Ajustada victòria blaugrana

El Barça que aquesta temporada està sent regularment irregular, ha tornat a jugar amb foc en un final de partit trepidant. Amb avantatge blaugrana de dos punts, Adriano Vertemati, l’avui tècnic teutó per la baixa d’Andrea Trinchieri, ha decidit arriscar el tot pel tot a una sola carta. Ognjen Jaramaz ha estat el designat pel tècnic italià de jugar-se en un contra un, davant Nikola Kalinic, com acabaria el matx. En tenia prou amb una cistella de dos per forçar la pròrroga, però l’opció escollida per l’equip alemany ha estat buscar un triple guanyador.

L’èpica defensa del de Subotica ha posat les coses molt difícils al de Krusebac, que feia no massa havia convertit un parell de triples, el segon havia servit per deixar les coses molt ajustades al marcador. La tasca defensiva de Kalinic, ha impedit un tir còmode a Jaramaz qui ha vist com el seu tir anava al ferro, en lloc d’entrar a la cistella, mentre sonava la botzina de final de partit. Ha estat un cara o creu que aquest cop ha sortit cara per l’equip català.

Els locals agafen avantatge

Ja des del començament s’ha pogut comprovar que el matx d’avui no seria gens fàcil ni còmode pels locals. Desgastats, sobretot psicològicament, afrontaven el matx contra els teutons amb certa laxitud. És cert que després d’uns primers minuts força igualats, amb cistelles de Nico Laprovittola i Nikola Kalinc, s’avançaven els visitants, 4-6. A partir d’aquí l’encert en el triple, Sertac Sanli, Nikola Mirotic i de nou el turc, donaven tres punts de renda als locals, 13-10. Renda que arribaria als set després d’una cistella de Mirotic i un contraatac signat per Kalinic, 17-10.

Vertemati demanava el primer temps mort perquè les coses no rutllaven bé pels bavaresos. Anotaven els forasters per reduir en quatre punts la renda local, però entre Oscar Da Silva, qui anota després de rebot ofensiu i una contra sotasignada per Higgins deixava el marge culer en els mateixos set punts que havien aconseguit prèviament, 21-14.

Reacció bavaresa en el segon quart

A l’inici del segon capítol, l’atac local col·lapsa i això ho aprofiten els forasters per reduir significativament el marge català, 21-20. Anoten per fi els locals, Jan Vesely i Rokas Jokubaitis de contraatac, 25-20, obligant el tècnic bavarès a demanar un nou temps mort. La renda local s’expandeix gràcies a una nova cistella de Vesely, a un tir lliure de Da Silva i a un triple d’Àlex Abrines pel 31-22.

Anoten els teutons amb Mirotic transformant un sol tir lliure abans que un triple de Nick Weiler-Babb deixi la renda local en cinc punts, 32-37. Sanli fa tornar el marge local als set punts, tot just abans que un parcial 0-6 culminat per un triple de Niklas Wimberg deixi l’avantatge blaugrana en tan sols un punt quan s’arriba al descans, 34-33.

Els locals no poden ampliar la renda i la victòria queda en l’aire a manca dels darrers 10 minuts

La segona meitat comença amb un nou triple de Weiler-Babb que serveix per capgirar el marcador, 34-36. Mirotic primer i més tard Tomas Satorasnky, aquest amb un espectacular alley-hoop que culmina un contraatac, empaten el matx a 38. Els alemanys queden per uns moments descol·locats i això permet que els triples que anoten el mateix base txec i Nico Laprovitola enlairin el marge local fins als sis punts, 44-38.

De nou Vertemati atura el partit. L’estratagema li surt prou bé i els seus homes aprofitaran certs problemes en el rebot defensiu blaugrana per tornar a ajustar el resultat, 44-43, després de tres tirs lliures convertits per Corey Walden. Mirotic anota un sol tir lliure, mentre que Jaramaz anota els dos per empatar el partit a 45. Els tirs lliures que converteixen Abrines i Jokubaitis serveixen per donar quatre punts de renda als locals, que són a hores d’ara un tresor, 49-45. El tercer capítol acabarà amb intercanvi de cistelles, Niels Giffey pels teutons, Abrines pels locals, que deixen el 51-47 amb el qual s’arriba al desenllaç.

Després d’un final ajustat, el triomf es decideix en la darrera possessió

Els locals comencen força encertats el darrer capítol. Cistella de Vesely i triple de Jokubaitis. Gràcies a que de nou es domina amb solvència el rebot defensiu, els locals continuen ampliant el seu marge. Una nova cistella del pivot txec, seguida d’un triple d’Higgins eleva el marge local fins als deu punts, 61-51, màxim avantatge del partit fins al moment.

Tot sembla controlat. Però mai es pot dir blat fins que no sigui al sac. De cop i volta, els bavaresos reaccionen. Entre l’encert alemany, triple de Jaramaz, i els errors locals, innocent falta en atac de Sanli, el marge blaugrana es redueix a la meitat, 63-58. Saras Jasikevicius ha de demanar temps mort. El pas per la banqueta no soluciona res i Weiler-Babb anota el 63-60. Un atac local un pèl embolicat acaba amb una esmaixada de Vesely, abans que el mateix Weiler-Babb transformi un triple per deixar les coses molt ajustades, 65-63.

Ara cada atac és or. Anota Higgins, mentre que Walden fa el mateix des de la línia. Un triple de Mirotic a 1.52 de la fi, sembla definitiu, però Jaramaz ho desmenteix al convertir, ell també, un triple. 70-68. L’atac blaugrana acaba amb pilota perduda per Laprovittola i dos punts de tir lliure de Jaramaz per l’empat a 70 quan queden 1.05. L’atac local acaba amb un triple fallat per Higgins, Vesely de forma prodigiosa arriba a tocar la bola que arribarà a les mans del mateix Higgins qui ara si anota el 72-70 a 22 segons per la fi. I després que passi el que hem explicat a l’inici, el matx s’acaba amb la quinzena victòria blaugrana en 23 partits.

@PBBMeritxell