Derrota al Pireu

Els blaugranes no han superat la prova del Pireu al perdre davant l’Olympiacos després de fer un bon primer quart. Però com ja acostuma a ser habitual, la seva irregularitat l’ha acabat condemnant.

Els homes de Saras Jasikevicius han començat el matx donant una millor imatge que en el darrer partit a Saragossa. Refugiats en el rendiment dins de la pintura de Nikola Mirotic i Sertac Sanli, han dominat amb claredat el primer quart. A partir d’aquí, mentre els blaugranes fallaven en el triple, només han anotat un de 13 tirs en els primers vint minuts de joc, la defensa local ha augmentat la seva intensitat. Si a això li afegim la pèrdua del control del rebot defensiu, tenim el còctel perfecte perquè passés el que ha acabat passant, que tot plegat es concretés en la remuntada al marcador dels grecs al final de la primera meitat. Ja a la segona els visitants han mantingut el tipus mentre els triples de Nico Laprovittola han entrat. Els homes de Georgios Bartzokas han aplicat la mateixa fórmula que en el segon període, defensar fort i tancar la seva pintura obligant els blaugranes a anar a remolc, fins que s’ha acabat consolidant la novena desfeta del curs.

Bon inici blaugrana

El matx començava bé pels blaugranes. Tot i una pèrdua de Laprovittola, l’encert de Sanli i Mirotic, cistella i triple pel turc i quatre punts pel de Pogdorica, conformaven un 2-9 inicial que donava esperances als forasters. Reaccionen els grecs, però la fórmula Mirotic-Sanli segueix funcionant. Una cistella de cadascú augmenta el marge català fins als vuit punts, 7-15. Marge que encara creixerà més després de cistella i addicional de Laprovittola, 8-18. Un triple de Kostas Papanikolaou retalla el marge foraster que quedarà en nou punts al final del primer capítol gràcies a una cistella de Jan Vesely, 11-20.

L’avantatge blaugrana es desfà per les errades en atac


Una cistella de Rokas Jokubaitis eleva l’avantatge blaugrana al seu màxim avui, 11-22. Però a partir d’aquí les coses canvien. De cop i volta, les coses no funcionen com ho havien fet. El tir blaugrana passa a ser erràtic i això ho aprofiten els locals per retallar el desavantatge. Una falta antiesportiva del base lituà permet treure de la jugada tres punts als locals i un triple posterior de Giannoulis Larentzakis conformen un parcial 6-0 que deixa la renda blaugrana en tan sols cinc punts, 17-22.

El tècnic lituà demana temps mort per aturar la sagnia. Però les coses en atac es continuen fent malament, els triples que es proven continuen sent imprecisos mentre que els locals van anotant sense pausa. El parcial grec arriba a ser de 12-0 quan Kostas Sloukas anota de dos per posar per primer cop en el matx a l’Olympiacos al davant, 23-22. Tomas Satoransky anota un tir lliure, però com Shaquielle McKissic fa el mateix, quan anota Mirotic torna a posar al Barça al davant d’un punt, 24-25.

Malgrat que es continuen fallant triples, una nova cistella del montenegrí dona tres punts de marge als visitants, 24-27. Larentzakis anota dos tirs lliures, cosa que no fa Laprovittola i s’arriba a la darrera possessió de la primera part. En la jugada local hi hauran fins a tres rebots ofensius capturats pels grecs, sense resposta blaugrana. I La cosa acaba de la pitjor manera possible, triple de McKissic per avançar al final dels primers 20 minuts als portuaris, 29-27.

Els blaugranes acaben anant a remolc

Tot i que a l’inici de la segona part sembla que estem igual, pèrdua de Laprovittola i dos triples fallats, mentre que Thomas Walkup anota el 31-27, dos triples seguits del de Morón refan la moral visitant, 31-33. Després d’una cistella de Papanikolaou, McKissic anota un triple abans que Mirotic faci el mateix per empatar a 36.

Un triple de Sasha Vezenkov torna a avançar als de Bartzokas que a partir d’aquí portaran la iniciativa al lluminós. Entre dos tirs lliures de Kalinic, un de Laprovittola i una cistella al pal baix de Mirotic, els forasters es mantenen a l’aguait, 43-41, quan un triple de Papanikolaou fa molt de mal. Sanli anota un sol tir lliure pel 46-42. Després d’una cistella de Moustapha Fall, un triple del pivot turc deixa en només tres punts la renda grega. McKissic la farà arribar als cinc punts, 50-45, abans que una falta en atac d’Àlex Abrines posi el punt final al tercer capítol.

Els visitants no poden amb la defensa grega

Tot i que el darrer quart comença amb un triple de Larentzakis, els que anoten entre Laprovittola i Cory Higgins donen aire als visitants, 53-51. Però un triple de McKissic mal defensat, seguit d’una cistella i addicional de Tarik Black augmenten la ferida catalana fins als vuit punts, avantatge que comença a ser important, 59-51. Quatre tirs lliures transformats per Mirotic fan reviure l’esperança als forasters. Higgins manté la diferència abans que un triple de Laprovittola la redueixi a tres punts, 63-60, quan queden 4.42 per jugar-se.

Un triple de Larentzakis sembla definitiu, però Higgins també anota de tres per deixar les coses ajustades, 66-63. Amb la defensa blaugrana treballant bé, Laprovittola no pot superar la pressió defensiva perdent la possessió. Un tir lliure de Black augmenta el marge local als quatre punts. Laprovittola torna a perdre la pilota en una jugada similar a l’anterior, tot just abans que arribi un nou triple de Vezenkov. Quan queden dos minuts per jugar-se, el Barça perd de set 70-63.

Jasikevicius demana un temps mort. Després que Higgins anoti dos tirs lliures, una nova cistella de Vezenkov manté el marge grec. Avantatge que creixerà després que Higgins falli un triple i, en canvi, Larentzakis transformi el seu pel 75-65. Jasikevicius demana un nou temps mort quan queden 1.02 per jugar-se. Tot i que el partit sembla decidit, els blaugranes ho continuen intentant. Sanli anota dos tirs lliures i després que els locals no anotin Mirotic disposa de dos tirs lliures. Malauradament, tan sols n’anota un per al 75-68. McKissic sí que transforma els dos tirs lliures abans que Laprovittola faci el mateix pel definitiu 77-70 amb el qual acaba el partit, perquè en els darrers 10 segons no passarà res.

FCB