Gran victòria blaugrana a Polònia

L’equip blaugrana ha acabat la fase de grups de l’EHF Champions League de forma immaculada. Tretze victòries i un empat, a la pista del THW Kiel, és el bagatge d’un Barça que un cop més ha ofert una gran versió a l’Hala Legionow de Kielce. Era un duel entre els darrers finalistes de la darrera edició de la competició i on es posava a prova si l’equip de Carlos Ortega era capaç de continuar amb els bons resultats. La prova del nou s’ha superat amb escreix en un final de partit que, com diu el tòpic, no ha estat apte per cardíacs. El matx, com no podia ser d’altra manera ha tingut de tot. Inicial domini visitant, resposta local, i un rush final en el qual ha destacat la consistència i maduresa d’uns blaugranes que han deixat clara la seva intenció de renovar el títol.

Els visitants comencen dominant amb claredat

El matx començava amb un gol de Timothey N’Guessan. Els dos equips defensaven en 6-0, ho farien durant els seixanta minuts, de manera força intensa. De fet, tot i que els locals s’avançaven després d’un set metres transformat per l’encertat Arkadiusz Moryto i un gol des dels sis metres de Szymon Wiaderny, els visitants empataven gràcies a Luis Frade qui treballava força bé en el filferro dels sis metres. Tornava a anotar l’equip local, ara ho feia Daniel Dujshebaev, tot just abans d’una resposta blaugrana demolidora. Un parcial 0-5 que no era superior per culpa de l’actuació d’un fantàstic Andreas Wolff.

Els dos gols de Martí Soler, més altres dos de Frade, i un de Domen Makuc, el central titular avui, deixen bocabadats als homes de Talant Dujshebaev. I més si tenim en compte les aturades de Wolff entre elles un set metres a Aleix Gómez. Malgrat un gol de Daniel Dujshebaev, els visitants continuen ampliant el seu marge gràcies als dos gols que anota de forma consecutiva Ludovic Fàbregas. Estem en el minut 19 de partit, i els blaugranes estan jugant a plaer. Emil Nielsen, el porter titular avui dels catalans, està aturant i la feina defensiva resol bé, almenys fins ara, els atacs dels polonesos. Però no hi ha cap dubte que arribarà la reacció local.

Reacció polonesa

De fet no es fa esperar. De cop i volta, superen amb més facilitat la defensa visitant i Woff continua aturant set metres, ara a Melvyn Richardson. De fet, els blaugranes passen per una fase en la qual Wolff guanya tots els duels i quan ell no atura ho fan els pals de la seva porteria. Entre això i alguna pilota perduda comencen els problemes pels barcelonistes. Un contraatac signat per Benoit Konkoud deixa en només dos gols el marge català, 7-9. A continuació, veient els problemes que ara pateixen els seus homes, Carlos Ortega demana un temps mort.

Tot i la pausa, un gol de Nicolas Tournat retalla encara més l’avantatge visitant. Almenys es torna a anotar, cosa que no passava en els darrers sis minuts. Jonathan Carlsbogard fa el 8-10. Renda que manté des de l’extrem dret Aleix Gómez i més tard Richardson des dels nou metres amb dos gols per l’11-13. En el darrer atac de la primera meitat, Talant Dujshebaev demana temps mort a manca d’onze segons per la botzina. La jugada acabarà amb gol d’Àlex Dujshebaev pel 12-13 amb el qual s’arriba al descans.

Els locals s’avancen

La segona part comença amb un canvi a la porteria local. Mateusz Kornecki substitueix a un Wolff que havia estat força brillant. Una pèrdua de N’Guessan permet als locals empatar gràcies a un gol anotat per Artsem Karalek. Una aturada de Kornecki en un contraatac de Blaz Janc, permet que els polonesos es posin al davant, 14-13, fet que no passava des del 3-2.

Reaccionen els blaugranes amb gols de N’Guessan i Janc més una aturada de Nielsen per tornar a manar, 14-15. Avantatge que mantindrà des dels nou metres Richardson, abans que un parcial 2-0 favorable als homes de Talant Dujshebaev, els serveixi per tornar a dominar al lluminós, 17-16. Empata el matx Hampus Wanne des dels set metres, però un nou parcial ara 3-0 farà arribar el marge local als tres gols, 20-17, màxim avantatge polonès en el partit.

El tècnic malagueny ha ordenat el canvi a la porteria blaugrana, Gonzalo Pérez de Vargas entra per Nielsen. Veient que la cosa no funciona, Ortega demana temps mort. Ara és Richardson qui juga de central. Des dels set metres, Wanne redueix el marge local. Fan el mateix N’Guessan i Janc, però un nou gol de Karalek manté els tres de renda pels polonesos, 23-20. Una aturada de Gonzalo serveix de toc de corneta. La defensa blaugrana treballa millor i ara qui fa un parcial 0-3 són els forasters. Entre Fàbregas, N’Guessan i Wanne empaten el matx a 23 quan queden per jugar-se poc més de 15 minuts.

En un final ajustat, els quatre mosqueters s’imposen

Una nova aturada de Gonzalo precedeix a un gol de Richardson que torna a avançar als visitants per primer cop des de feia més de quinze minuts, 23-24. Amb Dika Mem compartint la posició de central amb Richardson, els locals es tornen a avançar després dels gols anotats per Moryto des dels set metres i Szymon Sicko, 25-24. Avantatge que els polonesos mantindran tot i un gol anotat per Dika Mem, 26-25.

El tècnic local fa sortir a Wolff per Kornecki. Tot i això, Janc a menys de 10 minuts per la fi empata a 26. Els locals gràcies a Àlex Dujshebaev es tornen a avançar amb Makuc empatant a 27 a menys de 8 minuts per la fi. Torna a anotar Àlex Dujshebaev i ara qui empata és Carlsbogard. Thiagus Petrus és exclòs abans que Moryto, infalible, faci des dels set metres el 2928. N’Guessan empata tot just abans d’una nova aturada de Gonzalo que ara si aprofiten els locals amb un gol de Dika Mem a menys de quatre minuts de la fi, 29-30. Sicko empata.

Amb els quatre mosqueters a pista per part blaugrana, un set metres de Moryto supera a Nielsen qui ha entrat per l’ocasió a pista, 31-30. Wanne des dels set metres és qui empata tot just abans de la jugada clau. Un tir de Sicko l’atura Gonzalo. En l’atac blaugrana N’Guessan fa el 31-32. Queden 40 segons. Al Kielce no li queda cap temps mort. La jugada local acaba amb passes d’Àlex Dujshebaev i, per tant, la possessió és per uns blaugranes que esgoten els pocs segons que queden per aconseguir una victòria de prestigi.

FCB

Estadística