Gran victòria d’un Barça intens i encertat

El Barça ha aconseguit la seva vint-i-cinquena Copa del Rei d’hoquei patins després de superar en un molt bon partit dels d’Edu Castro a un Deportivo Liceo que ha plantejat, sobretot a la primera meitat, un partit molt físic, de forta pressió, que els blaugranes de manera modèlica han controlat des del començament.

Juan Copa, el tècnic dels gallecs, escaldat per la superioritat blaugrana en el seu últim enfrontament, en el qual van perdre 6-1 feia exactament una setmana, ha buscat sorprendre el rival, però els blaugranes havien fet els deures i no els ha desconcertat el més mínim la posada en escena gallega. Tot el contrari. Utilitzant les mateixes armes han igualat la despesa física i com a més a més, estaven encertats en les arribades a porta, els catalans han superat per tercer cop aquesta temporada a l’equip d’A Coruña.

Tot i la pressió gallega, els blaugranes s’avancen molt aviat

Des de la sacada inicial s’ha pogut comprovar quin era el plantejament de Copa, forta pressió per tal de no deixar pensar als blaugranes. El que no s’esperaven els gallecs era que els homes de Castro responguessin com ho han fet, igualant la seva intensitat.

Després d’una arribada per cadascun dels equips, el partit s’ha començat a decantar quan Joao Rodrigues sorprenia Martí Serra. Una jugada pel cantó dret de l’atac blaugrana d’Ignacio Alabart acaba amb un passi una mica enrere de l’àrea on es troba el d’Oeiras qui només li arriba la bola xuta a mitjana alçada. El porter del Liceo salta intentant refusar l’esfèrica amb les guardes, però la bola de forma capritxosa passa entre elles. És el minut 2.40 i el 0-1, avui els blaugranes eren l’equip visitant, puja al lluminós.

El pla de joc de Copa esclata en mil bocins. Ara els seus jugadors han de nedar contra corrent. No baixa la intensitat gallega, però els blaugranes, com van fent des de l’inici del curs, s’apliquen en defensa protegint a Sergi Fernández, que per la seva part està molt segur quan li arriba alguna rematada. El domini es majoritàriament del Liceo, però amb els blaugranes arribant més i millor a l’àrea rival.

El segon gol blaugrana fa de molt de mal als gallecs

En el minut 7.02 es produeix un accident a l’àrea blaugrana en una arribada d’Àlex Rodríguez. L’ex del Reus cau atropellat pel porter de Calvià de manera totalment involuntària. Els àrbitres, amb bon criteri assenyalen penal. L’encarregat de llançar-lo és César Carballeira. Sergi Fernández atura el primer llançament i fa el mateix en el segon remat després del seu inicial refús.

L’oportunitat perduda deixa tocats als gallecs que poc després reben el segon gol blaugrana. És una jugada conduïda en solitari per Helder Nunes. El de Barcelos fa un magnífic passi filtrat que recull Sergi Panadero d’esquena a porteria amb el seu marcador enganxat. Fent una mitja volta cap a la seva esquerra, executa un llançament suau per damunt Martí Serra superant-lo. És el minut 10.58 quan el 0-2 puja a l’electrònic.

Un parell d’arribades gallegues precedeixen a un temps mort demanat per Copa. En el minut 17.42 arriba la novena falta dels gallecs. El domini ara és altern perquè els homes de Copa comencen a patir el desgast que els suposa el ritme que fins al moment havien dut a terme. Sergi Llorca i Pau Bargalló trobaran els pals un cop els seus xuts havien superat al porter rival. Per la seva part, també Àlex Rodríguez estavella una bola al travesser en una rematada molt perillosa que supera al de Calvià. Amb la defensa blaugrana treballant força bé, s’arribarà al final del primer temps sense que es torni a moure el marcador.

Amb un Sergi Fernández imperial, els blaugranes augmenten encara més el seu avantatge


La segona part comença amb el Liceo intentant superar al porter mallorquí, però la resposta del blaugrana és tancar la seva porteria a pany i forrellat. Els gallecs ho intenten de totes les maneres possibles, però no poden amb un imperial Sergi Fernández, que arriba a salvar una rematada de Carballeira a un pam de la línia de gol.

En canvi, els blaugranes tenen més sort. Una arribada de Bargalló és aturada per Serra, però el porter de Sant Hipòlit no tindrà tant encert en la segona rematada del de Sant Sadurní. Després d’una recuperació en defensa surten en contraatac Bargalló i Alabart. La jugada que és un 2 contra un, acaba amb un xut del de Sant Sadurní que Serra no pot rebutjar i la bola plorant acaba ultrapassant la línia de gol. És el 3-0 que puja al lluminós en el minut 31.25.

El Liceo intenta refer-se del tercer gol blaugrana, però cada segon que passa és un problema pels jugadors de verd. El matx s’iguala pel que fa al domini del joc i cada arribada blaugrana és un esglai. Hi col·labora el fet que els gallecs no volen cometre la desena falta i les seves marques són un pèl menys enganxoses que al començament del matx.

Tot i que el marcador de faltes s’ha finalment igualat, els blaugranes en porten 8 en el minut 36.08, els gallecs cometen la desena en el minut 38.09. L’encarregat de llançar el tir directe és Joao Rodrigues que en la finta no pot amb Serra. Dos minuts més tard, el d’Oeiras es rescabalarà en fer el quart gol blaugrana. És una jugada per l’esquerra conduïda per Llorca que acaba amb un passi al portuguès que s’apropa per la dreta del de Caldes de Montbui. Rodrigues aixeca la bola i amb un toc suau de molta qualitat la fa passar pe sobre Martí Serra. És el minut 40.11 quan el 0-4 puja a l’electrònic.

El Liceo té sort en el tram final del matx, però no pot evitar que el Barça es proclami campió

El matx sembla decidit, però poc després, la mala sort s’acarnissa amb els blaugranes, perquè una bola penjada des de la dreta del seu atac per Àlex Rodríguez és desviada per Sergi Llorca en el seu intent de rebutjar-la, amb tanta mala fortuna que acaba superant per sobre a Sergi Fernández. És el minut 41.55 quan l’1-4 puja a l’electrònic.

Tot i la mala sort, els blaugranes responen amb contundència provocant tres arribades que Serra salva. En el minut 46.33 arriba la desena falta blaugrana. Àlex Rodríguez és l’encarregat d’executar el tir directe. En primera instància el seu xut surt fora per la dreta de Sergi Fernández. L’àrbitre farà repetir el llançament perquè el de Calvià s’ha mogut abans del xut. Aquest segon cop, el llançament si que va entre els tres pals convertint-se en el 2-4.

El tècnic dels gallecs ha demanat un temps mort abans de l’execució de la falta. Tot i que el resultat s’ha escurçat i els gallecs ho intenten amb més voluntat que encert, els homes d’Edu Castro no permeten arribades clares davant Sergi Fernández, a més de provar augmentar la renda. De fet, Bargalló disposarà d’un llançament directe per la quinzena falta gallega. En la finta que fa per superar a Serra no arribarà a contactar amb la bola que havia aixecat prèviament. A 24 segons Àlex Rodríguez fa una clara falta a Rodrigues que és castigada amb targeta blava. El xut d’Alabart és rebutjat per Serra i el partit arriba al seu final sense que es torni a produir cap rematada més.

FELICITATS, CAMPIONS!!!!

FCB