Trista i desencisadora desfeta a quarts de final de la Copa

Decebedora derrota la patida per l’equip blaugrana davant un Unicaja que ha sabut jugar amb la suficient paciència durant els 45 minuts de partit, tot esperant el seu moment. Aleshores, quan ha aparegut la reiterada i coneguda irregularitat blaugrana, ha fet el definitiu pas endavant que li ha donat una merescuda victòria.

El cert és que resulta molt complicat entendre com un equip amb bona dinàmica, en els seus darrers enfrontaments tan pel que fa a l’Eurolliga com a l’ACB, els havia resolt amb solvència, en alguns casos, com a Bologna, fent un molt bon joc, és capaç de capgirar-se com un mitjó i més quan semblava que el partit davant els andalusos estava controlat. Cal dir que l’equip no ha trobat solucions per resoldre els constants uns contra uns que buscava l’equip malagueny i que queien, inexorablement, a favor dels seus interessos. I per aquí se li veien les costures a un equip poc capaç de redreçar partits amb finals ajustats.

Després d’un bon inici blaugrana, arriba la reacció malaguenya

El matx que començava amb cistella andalusa, s’ha posat de cara de seguida gràcies a un triple de Tomas Satoransky. Avantatge que augmentaria després d’una esmaixada de Jan Vesely i una cistella de Nico Laprovittola, 7-4. De fet, en els primers minuts de l’enfrontament es veia a un Barça poc intens en defensa, però prou encertat en atac per dominar al lluminós. Dues cistelles consecutives de Nikola Mirotic, un triple i dos punts després de rebot ofensiu, feien arribar el marge blaugrana als quatre punts, 12-8. Renda que mantindria el mateix Mirotic, ara des de la línia.

Els homes d’Ibon Navarro no tardarien a reaccionar. Després del primer triple de Darío Brizuela el marcador es capgira, 14-15. És el primer avís de les intencions dels andalusos. Malgrat que des de la línia Sertac Sanli torna a avançar als avui locals, una cistella amb addicional de Dylan Osetkowski donarà dos punts de renda als malaguenys. Avantatge que diluirà Rokas Jokubaitis, tot fallant un addicional. Es torna a avançar l’equip andalús, gràcies altre cop a Brizuela, però un triple del jove base lituà sobre la botzina tanca el primer quart amb el Barça manant d’un punt, 21-20.

Poca renda pels blaugranes en un molt bon segon quart

Quan comença el segon capítol, sembla que els blaugranes han trobat quina tecla han de prémer. Gràcies a un triple d’Àlex Abrines, una cistella de Mike Tobey després de rebot ofensiu, un parell de cistelles de James Nnaji, qui ha entrat per Sanli quan el turc ha comès la seva segona falta personal, i dues cistelles d’Higgins, deixen al marcador un avantatge de tretze punts, 34-21. Per part andalusa només ha anotat Kendrick Perry un sol punt de tir lliure.

El tècnic dels malaguenys demana un evident temps mort. Quan el joc es reprèn, les coses milloren pels andalusos, però no massa, perquè tot i que Tyler Kalinoski anota un triple, els blaugranes continuen dominant les pintures. Dues cistelles de Tobey, la primera després de rebot ofensiu, mantenen l’avantatge, 38-26. Un triple de Tyson Carter, deixa en nou punts el marge culer, 38-29, amb Saras demanant un temps mort.

Un dels pecats dels barcelonistes, és que no aprofitaran aquests moments per ampliar més el seu marge. Es relaxen un pèl massa tant en defensa com en atac i això ho pagaran més endavant. De fet, els malaguenys agreixen la relaxació blaugrana per anar retallant el seu desavantatge. Entre David Kravish i un altre triple de Kalinoski, deixen el marge català en només quatre punts, 38-34. Un triple de Satoransky tancarà el primer temps amb els avui locals dominant de set punts, 41-34.

Els andalusos resisteixen a base de paciència

Els primers minuts de la segona meitat serviran per mantenir, gairebé, les coses iguals. Entre una cistella de Mirotic i dos triples, Satoransky i Nikola Kalinic, fan arribar la renda culer als vuit punts, perquè els andalusos han anotat 7 punts, entre ells un nou triple de Brizuela, 49-41. Tot i els abundants errors que comet l’atac blaugrana, els malaguenys no els acaben d’aprofitar. Una cistella d’Higgins i dos tirs lliures de Satoransky fan arribar la renda als deu punts, 53-43 quan queden 3.09 per jugar-se del tercer capítol.

Tot i que els deu punts semblen una renda important, els blaugranes comencen a donar signes de bloqueig mental. Nnaji falla dos tirs lliures i els homes d’Ibon Navarro ja fa estona que oloren sang. Quan Jasikevicius demana un temps mort, les coses s’han ajustat, 53-48. Una cistella d’Higgins aixeca la moral barcelonista. A 30 segons de la fi del tercer acte, anota Perry, sense que cap dels dos equips anoti res abans que soni la botzina de la fi del tercer quart, 55-50.

Tot i arribar a guanyar d’onze punts, l’equip blaugrana no acaba la feina

El darrer període reglamentari comença malament per als avui locals, en fallar un parell de triples. Malgrat això, l’avantatge blaugrana creix gràcies a un parcial 9-3, que arriba després d’una cistella d’Higgins, dues d’Abrines, la segona un triple i dos tirs lliures de Jokubaitis. Per part malaguenya només ha anotat Perry cistella i addicional, 64-53.

Amb el Barça dominant d’onze punts, començarà un altre partit. Un nou dos més un de Perry és el primer toc d’atenció. Anota al pal baix Sanli, per mantenir les dues xifres en l’avantatge culer. Farà el mateix Laprovittola fallant un tir lliure, 67-57. El segon toc d’atenció és la pèrdua del control del rebot defensiu. De moment tot sembla sota control, però Unicaja va anotant, mentre que els blaugranes els hi costa molt superar la teranyina defensiva andalusa. A més ja no estan massa encertats en el tir exterior. Fallen Mirotic i Higgins. A 3.56 Jasikevicius ha de demanar un temps mort, perquè les coses no estan gens clares.

Els malaguenys reviuen gràcies als errors dels barcelonistes

Els blaugranes manen de sis punts, però Brizuela disposa de dos tirs lliures que transformarà pel 67-63. Amb els barcelonistes inoperants en atac, dos tirs lliures d’Alberto Díaz, deixen les coses molt ajustades, 67-65. Satoransky falla un triple, però Mirotic capturar el rebot per fer el 69-65. Els blaugranes recuperen el control del seu rebot defensiu.

Això junt amb un triple de Laprovittola, refà la moral culer, però es tornen a cometre errors inexplicables en atac. Pilotes perdudes de Laprovittola i Higgins, mentre que els malaguenys no fallen des de la línia, 72-71 a 1.17 per la fi. Dos tirs lliures de Laprovittola donen oxigen, que marxarà tot seguit després d’un triple d’Osetkowski, 74-74 a 55 segons per la fi. Vesely i Brizuela anotaran des de la línia per l’empat a 76. Queden 27 segons i la possessió és blaugrana. La jugada acaba amb un tir fallat d’Higgins a 8 segons per la fi. El rebot és andalús i l’intent de triple de Brizuela acaba en no res. 76-76 al marcador i el matx ha d’anar a la pròrroga.

El Barça no se’n surt en un final ajustat

Quan comença el temps afegit, les coses no són gens favorables als blaugranes. Vesely falla el segon tir lliure, fet que òbviament aprofita Perry per posar als seus al davant, 77-78. Els blaugranes continuen fallant en atac, mentre que Brizuela transforma un altre un contra un, 77-80. Ibon Navarro protesta i els àrbitres li assenyalen una falta tècnica que Mirotic converteix. A 3.03, un triple del montenegrí avança al Barça 81-80. Però l’alegria barcelonista dura molt poc perquè Brizuela fa el mateix, per tornar a avançar als malaguenys, 81-83.

Amb l’atac blaugrana rom, una cistella de Kalinoski deixarà les coses gairebé impossibles. Els andalusos, com dèiem al començament, han trobat el seu moment, la seva oportunitat. Temps mort blaugrana. Vesely anota dos tirs lliures abans que Kalinoski trepitgi la línia de banda. El matx queda a les mans de Laprovittola que té dos tirs lliures per empatar el partit. Malauradament, fallarà el primer tir lliure, 84-85 a 1.16 per la fi del temps afegit. Qui no falla des de la línia és Will Thomas, 84-87 a 1.01.

Mirotic falla el seu intent de triple, però el rebot l’atrapa Vesely. Ara qui prova el tir de tres és Laprovittola que si el transforma per empatar el matx a 87 quan queden 34 segons. A 9 segons Perry anota el que serà resultat definitiu, 87-89, perquè a 8 dècimes Laprovittola rep falta personal. L’argentí falla el primer i ha de fallar el segon, però el rebot se l’emporta Perry per posar el punt final al matx. El dijous gras s’ha convertit en Dimecres de Cendra pels culers.

@PBBMeritxell

Estadística