Merescuda victòria

Després d’un matx força igualat, un gol aconseguit en els primers minuts de partit ha estat determinant per la victòria blaugrana. El partit, tal com s’esperava, ha estat tens, intens i molt disputat. Els dos protagonistes principals han estat els dos porters, Sergi Fernández i Càndid Ballart que al cap i la fi han resultat determinants perquè el marcador final fos tan curt.

El Barça ha començat força bé, dominant tant ofensivament com defensivament, tot i  que els reusencs han pogut generar alguna ocasió. El domini a la pista ha correspost als homes de Jordi Garcia en el tram final de la primera meitat i els primers minuts de la segona, fins que els blaugranes han capgirat la truita. En els darrers minuts de partit i jugant a la desesperada, els del Baix Camp han necessitat apel·lar a l’èpica, jugant els darrers 30 segons de partit amb cinc jugadors de pista i sense porter, però ha estat inútil.

Els blaugranes minimitzen al rival gràcies al seu treball en defensa

Com hem dit, l’enfrontament s’iniciava amb un Barça molt ben estructurat en defensa i molt incisiu en atac. Les dues primeres rematades dels homes d’Edu Castro eren de força perill. La primera, un xut d’Ignacio Alabart ha anat a parar a l’arrel del pal esquerre de la porteria d’un Ballart superat. La segona ha estat la que acabaria sent l’únic gol del partit. Una jugada, aparentment sense perill d’Helder Nunes qui, un cop traspassada la línia de mitja pista, escorat al costat de la tanca per la dreta de l’atac barcelonista, de cop i volta veu a Pau Bargalló desmarcat molt a prop del pal dret de la porteria reusenca. El passi del de Barcelos a mitjana altura, li arriba perfectament al de Sant Sadurní que només ha de tocar suaument la bola per sorprendre Ballart. És el minut 1.54 quan l’1-0 puja al lluminós.

El gol blaugrana deixa esma perdut a un Reus que en el seu pla de partit no tenia previst anar a la contra tan aviat. I de fet, els blaugranes tindran més ocasions de marcar, però la brillant actuació d’en Ballart ho evita. Amb els homes d’Edu Castro treballant molt bé en defensa, no arriben rematades entre els tres pals d’un Reus que intenta fer el seu joc, però amb el greu problema d’anar pel darrera al marcador. El treball en defensa dels blaugranes és tan efectiu que la primera rematada entre els tres pals d’un jugador reusenc, Francesco Compagno, arriba en el minut 11.23 de partit.

Els homes d’Edu Castro, pateixen en el tram final de la primera meitat

Sis segons després, Edu Castro demana un temps mort per ajustar les coses. El matx continua dominant pels blaugranes que no pateixen en defensa perquè les rematades dels rivals són comptades. En el minut 15.13 qui demana temps mort és Jordi Garcia. A partir d’aquí, el Reus passa a ser el dominador del matx perquè seguint les ordres del seu entrenador deixa de precipitar-se en atac i això li permet dominar més temps la bola, minimitzar les arribades blaugranes i disposar d’alguna oportunitat que resolt, perfectament, Sergi Fernández, el porter titular avui en el Barça.

En el minut 18.33 hi ha un ensurt pels blaugranes. Els àrbitres li ensenyen targeta blava a Joao Rodrigues. El llançament l’efectua Marc Julià qui vol sorprendre per alt al de Calvià, però el seu toc final surt per la dreta de la porteria defensada per Sergi Fernández. Els dos minuts de power-play del Reus el resolen perfectament els tres jugadors de pista del Barça amb un Sergi Fernández aturant les tres rematades que li arriben.

Un cop s’acaba la inferioritat a pista, Edu Castro torna a demanar temps mort. Els seus jugadors tornaran a ser els dominadors del joc, amb rematades perilloses, especialment una de Bargalló qui no pot superar a Ballart. A 2.15 pel descans, Jordi Garcia torna a demanar un temps mort. El partit arriba a la mitja part sense que hi torni a haver cap rematada entre els tres pals per part de cap dels dos equips.

Els blaugranes tornen a aconseguir el control del partit

La segona meitat s’inicia de la mateixa manera com havia acabat la primera, cert domini reusenc, gran defensa blaugrana i poques arribades a l’àrea blaugrana. El matx dels barcelonistes està sent modèlic amb un sol però, la seva precipitació quan es recupera la bola. Amb el marcador a favor, els blaugranes, un cop amb la bola controlada, s’abraonen massa de pressa sobre la porteria defensada per Ballart i això els fa rematar amb poca claredat, permetent a més a més, que els rivals recuperin la possessió de l’esfèrica massa aviat.

De mica en mica, el partit torna a ser dominat pels blaugranes. Això provoca que les ocasions reusenques siguin comptades, però amb cert perill com un xut al travesser de Ferran Giménez. L’altre defecte de les rematades blaugranes, més nombroses que les dels rivals està en el fet que són des de lluny i en cap cas es busca el segon pal. En el minut 42.36 Edu Castro demana un temps mort. El matx s’apropa al seu desenllaç i això fa que la tensió a la pista sigui palpable. Amb els avui locals jugant com saben, arriba la novena falta pels barcelonistes que hauran de jugar els darrers 4.43 amb molt de compte per no regalar un llançament directe al Reus.

El Reus es queda sense opcions

El tècnic reusenc demana immediatament un temps mort. Les seves ordres quedaran en no res perquè Sergi Aragonès comet l’error de provocar una targeta blava en un frec a frec amb Marc Grau. El llançament l’executa Bargalló qui no pot dirigir bé la bola que surt per l’esquerre de la porteria reusenca. Els blaugranes aprofitaran perfectament els dos minuts de power-play i tenir el marcador a favor per jugar amb moltes passades, rendibilitzant el fet que el rellotge juga a favor seu.

Quan queden 1.36 per jugar-se, l’equip del Baix Camp recupera el quart jugador de pista. Compagno té una ocasió que resol sense problemes Sergi Fernández. A 1.03 per la fi, el tècnic reusenc torna a demanar temps mort. Després d’una rematada reusenca a 42 segons, Jordi Garcia decideix treure el cinquè jugador de pista a manca de 23 segons per a fi. El Reus no arribarà a xutar entre els tres pals en el temps que queda de partit.

Finalment, l’1-0 li val al Barça per arribar a la final en la qual es trobarà al Deportivo Liceo que en la primera semifinal s’ha desfet del CP Voltregà per 2-1.

FCB