de la segona part, gràcies fonamentalment a un triple d’Abrines al què seguiran una cistella de Satoransky i dues de Mirotic per un avantatge de deu punts, 48-38. El mag de Pogdorica transformarà un triple, el seu setè punt consecutiu, per ampliar el marge local fins als tretze punts, 51-38. Avantatge que mantindran Abrines i Jan Vesely, 55-42.

En aquesta fase del matx, les defenses no estan gaire encertades i això permet l’intercanvi de cistelles. Un nou triple local, Satoransky, fa arribar l’avantatge blaugrana als catorze punts, 58-44. Cada cop li queda menys marge a l’equip verd-i-negre per capgirar el marcador. Després de dos tirs lliures convertits per Kyle Guy, un triple de Satoransky i una cistella de Tobey faran arribar la renda local als 17 punts, obligant el tècnic visitant a demanar temps mort. Vesely augmentarà l’avantatge fins als divuit punts, 65-47. Marge que després de dos tirs lliures convertits per Higgins quedarà en setze punts gràcies a una cistella sobre la botzina de Guy pel 67-51 quan al partit li queden 10 minuts de joc.

Els locals es limiten a mantenir la renda aconseguida

El darrer període comença amb els locals augmentant el seu marge gràcies a una cistella de Jokubaitis. Tot això passa abans que els àrbitres perdin els papers. Tot comença en una tècnica assenyalada a Carles Duran. Higgins transforma el tir lliure. En la següent jugada en atac dels visitants, qui rep una falta tècnica és Vesely que en realitat és pura compensació. Després d’una cistella de Sanli, els àrbitres continuen amb el seu propi mal de cap, falta antiesportiva de Tobey. La jugada forastera acaba amb triple de Guy que deixa en dotze punts el marge locals,72-60.

El tècnic blaugrana demana un temps mort per evitar mals majors. Un triple de Sanli i una esmaixada de Satoransky deixa el matx força decidit perquè queden 6.02 i els blaugranes tornen a manar de disset punts, 77-60. Ara qui demana temps mort és el tècnic dels visitants. Anota Parra abans que un triple de Kalinic augmenti el marge local fins als divuit punts, 80-62. Després que Simon Birgander anoti, una cistella amb addicional de Vladimir Brodziansky deixarà les coses més ajustades, 80-67. La resposta local arribarà des de la línia, Laprovittola, pel 82-67.

A 3.36 per la fi, Saras decideix que el partit ja està guanyat fent sortir a pista a Oriol Paulí i James Nnaji. El matx entra en una fase d’anar i venir sense massa sentit fins que Paulí culmina un contraatac pel 85-67 a manca de 2.06. Avantatge que mantindrà Jokubaitis des de la línia i que posteriorment augmentarà amb un tir lliure Nnaji. Yannick Kraag anotarà,des de la línia, el definitiu 87-71 amb el qual s’acaba el partit.

@PBBMeritxell

Estadística