Extraordinària victòria blaugrana

Després de fer un grandíssim partit, el Barça ha superat clarament a un Deportivo Liceo que cau a la tercera plaça, superat pel Calafell, a la classificació de l’OK Lliga. El partit es presentava amb la baixa de Sergi Llorca que deixava als locals amb dos joves del planter a la banqueta, el ja consolidat Joan Pascual i el debutant avui Joan Ruano. Aquest fet obligaria a fer mans i mànigues al tècnic local a l’hora d’articular les rotacions habituals.

El matx ha estat igualat en la primera meitat, amb un equip gallec que volia plantar cara al líder de la competició, fins al punt de tenir algunes oportunitats per avançar-se, però de mica en mica, l’equip local ha anat superant a la pista al rival fins que ha arribat el primer gol que ha donat un tomb definitiu a la marxa del matx.

Ja a la segona part, la manifesta superioritat local deixava sense arguments als homes de Juan Copa a l’hora de revertir el resultat. Amb la victòria, els homes d’Edu Castro han fet un pas gairebé definitiu per consolidar-se en la primera posició que dona avantatge de pista en tots els play-offs. Fet que, com va quedar ben palès la temporada passada, a l’hora de la veritat serveix de ben poca cosa.

Igualat inici de partit

Com hem dit, el partit començava força igualat amb el Liceo discutint-li la possessió als locals. Tot i això les arribades amb més perill eren blaugranes amb rematades de Pau Bargalló i Helder Nunes. El domini era altern amb els locals replegant-se força bé després de pèrdua. En el minut 8.18, una rematada de Pol Manrubia s’estavella en el pal dret de la porteria defensada per Sergi Fernández. Poc després, el tècnic dels gallecs demana un temps mort.

Amb el matx força igualat, en el minut 10.30 és Pau Bargalló qui estavella un xut al pal esquerre de la porteria defensada per Martí Serra. Aquest remat al pal ha estat el precedent del primer gol blaugrana, perquè 18 segons més tard, en el 10.48, arribarà l’1-0. Una jugada pel cantó esquerre de l’atac local conduïda per Bargalló, acaba amb un passi creuat al segon pal on Marc Grau toca la bola de forma suau superant a Serra. Aquest gol deixa estabornits als gallecs.

A partir d’aquí, el partit és clarament dominat pels locals que disposaran d’un parell d’ocasions de Sergi Panadero aturades per Serra. Poc després, en el minut 13.31 arriba el 2-0. Una jugada local finalitza amb un xut d’Ignacio Alabart, Serra desvia la bola aixecant-la cap enrere. El vol de la pilota s’enverina i quan està a l’altura de la porteria, Marc Grau col•locat al costat mateix de pal dret de la porteria, toca la bola que després de fregar a l’esquena de Bruno di Benedetto acaba entrant a la porteria gallega. El gol, molt protestat pels gallecs, acaba pujant al marcador, com no podia ser d’altra manera. Si l’1-0 havia afectat els homes de Copa, ja us podeu imaginar com els ha impactat el segon.

Els blaugranes dominen les àrees

Amb un Barça molt intens en les dues zones de la pista, els gallecs han pràcticament desaparegut en atac i el matx s’ha convertit, gairebé, en un monòleg blaugrana. En el minut 19.03, una picabaralla protagonitzada per Helder Nunes en una jugada a mitja pista, acaba amb targeta blava pel de Barcelos i el consegüent xut directe. L’encarregat d’executar-lo és Àlex Rodríguez. El de Sant Hipòlit no pot amb Sergi Fernández tot i arribar a fer fins a tres rematades seguides. Durant els dos minuts en els quals els gallecs disposen de power-play no podran superar la defensa local.

Amb la recuperació del quart jugador de pista per part local, torna el domini blaugrana del joc i com a producte d’això arribarà el tercer gol dels blaugranes. És una jugada de Pau Bargalló, marca de la casa. Amb el de Sant Sadurní dominant la situació darrere la porteria gallega, espera fins que Nunes fa una diagonal d’esquerra a dreta. Bargalló fa un passi mil·limètric que el de Barcelos remata cap a la seva esquerra agafant a contrapeu a Serra. És el minut 22.42 quan el 3-0 puja al lluminós. Immediatament, Juan Copa torna a demanar temps mort.

Els darrers minuts de la primera meitat, els aprofitaran els gallecs per anotar. És una jugada un pèl afortunada, perquè una recuperació defensiva de Cèsar Carballeira acaba amb un passi endavant on Di Benedetto li guanya l’esquena a Ignacio Alabart. El francès, gairebé, sense voler tot estirant-se arriba a tocar la bola, desviant-la prou perquè Sergi Fernández no pugui aturar-la. És el minut 24.13 quan el 3-1 puja al marcador. Òbviament, no hi ha temps per res més i el matx arriba al descans.

A la segona part, el domini local augmenta

A l’inic de la segona part, les coses continuen igual, clar domini local i amb els gallecs intentant provocar perill a l’àrea blaugrana. S’alternen els remats entre els tres pals, amb iniciativa blaugrana i resposta gallega, però els dos porters resolen sense problemes. Tot i els remats sobre Sergi Fernández, el domini del joc continua sent local, que està fent el partit que més li convé.

En el minut 30.52 arriba el quart gol local. Una combinació entre els dos portuguesos per la banda dreta de l’atac local, acaba amb el de Barcelos aixecant la bola amb un toc suau per damunt Serra. És el 4-1 que deixa al Liceo molt tocat. El domini blaugrana és aclaparador fins al punt de no permetre cap arribada dels gallecs davant Sergi Fernández durant una bona colla de minuts.

En el minut 33.06, el Liceo arriba a la novena falta. Quaranta-cinc segons més tard, els gallecs cometen la desena. El xut directe va a càrrec de Pau Bargalló qui entra a pista expressament per efectuar el llançament. Marti Serra li guanya l’acció aturant el xut final del de Sant Sadurní. Amb alguna arribada esporàdica dels gallecs, els locals continuen dominant el partit a plaer. En el minut 37.40 Di Benedetto veu targeta blava per protestar. No hi ha xut directe, però durant dos minuts el Liceo es queda amb un jugador menys a pista. Dos minuts que els locals no aprofitaran tot i tancar als visitants a la seva àrea.

Els blaugranes anoten dos gols més en el tram final del matx

En el minut 40.05 arriba el cinquè gol local. Altre cop és Bargalló qui situat darrere la porteria domina la situació, fins que Joao Rodrigues es queda sol. El de Sant Sadurní li passa la bola que el d’Oeiras aprofita per aixecar-la, fent-la passar amb una petita paràbola per damunt Serra. És el 5-1. En el minut 41.47 els blaugranes cometen la seva novena falta.

En el minut 45.20, Edu Castro aprofitant que el matx està decidit fa debutar al jove Joan Ruano qui entra per Sergi Panadero, en un canvi que sembla simbòlic, el més jove substitueix al més veterà. En el minut 46.53, els locals cometen la seva desena falta. L’encarregat de llançar el xut directe és Dava Torres qui ho prova amb un llançament de pala en lloc de buscar la finta. Sergi Fernández desvia la bola per sobre el travesser.

Amb els gallecs buscant anotar un segon gol, serà de nou Manrubia qui com havia passat en la primera meitat, estavelli la bola en el pal dret de la porteria blaugrana. Ja en el darrer minut de partit, Alabart recupera una bola en primera línia de defensa, quedant-se sense cap jugador rival al davant. El d’A Coruña fa una ràpida cursa fins a arribar a l’àrea gallega, amb un toc subtil i suau fa passar la bola per damunt Serra. L’esfèrica toca el travesser per finalment caure dins la porteria. És el minut 49.27 quan el 6-1 puja a l’electrònic. És la millor cirereta que podia tenir el magnífic matx jugat pels blaugranes.

@PBBMeritxell