Una gran primera meitat, dona la victòria als blaugranes

Amb la victòria d’avui davant el Pick Szeged hongarès, el Barça ha aconseguit assegurar-se la primera plaça del grup B de l’EHF Champions League. Amb aquest triomf, a més de passar directament a la ronda de quarts de final, li hauria de tocar un rival més assequible, però en realitat això no se sap mai. En qualsevol cas, la setena victòria a casa davant el conjunt dirigit per Juan Carlos Pastor, tanca una trajectòria immaculada pel que fa als partits de la fase de grups d’aquesta Champions, i demostra, alhora, la velocitat de creuer del conjunt dirigit per Carlos Ortega, ja que acumula, fins ara, un total de 12 victòries, un empat, a la pista del THW Kiel, i cap desfeta.

El partit d’avui, d’evident superioritat blaugrana, s’ha decidit ja en els primers 30 minuts, en els quals, gràcies a una magnífica defensa, a un Gonzalo Pérez de Vargas intimidador sota els pals i a un atac força esmolat, han permès als locals obrir una escletxa de deu gols, 20-10, que ha estat dissuasiva per un rival que en la segona meitat, tot i la baixada de tensió barcelonista, només ha estat capaç d’empatar a 15 gols.

Contundent inici local

Ja des del començament del partit, s’ha comprovat que els locals anaven per feina. Amb Luka Cindric exercint de central, els locals començaven dominant, gràcies a un gol de Dika Mem que arribava després d’un tir de Timothey N’Guessan aturat per Roland Mikler, l’únic porter disponible avui per Pastor. Una posterior recuperació defensiva local permetia al francès inaugurar el marcador. Empataven els hongaresos, amb resposta immediata del mateix Mem pel 3-1, després que Gonzalo fes la seva primera aturada.

Aquest marge de dos gols, es mantindria durant els següents minuts, amb Cindric i Ludovic Fàbregas anotant per part local,5-3. En la jugada del cinquè gol, es produeix la lesió al turmell de Cindric que abandonarà la pista pel que queda de partit. Ortega decideix que sigui Domen Makuc qui ocupi la plaça de central. Amb l’eslovè fent de mestre de cerimònies, els locals poden estirar el seu compte. Una gran passada de Mem, permet a Fàbregas anotar. Blaz Janc s’apunta a la festa abans que Melvyn Richardson transformi un set metres pel 8-4.

La defensa local fa emmudir l’atac hongarès

Amb l’atac visitant passant per molts problemes provocats per la bona defensa local i la bona actuació de Gonzalo, un contraatac brillantment finalitzat per Janc amplia el marge fins als cinc gols, 9-4. Els barcelonistes no s’aturen aquí i continuen ampliant la seva renda amb gols, altre cop de Janc, i N’Guessan per l’11-5. La defensa blaugrana està a un gran nivell i això és un problema irresoluble per Pastor. A partir del minut 16 de partit, Pol Valera ocupa la plaça de central amb Makuc desplaçant-se a la posició de lateral esquerre. Amb gols de Makuc i Hampus Wanne, la renda catalana s’enfila fins als set gols, 13-6.

Per part hongaresa, hi ha més pèrdues de pilota que tirs i entre això i les aturades de Gonzalo, la confiança dels locals creix de forma exponencial. Els gols de Janc i Valera fan arribar la renda als nou gols, 15-6. Tot i que Makuc anota, la renda local es redueix després d’un parell de gols del pivot Miklos Rosta, 16-8. Amb els catalans recuperant el ritme en defensa, tornen els nou d’avantatge després que anotin Valera i el jove Martí Soler, qui ha substituït a Wanne. Una nova aturada de Gonzalo, possibilita, que de nou Soler, torni a augmentar la renda, ara fins als deu amunt, 19-9. Un gol des dels set metres de Sebastian Frimmel, fa recular l’avantatge local als nou gols, però Janc tancarà l’anotació de la primera part deixant el 20-10 al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Els visitants ho intenten…

Els deu gols de marge aconseguits en la primera meitat, semblen totalment inassequibles pels visitants. Però mai te’n pots en refiar. Amb Valera exercint de central, N’Guessan amplia la renda fins als 11 gols. L’avantatge no creix malgrat un parell d’ocasions de Valera i Mem, amb Gonzalo fent una nova aturada. Ara l’atac blaugrana baixa un pèl el seu rendiment perquè no troba línies de passada a la línia dels sis metres, a més la pilota va massa lenta de costat a costat. Això ho aprofiten els visitants per reduir el desavantatge fins als nou gols, 21-12, després de l’anotat pel central dels hongaresos, Miguel Martins. Entre Jonathan Carlsbogard i Fàbregas faran arribar el marge local als onze gols, 23-12.

Ara la que afluixa un pèl és la defensa blaugrana al concedir un parell de gols a Zoltan Szita, 23-14. Aleix Gómez, poc encertat en els primers 30 minuts de partit, estavellant un parell de remats al travesser, fa ara el seu primer gol en el matx, 24-14. Amb Mem anotant pels onze amunt. Als hongaresos que estan jugant més còmodes que en la primera meitat, no els arriba per fer la guitza a uns locals que quan s’hi posen amplien el marge. Com succeeix després de dos gols més de Fàbregas, al que ara per fi troben en la línia dels sis metres, 27-15.

… però no se’n surten

Gonzalo continua intimidant i Mem amplia el marge als tretze de renda, moment en el qual Pastor decideix aturar el partit, per intentar aturar la sagnia. El temps mort funcionarà força bé. Mem fa una rematada al pal, abans que els visitants aconsegueixen un parcial 0-3, amb dos gols de Mario Sostaric i un de Rosta, pel 28-18.

Els blaugranes refan la renda amb gols de Soler i Aleix Gómez pel 30-18 quan queden menys de 13 minuts de joc. Carlsbogard manté la renda, abans que els locals tornin a entrar en una fase de desencert atacant. Els xuts de Richardson i Carlsbogard no superen Mikler, mentre que Makuc xuta fora. Això permet al Pick Szeged retallar el marge fins al 31-22.

Entre Richardson i Soler fan tornar els deu de renda, abans que Rosta anoti des dels sis metres el 33-24. Després d’una aturada de Mikler a xut de Luis Frade, amb el de Rio Tinto sense inaugurar el seu caseller pel que fa als gols, una pilota perduda pels visitants permet a Carlsbogard fer el 34-24. Ja en l’últim minut de partit, Imanol Garciandia fa el 34-25, abans que en el darrer segon del matx, amb la botzina final sonant, sigui Makuc qui deixi el definitiu 35-25 amb el qual acabarà el matx que certifica la primera posició del Barça a la lligueta.

@PBBMeritxell

Estadística