Els blaugranes, amb una gran nit de Nikola Mirotic i Mike Tobey, guanyen clarament a l’OAKA

El Barça ha aconseguit assegurar-se el play-off de l’Eurolliga al derrotar amb claredat a un Panathinaikos lluny dels seus millors dies. L’equip blaugrana, que ha anat de menys a més ha acabat superant als verds gràcies a la gran actuació d’un genial Nikola Mirotic ben acompanyat per un heroi inesperat, Mike Tobey. El de Monroe, ha acabat anotant 16 punts, amb 4 triples de sis intents.

Inici decebedor

El matx que començava força fred en un OAKA sense encant, era molt poc propici pels visitants, que no es trobaven a gust en aquests primers minuts. En un tres i no res, els blaugranes es veien anant a remolc dels verds. Es fallaven triples, es perdien pilotes i res acabava de funcionar prou bé. Mentrestant, per part local Marius Grigonis i Matt Thomas convertien un triple cadascú. Pels visitants només anotaven Mirotic al pal baix i Àlex Abrines amb un triple,14-5 al marcador. Onze punts que serien el màxim avantatge grec en el partit.

Per sort, els blaugranes no tardarien a reaccionar. Primer tancant el rebot defensiu i a continuació anotant, triple d’Abrines i dos tirs lliures de Tomas Satoransky. Els catalans, que no ho estan fent massa bé, es troben tan sols sis per sota, 16-10. Amb els locals manant de 10, 20-10, Jan Vesely converteix dos tirs lliures abans que un triple de Giorgios Papagiannis faci tornar els 11 de renda pels grecs, 23-12. Dues esmaixades del mateix pivot txec despertaran als visitants. Entre una cistella de Rokas Jokubaitis, els tirs lliures anotats per Mirotic i una cistella de Cory Higgins, els visitants tanquen el primer capítol amb només tres per sota, 25-22.

Tobey es posa el vestit de superheroi

El segon quart comença amb un triple de Jokubaitis al què seguiran 2 de 3 tirs lliures convertits per Nikola Kalinic per avançar als visitants, 25-27. Abans el tècnic lituà ha necessitat posar a Tobey de cinc pels problemes amb les faltes de Vesely. En Saras opta per fer jugar al de Monroe, en una decisió transcendental perquè a partir d’aquí, els grecs només arribaran a empatar a 27, per anar per darrere en el marcador en el que queda de partit.

Laprovittola anota els seus 2 únics punts tot just abans del primer triple de Tobey al que seguirà una cistella de dos d’ell mateix que fa arribar la renda blaugrana als set punts, 27-34. El tècnic dels grecs, Christos Serelis, demana temps mort. Una pausa que no li servirà de gaire, tot i que d’entrada els grecs redueixen a 3 punts el marge culer, 31-34, però dos triples consecutius del mateix Tobey fan tornar els set amunt pels forasters, 33-40. Una nova cistella d’Higgins i un tir lliure de Satoransky tanquen la primera meitat amb el Barça dominant de 7, 36-43.

Mirotic agafa el relleu

La segona part comença amb els verds defensant en zona 2-3. Alternativa defensiva que una cistella al pal baix de Mirotic farà oblidar ràpidament. Un triple de Thomas sembla despertar els ànims als locals, però vuit punts més de Mirotic, dos triples i dos tirs lliures, obliguen el tècnic local a tallar el partit amb els seus jugadors perdent de catorze punts, 39-53. Els verds tornen a reaccionar gràcies a sis tirs lliures convertits per Thomas i Grigonis. Els visitants es refan amb cistella i addicional transformat per Satoransky, però un triple del mateix Grigonis torna a retallar la renda catalana, abans que Mirotic transformi un triple molt important, 48-59. Onze punts de renda que mantindrà el mateix Mirotic.

Tot i que el rebot defensiu blaugrana, ara mateix, passa per problemes, un contraatac culminat per Abrines fa arribar el marge català als tretze punts, 50-63. Els blaugranes passen per una fase de desencert en atac que els grecs aprofiten per reduir el desavantatge. Una cistella d’Higgins és com aigua de maig, però tornen els errors en atac i l’OAKA, mut fins al moment, desperta de cop i volta. Amb la renda blaugrana baixant fins als cinc punts, en Saras demana un temps mort que arriba un pèl tard. Entre una cistella de Kalinic i un tir lliure de Jokubaitis, els blaugranes arriben als últims 10 minuts guanyant de vuit punts, 60-68.

Tot i que els verds ho intenten, els blaugranes arrodoneixen la victòria

El darrer quart, tampoc comença bé pels forasters. Amb el públic local animant, l’avantatge visitant es reduirà fins als sis punts, 62-68. Els blaugranes necessiten anotar. Qui ho fa és Kalinic primer i posteriorment és Vesely qui transforma un tir lliure. Quan s’afegeix Mirotic al pal baix, la renda forastera s’enfila fins als 9 punts 64-73. Una mala notícia pels verds, però un triple de Papagiannis refà la moral grega, abans que l’OAKA es torni a deprimir per una nova cistella del mag de Podgorica.

Un triple de Paris Lee torna a revifar als locals, però com ha passat abans qui posa les coses a lloc torna a ser Mirotic amb un nou triple pel 70-78. Dos tirs lliures de Satoransky augmenten la renda visitant als deu punts, 70-80. Després que anotin els locals, reapareixerà Tobey per convertir el seu quart triple pel 72-83 quan queden per jugar-se 2.12 de partit. Els seguidors locals no esperen més a començar a marxar cadascú a casa seva.

Amb els verds desinflats, arriba un nou triple visitant, Higgins, pel 73-86. Tobey arrodoneix la seva gran nit amb una última cistella al pal baix. Grigonis des de la línia, tancarà el partit transformant un sol tir lliure pel definitiu 74-88.

@PBBMeritxell