Gran victòria blaugrana per començar la segona part de la temporada

Tornava l’ASOBAL, després de l’aturada habitual del mes de gener i ho feia amb un partit estel·lar, el primer contra el segon de la classificació. Amb un Palau d’Esports de Granollers ple a vessar, els blaugranes afrontaven el matx amb molt pocs dies d’entrenament des de la tornada dels jugadors.

L’ambient a la capital del Vallès Oriental, estava força caldejat per dues raons. La primera era que tenien la gran oportunitat de derrotar al gran favorit a guanyar la competició. I la segona la presència a les files visitants d’un home de la casa, com és Pol Valera, fitxat en els darrers dies del mercat hivernal. Per tant, tot estava predisposat per posar les coses molt difícils als homes de Carlos Ortega.

Davant un ambient de gala, la resposta blaugrana ha estat contundent i gairebé definitiva. Uns 60 minuts de bon joc han servit per què els visitants s’emportessin una clara victòria. El cert és que els blaugranes no han donat cap possibilitat a una sorpresa perquè s’han pres el matx amb tota la seriositat del món. Des del porter, Emil Nielsen, fins al jugador més jove, en aquest cas Martí Soler, s’han deixat la pell a la pista, aconseguint superar a un voluntariós BM Granollers, que prou ha fet en intentar seguir l’infernal ritme que han proposat els barcelonistes.

Després d’un inici igualat, els visitants comencen a obrir forat al lluminós

Com era d’esperar, el matx s’iniciava amb molta igualtat. Nielsen feia les primeres aturades, però els visitants no ho acabaven d’aprofitar perquè Dika Mem no podia amb Rangel Luan i posteriorment Jonathan Carlsbogard perdia una pilota per falta en atac. Qui anotava era Farik Yusuf, per cert, seria el seu únic gol en el partit, mentre qui empatava era Luka Cindric. Es tornaven a avançar els locals i ara la resposta era d’Aleix Gómez des dels set metres. Aquest frec a frec duraria 3 minuts més, amb els gols blaugranes anotats per Luis Frade i Mem, pel 4-4.

A partir d’aquí, les coses començarien a canviar. Una aturada de Nielsen permet que el gol anotat per Luis Frade avanci per primer cop als forasters. Altre cop, Nielsen feia de les seves i ara qui anota de contraatac és Hampus Wanne, 4-6. Els blaugranes ja no deixarien de comandar el lluminós en el que quedava de matx. Després del cinquè gol local, arriben els anotats per Cindric i altre cop Wanne, qui culminant un contraatac feia el 6-9. Cal destacar la bona feina en la transició atac-defensa dels blaugranes, un dels seus signes d’identitat, que els ha permès acompanyar la gran feina feta per Nielsen sota els pals.

Tot i atacar amb set jugadors de pista, els locals perden pistonada

Un parell de gols de Cindric mantenen el marge de +3 pels visitants quan se superen els quinze minuts de la primera part, 8-11. Els dos porters rivalitzen en aturades, abans que Wanne i Aleix Gómez facin arribar la renda blaugrana als cinc gols, 8-13, obligant Antonio Rama a demanar un temps mort. Després que Nielsen li aturi un set metres a Antonio Garcia, el marge blaugrana arribarà als vuit gols gràcies als anotats per Domen Makuc, Wanne i Dika Mem. De nou Antonio Rama demana un temps mort.

Els locals passaran a atacar amb set jugadors de pista per intentar superar la intensa defensa visitant. Però l’opció no els acaba de funcionar prou bé, perquè els forasters no fallaran gaires atacs. Aleix Gómez anota des dels set metres, fa el mateix Adrià Martínez pels locals, mentre que serà Mem qui anoti el 10-18 amb el qual s’acabarà la primera meitat, perquè en el darrer atac blaugrana, a Makuc li marxa el seu tir per la dreta molt ajustat al pal de la porteria local.

Els forasters mantenen el seu avantatge

La segona part comença sense canvis a la porteria blaugrana, mentre que a la local Marc Guàrdia substitueix a Luan. En el primer atac, Martí Soler fa un gol de fantasia pel 10-19. Anotarà des dels set metres altre cop Adrià Martínez per mantenir el desavantatge en vuit gols. Els locals necessiten sacsejar quelcom perquè tal com van les coses no tenen res a fer. El tècnic local ordena un canvi defensiu, ara defensen amb 5-1 amb Guilherme Torriani d’avançat, mentre que en atac mantenen l’atac de set jugadors de pista. Ara qui anota des dels set metres és Melvyn Richardon per tornar a posar el +9 al marcador, 11-20.

Els locals anotaran dos gols seguits sense resposta forastera deixant el marcador en un 13-20. Els visitants aprofiten que el porter local no està sota els pals per fer el 13-21 de la mà de Blaz Janc. La jugada es repetirà un cop més amb Janc anotant el 14-22. Amb Gonzalo Pérez de Vargas a pista, un set metres llançat per Adrià Martínez s’estavella en el pal dret de la porteria defensada pels visitants. Aquesta circumstància no és aprofitada per augmentar la renda visitant perquè Richardson fa un mal passi. Anota Antonio Garcia, fent el mateix Carlsbogard per tornar als vuit de renda, 15-23. Renda que creix gràcies a una aturada de Nielsen i un gol des dels set metres de Richardson.

Els blaugranes no afluixen tot i tenir la victòria assegurada

Ara ja el soroll al Palau d’Esports ha baixat i només, de tant en tant, se senten els insults al Barça d’un grupet d’afeccionats locals que no entenen massa bé que vol dir la paraula esport. Qui sí aprofita que no hi ha porter és Ludovic Fàbregas fent arribar el marge blaugrana als deu gols, 15-25. Avantatge que continua creixent gràcies a la feina de Nielsen i la defensa i als gols anotats per Luis Frade i Cindric, 16-27.

En el minut 11.39 d’aquesta segona part fa el seu debut amb la samarreta blaugrana Pol Valera, fins ara jugador del BM Granollers. Antonio Rama demana un temps mort. Ara el Granollers torna a jugar amb sis jugadors de pista en atac, mentre que la defensa serà fins al final la clàssica 6-0. Janc no perdona i fa el 16-28. L’encarregat de mantenir la renda visitant és Richardson, dos gols seus deixen el 18-30 quan queden poc menys de quinze minuts pel final.

El marge blaugrana torna a créixer per la bona tasca al darrere i els dos gols que anoten Artur Parera, autor de dues dianes de forma consecutiva i Janc, 20-33 a menys de deu minuts per la fi. Després d’un parell d’aturades de Nielsen torna a ser Janc qui de contraatac signa el 20-34.

A la grada local, el grupet de seguidors maleducats continua insultant al Barça, bajanades que són producte de la frustració que els provoca la marxa del partit. Mentre, a la pista, Makuc i Parera no poden amb Guàrdia, però qui si anota és Richardson pel 21-35. Les aturades de Nielsen no són aprofitades per Makuc qui perd una pilota, que acabarà en gol de Ferran Castillo, que serà l’últim gol local avui. Mentrestant, per part blaugrana Makuc i Carlsbogard anotaran dos gols més pel definitiu 22-37.

@FCB- Víctor Salgado

Estadística