L’eficàcia blaugrana obté el premi de la victòria

El Barça ha superat amb comoditat a un Zalgiris que venia, ben acompanyat, al Palau en la seva cursa per classificar-se pels play-offs. Els lituans han desenvolupat un joc molt agressiu en defensa, buscant desestabilitzar l’atac blaugrana, però l’actuació d’un magnífic Nikola Mirotic ha desactivat les pretensions dels visitants. El matx, en els seus tres primers quarts, ha estat dominat pels homes de Saras Jasikevicius, sobretot el segon i el tercer. Gràcies a l’encert en el tir, arribant a un màxim avantatge de 26 punts, a dos minuts de la fi del tercer període. A partir d’aquí, els barcelonistes s’han relaxat fins al punt que els forasters han cregut en una possible reacció. L’aparició de nou de Mirotic ha acabat per fer veure als visitants la realitat.

Igualat primer quart

Com hem dit el matx començava força igualat. La primera cistella visitant, molt ben rebuda per la nombrosa representació lituana que hi havia a la grada, era resposta per un triple de Mirotic. Era el primer avís del mag de Pogdorica. Els lituans capgiraven el marcador després d’un parell d’atacs malmesos pels locals, però una esmaixada de Jan Vesely reduïa a un punt el marge lituà. Dos tirs lliures fallats per Nikola Kalinic, permetien una petita escapada forastera, 5-8, però era de nou Mirotic, ara al pal baix, qui deixava en un punt el desavantatge. Punt que es mantindria després d’una nova cistella de Vesely, 9-10.

En aquesta estona és el joc interior blaugrana el que domina. Una cistella al pal baix del de Pogdorica avança als locals per segon cop en el matx. Els forasters insistien a mantenir la flama tornant-se a avançar, 11-12, abans que una cistella amb addicional transformat pel pivot txec, capgiri el marcador, 14-12. Avantatge que mantindrà Mirotic des de la línia. Els visitants reaccionaran anotant tres punts per tornar a avançar-se. Però un nou triple de Mirotic tancarà el primer període, amb els locals dominant de dos punts, 19-17.

Els locals agafen un avantatge còmode

Els homes de Saras Jasikevicius surten en el segon període disposats a obrir forat. Un triple d’Àlex Abrines, seguit d’un cop de palmell de Sertaç Sanli fan arribar la renda local als vuit punts, 25-17. Responen els forasters amb un triple d’Achille Polonara desactivat per una cistella de tres de Mike Tobey. A partir d’aquí es mantindran els vuit punts de renda una bona estona, amb Tobey anotant dos tirs lliures, Rokas Jokubaitis transformant una cistella i James Nnaji anotant un tir lliure. Més tard, el jove nigerià anotarà una cistella després de rebot ofensiu pel 35-27.

Un triple de Tomas Satoransky serveix per augmentar la renda local, 38-29. Renda que es manté gràcies a una cistella de Mirotic. Amb els lituans amb problemes per superar la defensa local, una cistella al pal baix del montenegrí eleva la renda blaugrana als onze punts, 44-33. Avantatge que es manté després de dos punts anotats per Satoransky. Anoten els visitants deixant la renda local altre cop en 8 punts, 44-36. A 12 segons per la fi de la primera meitat, en Saras demana temps mort. La jugada dissenyada surt prou bé arribant-se al descans amb els locals dominant de 10, 46-36.

Molt bon tercer període dels blaugranes

La segona meitat s’inicia amb un triple de Nico Laprovittola, fins al moment molt perjudicat per les dues faltes comeses en el primer capítol. Una cistella amb addicional d’Ignas Brazdeikis, el més incisiu dels lituans, deixa les coses iguals, abans que Satoransky anoti per fer pujar la renda blaugrana als dotze punts. Marge que es retallarà per tir lliure que anota Edgaras Ulanovas per una tècnica assenyalada a Kalinic. Entre una cistella al pal baix de Mirotic i un tir lliure de Kalinic, mal dia des de la línia del de Subotica, porten el marge als 14 punts, 54-40.

La bona actitud dels lituans és castigada pels locals que responen a cada cistella rival amb jugades de tres punts. Un triple, el segon de la nit, de Laprovittola eleva el marge als quinze punts, mentre que una cistella amb addicional de Kalinic la fa arribar als 16, 60-44. De res serveix un temps mort demanat per Kazys Maksvytis, perquè ara la defensa local és un galimaties pels lituans. Dos tirs lliures de Mirotic estiren l’avantatge fins als divuit punts, 62-44. Anoten els forasters i de nou la resposta local és de tres, triple de Satoransky pel 65-46.

La ratxa local es trenca, perquè ara només respon amb un tir lliure a una cistella rival, Kalinic pel 66-48. Però el marge blaugrana tornarà a créixer després de cistella i addicional de Sanli més un tir lliure per tècnica a un desesperat Maksvytis. La situació deixa als lituans un pèl tocats i això ho aprofiten els locals per fer més mal. Alley-hoop de Satoransky a passi de Laprovittola i cistella del de Pogdorica pel 74-48. Anoten els lituans quatre punts abans que un triple de Jokubaitis doni 25 punts de renda. Renda que es redueix per una cistella de Laurynas Birutis pel 77-54 amb el qual s’arriba al darrer període.

Els lituans no defalleixen


Els blaugranes comencen el darrer quart desencertats, fet que els forasters no aprofitaran més enllà d’una cistella anotada per l’exblaugrana Rolands Smits. Un tir lliure de Cory Higgins, inèdit fins al moment, dona fe de vida de l’atac local. Birutis, anota cistella i addicional per deixar en dinou punts la renda local. Avantatge que creix gràcies a una cistella de Sanli i a un contraatac entre Tobey i Kyle Kuric.

Un triple de Polonara deixa el marge blaugrana en vint punts,82-62, moment en el qual en Saras demana un temps mort. Després de dos tirs lliures transformats per Sanli, els locals es passaran una estona sense anotar. Ni de tir lliure, perquè en Nnaji falla els dos que prova. Els lituans aprofiten l’avinentesa per fer creure als seus seguidors que són a la grada que la remuntada és possible. Un parcial 0-8, sembla acreditar-ho, però Mirotic reapareix amb dos tirs lliures per trencar la sequera local, 86-70 a 3.43. Un triple fallat per Brazdeikis desfà l’encanteri i Higggins acaba per finalitzar el debat anotant el 88-70. Amb Brazdiekis anotant els darrers quatre punts lituans en el partit, un triple de Mirotic i una cistella després de rebot ofensiu de Nnaji posen el punt final a l’anotació local pel definitiu 93-74.

@PBBMeritxell