Victòria fàcil d’un Barça molt superior

Còmoda victòria d’un Barça molt superior davant un Breogán voluntariós. Els locals començaven amb un parcial 10-0, amb dos triples d’un Nico Laprovittola, que finalment ha estat determinant pel matx. Els gallecs ho han intentat, però amb poca esma i poc encert.

Un 10-0 inicial trenca la resistència gallega

Com hem dit, les coses començaven força bé pels locals. Dominant el rebot defensiu, de fet ho farien durant els quaranta minuts, dues cistelles de Laprovittola, una d’elles triple, de Jan Vesely i un altre triple aquest de Nikola Mirotic, donaven als blaugranes el marge de 10 punts que abans hem comentat.

Els gallecs reaccionarien, més pels errors en atac dels locals que pel seu encert. Però la recuperació duraria poc, perquè entre una cistella al pal baix de Mirotic, dos punts de Tomas Satoransky i el segon triple del de Morón, faran arribar el marge local als 9 punts 17-9. Marge que torna als deu punts després d’un triple del base argentí, 20-10. Dos tirs lliures de Toni Nakic tanquen el primer quart amb els locals dominant de vuit punts, 20-12.

El Breogán vol, però no pot

Tot i que els homes de Veljko Mrsic volen refer-se, els blaugranes han continuat dominant el rebot defensiu i això no deixava de ser un problema per un Breogán que estava patint la seva particular visita al dentista. Un triple de Marko Lukovic retalla el marge local, però les accions positives dels forasters no tenen continuïtat. I això ho aprofiten els locals per tornar a augmentar la seva renda. Entre Sertac Sanli, Mike Tobey i Cory Higgins refan l’avantatge local, 26-17.

Malgrat els errors en els triples dels blaugranes, dos tirs lliures convertits per Sanli mantenen les coses, 28-19. Àlex Abrines primer farà mal des de la línia i posteriorment anotarà un triple que junt amb Higgins, culminant una contra, eleven el marge als catorze punts, 35-21. Tres punts visitants demostren que els gallecs no es rendeixen, 35-24 al final de la primera meitat.

Els locals continuen obrint forat al marcador

El segon temps comença amb el Barça anotant amb certa comoditat. Entre Mirotic i Jan Vesely, més un triple de Nikola Kalinic, amplien el marge local fins als setze punts, 45-29. Els gallecs volen refer-se, però els blaugranes tenen massa arguments en el seu atac per continuar erosionant la confiança forastera.

Un triple i una cistella del de Pogdirica, més dos punts de Satoransky, eleven el marge local fins als vint punts, 53-33. Avantatge que comença a ser inassolible per l’atac dels gallecs. En el tram final del quart, els locals augmentaran, lleugerament, el seu avantatge gràcies a cinc punts més del base de Morón, triple i cistella, pel 58-37 que hi ha al marcador a manca dels darrers deu minuts de joc.

Els blaugranes s’emporten el darrer quart per deixar el seu avantatge en 28 punts

Amb el matx decidit, es tracta de mantenir el ritme. D’entrada les coses es fan bé gràcies a l’encert de Sergi Martínez des de més enllà de la línia del 6,75. Un triple seu i un punt de tir lliure de Sanli, fan que el marge local s’ampliï fins als 23 punts, 62-39. Els homes de Saras Jasikevicius, són conscients que la victòria no se’ls pot escapar i es relaxen una mica, sobretot en atac.

Una sèrie d’errors dels locals permeten, tot i una cistella de Rokas Jokubaitis, que els gallecs alleugereixin la seva ferida de forma temporal, perquè el jove base lituà anotarà un parell de cistelles més pel 68-48. Els visitants insisteixen amb triples de Nakic i Lukovic, que no fan mal perquè la victòria serà pels de casa. Entre Sergi Martínez i cinc punts de Tobey, triple i cop de palmell, fan arribar la renda barcelonista als 21 punts, 75-54.

El tècnic lituà veient el temps que queda i com està el marcador fa canvis per rotar els seus homes. Fet que aprofitarà per treure a pista a James Nnaji. Amb els gallecs superats en les dues pintures, el jove jugador nigerià anotarà dues cistelles i un addicional abans que Jokubaitis posi el punt final a l’enfrontament des de la línia pel definitiu 82-54.

@PBBMeritxell

Estadística