El Barça es llepa les ferides a costa del Manresa

Com era previsible, després de les tres derrotes consecutives patides per l’equip blaugrana, el Manresa ha acabat pagant els plats trencats. El Barça ha sortit al Palau amb la voluntat d’enllestir aviat la feina, traient-se de sobre qualsevol dubte. I en aquest sentit, el primer quart ha estat modèlic. Amb una ofensiva demolidora, no ha permès que els manresans es pensessin capaços de sorprendre’ls. Amb un segon quart, no tan efectiu, però amb la mateixa voluntat d’augmentar ràpidament la renda al lluminós, s’ha arribat al descans amb un avantatge prou ampli per encarar amb tranquil·litat la segona part d’un partit dominat de cap a peus pels homes de Sarunas Jasikevicius.

Els locals surten a tota màquina

Efectivament, l’inici blaugrana ha estat de manual. Amb Tomas Satoransky oficiant de mestre de cerimònies, els locals arrancaven a tota velocitat per anar-se’n al marcador. 7-0 després d’una esmaixada que culminava un contraatac del base txec, dos tirs lliures transformats per Nikola MIrotic i un triple de Nikola Kalinic. Obert el forat, era qüestió d’engrandir-lo. D’això s’ha encarregat Mirotic transformant un triple després de cistella forastera.

Un triple d’Adam Waczynski era respost per una cistella al pal baix de Jan Vesely i un segon triple de Mirotic posava el 15-5 a l’electrònic. Els locals no estaven disposats a donar treva als rivals. Després de quatre punts dels forasters, era de nou Satoransky qui augmentava el compte local. Un triple de Marcis Steinbergs redueix el marge blaugrana a tan sols cinc punts, 17-12.

Els homes de Saras Jasikevicius, tornaven a engegar el motor per augmentar altre cop el seu avantatge gràcies a un altre parcial 7-0 amb cinc punts de Kalinic, cistella al pal baix i tres tirs lliures i una cistella de Satoransky pel 24-12. Un triple de Kyle Kuric seguit d’una esmaixada en contraatac de Rokas Jokubaitis, obligaven Pedro Martínez a demanar temps mort amb els seus perdent de quinze punts, 29-14. Una cistella de Sergi Martínez i un tir lliure de Jokubaitis fan arribar la renda als 16 punts, 32-16, abans que Dani Garcia, el tercer dels bases manresans anotés el 32-18 amb el qual s’arribava a la fi del primer capítol.

Els blaugranes en volen més

El segon període comença amb pèrdua de pilota per part de Jokubaitis i tres punts dels forasters que respondran de manera brutal els blaugranes. Triple d’Àlex Abrines, cistella i addicional de Sertac Sanli i triple de Jokubaitis. Quan al compte local s’afegeix una nova cistella del pivot turc, la renda local arriba ja als 22 punts, 43-21. De nou el tècnic visitant ha de demanar temps mort.

 

Tot i que, la pausa fa els seus efectes en els locals, es fallen tirs, es perden possessions, els manresans tampoc estan massa encertats i això finalment ho acabaran aprofitant els locals per continuar fent sang. Cistella de Mirotic i tir lliure de Satoransky que fan pujar la renda local als 25 punts, 46-21. Anota Dani Pérez amb resposta en forma de triple de Mirotic, abans que les coses es mantinguin igual amb Satoransky anotant dos tirs lliures, 51-25. Després de temps mort blaugrana, el marge local creixerà una mica més perquè si per part manresana entre Juanpi Vaulet i Waczynski anoten quatre punts, un triple de Laprovittola i dos tirs lliures de Satoransky tanquen l’anotació local de la primera meitat pel 56-29.

El Barça continua ampliant el seu avantatge

A l’inici de la segona part, fa la sensació que els locals han sortit amb el fre de mà posat. Quatre punts consecutius dels manresans rebaixen un pèl l’avantatge blaugrana, 56-33, però els homes de Jasikevicius no tarden a reaccionar. Anoten Kalinic, Laprovittola i Satoransky per refer els vint-i-set punts de renda, 62-35. Una nova cistella del base de Morón demostra que el Barça continua estant incisiu i afamat i que va fent, gairebé, sense oposició.

Pedro Martínez torna a tallar el matx buscant una certa recuperació en els seus homes. Satoransky al pal baix manté la renda local abans que un triple de Dani Pérez la rebaixi.

Serà Laprovittola qui també amb un triple faci tornar els vint-i-set punts amunt pels blaugranes. Després d’un punt de tir lliure de Satoransky, Brancou Badio, un exblaugrana, transforma cistella i addicional per deixar la renda local en 25 punts, abans que sigui el mateix Satoransky qui respongui també amb cistella i addicional. Entre Jokubaitis i Sanli fan arribar l’avantatge blaugrana als trenta punts, renda que es reduirà després que Dani Garcia anoti el 77-49 que hi ha al lluminós quan s’arriba al darrer període.

Amb el partit decidit, els locals s’ho prenen amb una mica de calma

La renda local continua creixent en els primers minuts del darrer capítol. Entre Jokubaitis i Mike Tobey porten l’avantatge blaugrana als trenta-dos punts, 81-49. En la jugada posterior, Kyle Kuric rep un fort cop al cap que li produeix una ferida que el farà anar primer a la banqueta i poc després als vestidors.

Mentre això passa, els locals continuen fent. Una cistella de Sanli i una jugada de dos més un de Jokubaitis posen el 86-53 al marcador. Aprofitant que el jove base lituà falla dos tirs lliures un parcial de 0-7 pels forasters, culminat amb un triple de Waczynski, rebaixa fins als vint-i-sis punts la renda local, 86-60. Jokubaitis anotarà cinc punts seguits, triple i cistella, per tornar als vint-i-set punts de renda, 91-64.

A partir d’aquí, amb l’entrada a pista de James Nnaji, els atacs locals es limitaran a passis interiors buscant fer arribar la pilota a mans del jove nigerià, que molts cops acaben en pilotes perdudes. De fet, els locals en els darrers minuts de partit tan sols anotaran dos punts de tir lliure, un de Sergi Martínez i l’últim del mateix Nnaji amb el Manresa aprofitant l’avinentesa per emportar-se el darrer parcial, acabant el matx amb un triple de Steinbergs pel definitiu 93-72.

@PBBMeritxell

Estadística