Els blaugranes es revengen de la derrota a la Copa

El Barça ha acabat per rescabalar-se de la derrota patida davant l’equip de Màlaga en els quarts de final de la copa, aconseguint una treballada victòria en el sempre complicat Martín Carpena. Els arguments dels homes de Saras Jasikevicius, han estat la bona feina al darrere i sobretot, la bona feina de l’equip en el rebot on han assolit vuit captures més en defensa, igualant amb els andalusos amb vuit captures a la pintura rival. Cal destacar el bon partit de Nico Laprovittola, qui amb 9 assistències i 16 punts, ha liderat l’equip sent cabdal per la victòria.

Bon primer quart andalús

El matx començava amb els blaugranes dominant gràcies a un triple d’Àlex Abrines. Unicaja sabia que la seva única possibilitat de victòria radicava en plantejar un partit a tota màquina, perquè en el joc estàtic poca cosa podia fer davant els visitants. Els locals no tardaven a donar la volta al marcador, abans que Sertac Sanli anotés per tornar a avançar als visitants, però dues cistelles més dels andalusos, la segona de Will Thomas després de rebot ofensiu donaven als locals quatre punts de renda, 9-5. Responia Satoransky abans que el primer triple andalús, Tyson Carter, augmentés la renda local.

Amb el matx sent d’un ritme altíssim, a una cistella de Laprovittola, responia Jonathan Barreiro, també amb un triple, per fer arribar l’avantatge andalús als sis punts. Tot i que el ritme al que s’estava jugant no els convenia massa, els blaugranes responen amb la mateixa intensitat que els rivals. Un triple de Laprovittola redueix a la meitat el marge local, sent el mateix base de Morón qui mantingui les coses anotant ara de dos, 17-14. Cinc punts locals, Melvin Ejim i altre cop un triple de Carter, obliguen el tècnic blaugrana a demanar temps mort. Rokas Jokubaitis anotarà dos punts des de la línia abans que Ejim tanqui el primer capítol fent una esmaixada pel 24-16.

Els blaugranes es refan en un bon segon quart

El segon període comença amb un triple de Tyler Kalinoski, però els visitants no s’immuten. Gràcies a la bona feina de Jan Vesely dins de la pintura es refan amb cinc punts dues cistelles i un addicional. El txec serà responsable també d’una assistència a Nikola Kalinic, que deixa el marge local és tan sols quatre punts, 27-23. Ara qui demana temps mort és Ibon Navarro. Una esmaixada de Yankuba Sima, refà el caldejat ambient que hi ha al pavelló. Una nova cistella local, Alberto Díaz, eleva el marge andalús als vuit punts, 31-23. Kalinic només pot anotar un tir lliure. Quan Laprovittola anota, un nou triple de Kalinoski, seguit d’una cistella de Thomas fan arribar la renda local als deu punts, 36-26. Marge que no canvia perquè mentre Vesely anota, Perry transforma dos tirs lliures per deixar que els andalusos dominin encara de deu punts.

Els darrers dos minuts de la primera meitat, seran molt importants per la marxa del partit. Un triple de Satoransky i dos tirs lliures de Mirotic, amb la defensa blaugrana treballant de valent, redueixen el marge dels homes de Navarro a la meitat, 38-33. Després que Thomas anoti únicament un tir lliure, la cistella anotada per Laprovittola deixarà el marge local en quatre punts, quan acaba el primer temps perquè la jugada dissenyada en temps mort per Navarro a 4 segons que soni la botzina, acaba amb un triple impossible de Perry, 39-35.

Un parcial 0-10, posa als visitants al davant en el marcador

El tercer capítol no podia començar millor pels forasters. Gràcies al fet que els blaugranes tanquen el rebot defensiu aconseguiran un parcial 0-10, triple de Mirotic, dos tirs lliures de Satoransky, triple d’Abrines i cistella del base txec, que trastoca de dalt a baix, el pla de joc dels andalusos. Navarro demana un obligat temps mort. Efectivament els seus homes reaccionaran. Dues cistelles de Perry i una de Sima reactiven la caldera local. Però els blaugranes no es volen deixar superar per l’ambient. La resposta catalana no tarda a arribar. Una cistella de Satoransky i dues de Sanli tornen a posar un +6 pels forasters, 45-51.

Amb l’atac local sota control, una cistella d’Abrines fa arribar l’avantatge català als vuit punts, 45-53. A la banqueta local s’encenen tots els llums d’alarma. Durant una estona els dos equips intercanvien cistelles, Laprovittola i Jokubaitis per part blaugrana, que deixen les coses amb vuit amunt pels visitants, 49-57, abans que una cistella de Carter i una altra, amb addicional, de David Kravish redueixin el marge català a tres punts, 54-57. Apareix altre cop el segur de vida anomenat Vesely, mentre que la resposta local és un triple de Kalinoski per deixar el marge català en només dos punts, 57-59. Una cistella de Kyle Kuric tanca el tercer capítol amb els visitants dominant de quatre punts, 57-61.

Els locals ho proven, però els forasters no els donen opcions

El darrer capítol comença amb les coses molt igualades. A un triple de Mike Tobey, li respon Thomas també de tres. L’encert en el triple per part local continuarà, després d’una cistella de Vesely, per part d’Ejim que redueix el marge visitant a tres punts, 63-66. Anota Kuric i el mateix fa Kravish abans que un triple ara de Jokubaitis augmenti el marge barcelonista altre cop als sis punts, 65-71. A partir d’aquí, els dos equips intercanviaran pèrdues i tirs fallats amb l’excepció d’un triple convertit per Kendrick Perry, que respondrà Laprovittola també anotant de tres, per deixar les coses com estaven, 68-74.

Ja dins dels darrers tres últims minuts del matx, un triple de Dylan Osetkowski torna a encendre la caldera. Satoransky anota per posar aigua al vi local, 71-76. Mirotic anotarà dos tirs lliures per augmentar a set punts l’avantatge blaugrana. En un moment que cada punt val un tresor, Perry falla un tir lliure, però els forasters no ho aprofiten en perdre la possessió. Un nou triple del mateix Perry, dona esperances als locals, 75-78 a manca de 1.50 per la fi. Un passi magistral de Laprovittola permet a Satoransky convertir un triple cabdal a 1.33, 75-81.

Navarro demana temps mort. Kalinoski falla el tir dos cops consecutius perquè en el primer havia atrapat ell mateix el rebot ofensiu, mentre que qui no falla és Abrines qui amb un triple a 42 segons deixa les coses molt clares a favor dels blaugranes, 75-84. Nou temps mort de Navarro. Perry anota abans que Kalinic transformi un parell de tirs lliures, 77-86 a 29 segons per la fi. Una cistella de Kalinoski i una altra de Carter, aquesta aprofitant una pèrdua per falta personal d’Abrines, deixaran el definitiu 81-86 amb el qual finalitza el matx amb victòria blaugrana a l’infern malagueny.

FCB

Estadística