Treballada victòria

Després d’un partit molt igualat, el Barça ha aconseguit una victòria cabdal per mantenir-se en la tercera plaça de la classificació de l’Eurolliga. Per emportar-se el triomf ha necessitat treballar de valent fins a l’últim segon, perquè els homes de Dusko Ivanovic, liderats per un vell conegut, Facundo Campazzo, no ho han posat gens fàcil. En el darrer quart, amb el matx empatat ha estat clau el lideratge de Jan Vesely en el joc interior i l’aportació decisiva de Rokas Jokubaitis. La feina dels dos en els moments decisius del matx, ha estat determinant per poder doblegar, finalment, la resistència sèrbia.

Bon inici blaugrana

El matx començava bé pels locals. Després d’un atac fallat per banda, Àlex Abrines anotava de tres per posar als locals al davant. Avantatge que primer es mantindria amb cistella de Sertac Sanli, després de rebot ofensiu i un nou triple del mallorquí pel 8-5. Una bona defensa local permetia augmentar el marge després d’un contraatac finalitzat per Nikola Mirotic. El de Pogdorica seria l’encarregat d’anotar, ara des de més enllà de la línia del 6,75 per pujar a sis punts la renda local, 13-7.

Després d’una esmaixada de Tomas Satoransky, eren els serbis els que anotarien quatre punts des de la línia de tir lliure, Benjamin Bentil i Campazzo per reduir el desavantatge dels visitants fins a deixar-lo en dos punts, 15-13. Havia de ser el mateix base txec el que anotés a 3 minuts de la fi del primer capítol per deixar en quatre punts el marge blaugrana, 17-13. A partir d’aquí els dos equips milloren en defensa i només concedeixen una cistella de Campazzo i un tir lliure de Vesely pel 18-15 amb el qual finalitza el primer quart.

A l’inici del segon quart, els locals pateixen

A l’inici del segon període, les coses es compliquen pels locals que no se’n surten en atac. Això ho aprofiten els forasters per capgirar el marcador gràcies a dues cistelles de Luka Mitrovic. Una cistella de Vesely serveix per recuperar el comandament al marcador, però de forma provisional perquè de nou és Campazzo qui posa als serbis al davant.

Saras Jasikevicius demana un temps mort abans que les coses es compliquin encara més. Però les seves paraules serveixen poc de moment perquè els forasters amplien el seu marge fins als cinc punts, 20-25. Amb el joc exterior local fent aigües, qui respon per part blaugrana és altre cop Vesely, un baluard a la pintura. Finalment, els locals desperten de la mà d’un voluntariós Rokas Jokubaitis. Una cistella amb addicional del lituà seguida d’una de Mirotic, tornen a posar al Barça al davant d’un punt, 27-26.

Tot i un parcial 11-1, s’arriba al descans amb les coses força igualades

Ara és Dusko Ivanovic qui ha de demanar el corresponent temps mort. Les errades en el tir dels locals queden compensades amb la millora del rebot defensiu que estava passant per molts problemes. Mirotic des de la línia, anotarà quatre tirs lliures de forma consecutiva, sense resposta sèrbia, completant un parcial 11-1 que dona fins a cinc punts d’avantatge als barcelonistes, 31-26. Un triple de Nikola Ivanovic sembla trencar el bon moment blaugrana, però només ho sembla, perquè torna a aparèixer Abrines amb un triple. Vesely s’apunta a la festa, anotant cistella i addicional per portar la renda local al seu màxim fins al moment, vuit punts, 37-29.

Dusko Ivanovic ha de tallar el partit amb un altre temps mort. Tot i la pausa, les coses continuen força bé pels locals perquè l’errada en un addicional de Filip Petrusev ho aprofita Abrines per transformar el seu quart triple de la nit pel 40-31. L’estat d’eufòria col·lectiva blaugrana queda en suspens per un triple de Stefan Markovic al qual seguirà una nova cistella de Mitrovic per deixar un ajustat 40-36 al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Quan sembla que els locals acabaran guanyant amb facilitat, els serbis desperten

Tot i que en el primer atac blaugrana de la segona part, Jokubaitis perd una pilota, les coses comencen bé pels blaugranes en el tercer període. Dos triples consecutius de Satoransky i Mirotic fan arribar la renda local als deu punts, 46-36. Però això no deixarà de ser un miratge. Perquè immediatament arriba la resposta sèrbia en forma de triple de Campazzo, qui fins al moment havia fallat els tres primers que havia intentat. Un parell de cistelles de Satoransky serveixen per refer la confiança local fins a enlairar la renda als onze punts, 50-39. Però una nova sotragada dels serbis desfà la il•lusió local. Tres triples visitants, primer Markovic i després Campazzo per dos cops, deixen al Palau estabornit, 50-48 a 3.49 per la fi del quart.

Un triple, els seus únics punts avui, de Nico Laprovittola recuperen la moral blaugrana. Mirotic hi afegeix una cistella que fa arribar la renda local als set punts, 55-48. Bentil transforma un triple, abans que Vesely faci arribar el marge local als sis punts, 57-51. Però les coses es tornaran a complicar. Les cistelles que noten entre Campazzo, Bentil i Vildoza fan que el partit arribi als últims deu minuts de l’enfrontament amb empat a 57 perquè en els darrers minuts d’aquest període l’atac local ha quedat silenciat.

El Barça comença el darrer quart manant al marcador

Ara ja no val a badar. És caixa o faixa. Qui s’emporti el darrer període, aconseguirà la victòria. Liderats per Vesely, els blaugranes comencen força bé aquest darrer capítol. Cistella i addicional del txec, seguits de dos tirs lliures del mateix Vesely que serveixen per donar tres punts de renda perquè per part forastera havia anotat Vildoza, 62-59. L’argentí perd els nervis i els àrbitres li assenyalen faltà tècnica que aprofita Mirotic per augmentar la renda local en un punt, 66-59.

Amb un Vesely, qui també posa taps, liderant l’equip, Nikola Kalinic, inèdit fins al moment anota abans que un tir lliure de Mirotic faci tornar els dos dígits a l’avantatge local, 69-59. El segon i darrer triple de Nikola Ivanovic redueix el marge barcelonista. Vesely fa un miracle en forma de cistella sobre la botzina de possessió i posteriorment anota una esmaixada pel 73-64. Queden poc menys de cinc minuts, però els nou punts de renda blaugrana no semblen suficients. De fet, des de la línia anoten Campazzo i Petrusev per tornar a ajustar el marcador, deixant l’avantatge blaugrana en tan sols cinc punts, 73-68.

Trepidant final de partit

Després de dos tirs lliures de Satoransky, arribarà un triple de Petrusev per deixar el marcador encara més ajustat. Marcador que encara s’encotillarà més després de dos tirs lliures transformats per Campazzo, 75-73. Amb aquest petit avantatge al marcador, s’ha d’anotar com sigui. L’atac barcelonista ara està força embussat, i qui decideix dividir la zona és l’home sense por. Jokubaitis assumeix la responsabilitat i la seva jugada té el premi d’un addicional que al transformar-lo donarà cinc punts de renda que són com l’aigua de maig.

Campazzo, que ja fa estona que s’està postulant per ser el botxí dels locals, anota el seu quart triple i últim de la nit, per fer tornar els dos punts de marge pels blaugranes. Jasikevicius talla el partit amb un temps mort. El jove base lituà tornarà a ser decisiu per portar la renda local als quatre punts. Ja estem en la fase decisiva del matx. Mentre Vlldoza falla un triple qui no fallarà serà Kalinc qui a 50 segons per a la fi, posa el marge local en set punts, un veritable tresor, 83-76. Després d’un temps mort dels serbis, Petrusev anota la que serà la darrera cistella dels serbis en el partit. Vesely respon amb una esmaixada abans que Campazzo i Bentil, fallin els tres triples que intenten. Satoransky captura el darrer rebot defensiu per tancar el matx amb victòria local de sis punts, 85-79.

@PBBMeritxell