Victòria clau

Important victòria blaugrana davant d’un dels rivals directes per ocupar les quatre primeres places al final de la lliga regular. El triomf s’ha fonamentat en un bon atac, els blaugranes han llançat més i millor que els del principat i la bona defensa feta pels locals en el moment clau del darrer període.

Cal destacar també la bona feina a les dues pintures del joc interior, amb un Vesely espectacular. Els locals que han dominat pràcticament tot el matx. Tan sols han passat per una certa angúnia en el tram final del tercer període i l’inici del darrer, que els homes de Sasa Obradovic no han acabat d’aprofitar, entre altres raons, per la bona feina de Cory Higgins.

Bon inici culer

Des de l’inici les coses anaven bé pels locals, tot i que els monegascos s’avançaven per dos cops. Una cistella de Tomas Satoransky, un triple d’Àlex Abrines i una cistella al pal baix de Nikola Mirotic, donaven tres punts de renda als barcelonistes, 7-4. Entre Nico Laprovrittola i un segon triple del mallorquí doblaven als rivals, 12-6.

Als visitants els costava recuperar terreny al marcador, tot i que Jordan Loyd disposava d’un tir lliure per una falta tècnica assenyalada a Mirotic. Però quan per fi s’han apropat, apareix Satoransky per ampliar la renda amb un triple.

Una nova cistella després de rebot ofensiu de Mirotic feia que el marge local arribés als set punts, 17-10, moment en el qual Obradovic demana un temps mort. Després de la pausa, els del Principat tornen a retallar el marge culer, però altre cop rebran el càstig en forma de tirs lliures transformats per Satoransky. Ja en el tram final del primer capítol, el marge local torna a créixer gràcies a un triple de Nikola Kalinic i una cistella al pal baix de Mirotic pel 24-18.

Els locals dominen amb claredat

El Mònaco comença el segon període anotant, però la resposta local serà demolidora. Cistella de Cory Higgins, dos punts i addicional de Vesely, contraatac després de recuperació del de Danville i alley-hoop de Vesely a passi de Rokas Jokubaitis. En un tres i no res, els locals han obert un forat d’onze punts al marcador, 33-22.

Obradovic ha de tallar el partit immediatament. Els seus homes reaccionaran amb dues cistelles, la segona un triple de Loyd, fet que obliga a Saras Jasikevicius a demanar un temps mort. Amb Jokubaitis prenen la responsabilitat en atac, seves seran les següents dues cistelles locals a les quals cal afegir una safata d’Higgins, per minimitzar l’efecte que produeix un triple de Loyd, 40-30.

Amb el rebot defensiu blaugrana sota control, un nou alley-hoop de Vesely porta el marge culer fins als dotze punts, 42-30. Marge que es mantindrà després d’una esmaixada de Mike Tobey. Una cistella amb addicional de John Brown retalla lleugerament l’avantatge local, abans que altre cop Vesely esmaixi la cistella rival després de rebot ofensiu, 46-35. Un parell de cistelles de Kalinic culminen la primera part amb el marge blaugrana estabilitzat en onze punts quan finalitza la primera meitat del partit, 50-39.

Irregular tercer quart dels blaugranes

Tot i que la segona part comença de la millor manera pels locals, triples de Sertac Sanli i Abrines, 56-41, aquest tercer període no serà gaire propici pels blaugranes. El joc es fa més espès, gràcies també al joc físic que plantegen els monegascos. Tot i això, una cistella de Vesely, un baluard en el joc interior, manté bona part de la renda, 58-45.

Amb l’atac local perdent fluïdesa, Jasikevicius rep una falta tècnica, que Loyd transforma des de la línia. Entre aquest tir lliure i una cistella massa fàcil de Donatas Montiejunas, el marge local es redueix fins als vuit punts, abans que Mirotic l’augmenti lleugerament al transformar un sol tir lliure. El de Pogdorica es refà posant-li un tap a Mike James, però en atac es continuen cometent massa errors que per sort els visitants no acaben d’aprofitar.

Per fi, els locals recuperen el senderi. Dos tirs lliures de Satoransky més un triple de Laprovittola eleven el marge local fins als dotze punts, 64-52 a manca de 1.55 per acabar el tercer període. Kalinic afegeix un punt de tir lliure abans que els monegascos reaccionin gràcies a un triple de Jaron Blossomgame i dos punts de Donta Hall que deixen les coses obertes a manca dels darrers 10 minuts de partit, 65-57.

Els locals es compliquen la vida

Les males sensacions que ha deixat el tram final del tercer quart estan a punt de confirmar-se a l’inici del darrer període. Els locals continuen passant per mals moments en atac, per sort els errors en el triple de Blossomgame i Loyd eviten un ensurt greu a uns blaugranes que ara mateix estan jugant amb foc.

De fet, les coses es continuen complicant perquè els locals cometen error rere error. Un tir lliure de Blossomgame deixa en només cinc els punts de renda dels locals, 65-60. Una nova pèrdua local ara per culpa d’esgotar el temps de possessió permet a Blossomgame llançar de tres, però altre cop falla. Qui no erra és James qui completa un parcial pels visitants de 0-10, 65-62 quan queden 5.41 per jugar-se.

La defensa blaugrana acaba sent decisiva

Amb el Palau força inquiet, Vesely anota, tan sols, un tir lliure. Per sort, Alpha Diallo falla un triple poc abans que arribi la jugada clau en el moment clau. Higgins recupera la possessió, acabant amb safata el contraatac pel 68-62. Obradovic, desesperat, demana un temps mort. De nou la defensa blaugrana recupera una pilota, ara és Mirotic i la jugada acaba amb un tir lliure transformat per Satoransky, 69-62 a manca de 4.27.

Els del Principat tornen a fallar en el tir i és Sanli qui anota per fer arribar la renda local als nou punts. Diallo anota de tres, però la resposta serà cistella i addicional de Satoransky, 74-65 a manca de 2.32. Una nova recuperació d’Higgins acaba amb cistella del de Danville per acabar de decidir el matx quan queden 1.50 per jugar-se, 76-55. Després d’un temps mort demanat per Obradovic, arriba un triple d’Elie Okobo, que respon Higgins des de la línia. Pels visitants anota Loyd, mentre que pels locals ho fa Satoransky la que serà la darrera cistella del partit pel definitiu 80-70.

@PBBMeritxell