Un darrer quart màgic dona la victòria al Barça

El Barça ha necessitat, un altre cop, la màgia del Palau per endur-se la victòria davant el Maccabi de Tel-Aviv. L’equip israelià ha posat contra les cordes a l’equip blaugrana, en un tercer quart en el qual els locals s’han complicat la vida jugant malament tant en atac com en defensa. Tot plegat ha donat ales als visitants que havien trobat la manera de superar de manera força còmoda l’avui no massa eficient defensa local.

I quan semblava que el matx s’acabaria decidint a favor dels grocs, un triple de Mike Tobey ha encès el Palau i de cop i volta ha tornat la confiança als homes de Saras Jasikevicius. El Palau ha despertat fent de cada atac macabeu un infern i empenyent als seus jugadors fins que gràcies a una sèrie de set punts seguits de Cory Higgins i dos de Jan Vesely han aconseguit donar-li la volta al marcador de forma definitiva.

Els locals dominen a l’inici

El matx que començava bé pels locals, cistelles de Nico Laprovittola i Jan Vesely i entremig un triple de Tomas Satoransky, 7-2, s’igualava ràpidament amb un triple de Jarell Martin i una cistella de Wade Baldwin IV. De fet, tot i una esmaixada de Vesely, els grocs s’avançarien abans que un triple del base Morón capgirés el marcador.

El matx estava sent un anar i venir que duraria els 40 minuts. Els macabeus feien una defensa molt enganxosa i en atac feien anar de corcoll als locals per la seva mobilitat. Dos tirs lliures de Vesely donen tres punts de renda, avantatge que s’ampliaria gràcies als triples que anotarien primer NIkola Kalinic i més tard Rokas Jokubaitis, 20-15. Resultat amb el qual acabaria el primer capítol.

Tot i que els blaugranes dominen el segon període, els macabeus reaccionen al final

Les coses es mantenen igual a l’inici del segon quart perquè si per part macabea Jalen Adams transforma un triple, fa el mateix Jokubaitis. Amb els forasters treballant bé en defensa, el tècnic lituà ha de demanar un temps mort quan el marge del seu equip es redueix fins als dos punts. Entre Higgins i un cop de palmell de Sertac Sanli mantenen els quatre punts de renda local, abans que gràcies a un triple d’Àlex Abrines torni la renda local als cinc punts, 30-25.

Tot i un temps mort demanat per Oded Kattash, els blaugranes aprofitaran que l’atac dels grocs queda col·lapsat, per ampliar significativament el marge. Una cistella de Mike Tobey i dues d’Higgins deixen nou punts d’avantatge quan s’entra en els darrers minuts del primer temps, 36-27. La renda local creixerà encara més gràcies a un addicional transformat per Satoransky que fa arribar el marge blaugrana als onze punts, 39-28.

Quan sembla que els grocs estan a punt d’entregar el partit, reaccionaran a partir d’un triple d’Adams fent un parcial 2-9, sent Satoransky l’únic jugador que anoti per part blaugrana i de tir lliure, deixant un inquietant 41-37 al lluminós. Els macabeus han salvat el primer matx-ball del partit.

El tercer període és un infern pels locals

Efectivament, el curs del partit ha patit un trasbals. Els blaugranes comencen bé la segona meitat i d’això se n’aprofita l’equip israelià. Una cistella de Bonzie Colson i un triple de Jarell Martin capgiren el marcador i això es convertirà en un problema. Roman Sorkin allarga l’avantatge macabeu abans que Nikola Mirotic, cap punt fins al moment, amb un triple empati el matx a 44. Colson transforma un triple que serà l’inici de l’enlairament israelià al marcador.

Malgrat una cistella d’Higgins, els macabeus agafaran avantatge aprofitant el desconcert que ara mateix pateix la defensa local. Per si hi mancava alguna cosa, Higgins rep una tècnica que Baldwin IV aprofita per anotar tres tirs lliures i posar als grocs al davant per sis punts, 46-52. Un nou triple de Mirotic vol refer la moral catalana, però els israelians el desactiven amb un triple de Baldwin IV, 49-55.

Tot i que Mirotic anota des de la línia i Abrines transforma un triple, entre una cistella amb addicional de Baldwin IV i un triple de Darrun Hilliard fan arribar el marge visitant als set punts, 54-61. Sanli falla un tir lliure i Jokubaitis anota els dos que llança, però en defensa es continuen fent malament les coses i el marge visitant arribarà als deu punts, 57-67 després de dos tirs lliures convertits per Adams. Però com havia passat a l’inrevés al final del primer temps, ara són els locals els que salven el matx-ball gràcies a un triple de Tobey i dos tirs lliures de Jokubaitis, 62-67 a manca de deu minuts de joc.

La màgia del Palau apareix a temps

Una treballada cistella d’Abrines obre el darrer quart. Un nou triple d’Hilliard dona arguments als macabeus per creure en la victòria. Jokubaitis anota, però falla l’addicional. Ara mateix l’home sense por és la millor alternativa que tenen els locals per resistir l’embranzida israeliana. El de Mazeikiai torna a anotar per mantenir viu al seu equip, 68-72. Desavantatge que es manté després d’una esmaixada de Vesely.

Ara els visitants ja no troben amb la facilitat que ho feien l’encert en el triple i entre això i que els blaugranes mantenen el control del rebot defensiu, comença el compte enrere per donar la volta al marcador. Kattash demana un temps mort que no li servirà de res, perquè l’atac macabeu torna a fallar, mentre que en el següent atac local, Mirotic agafarà el seu propi rebot per anotar i aconseguir un tir addicional que transformarà pel 73-74 a 4.18 per la fi. El Palau ja fa estona que és un bram. Triple d’Higgins per tornar a avançar als locals, 76-74. Baldwin IV comet falta en atac i Vesely anota el 78-74 a 2.52.

La victòria s’acaba d’assegurar en uns bons darrers minuts

Ara mateix el Palau és un infern. A la grada els nombrosos seguidors macabeus s’han quedat muts. Kattash demana, desesperat, un altre temps mort, però l’atac israelià acabarà amb un tap d’Higgins sobre Baldwin IV en un intent de triple. Des de la línia Higgins fa arribar la renda local als sis punts quan queden 2.17 per jugar-se, 8074. Els grocs ja fa una bona estona que no anoten ni de tres ni de dos. La màgia del Palau els ha embruixat. En canvi Higgins continua a la seva. Dos tirs lliures més fan arribar el marge local als vuit punts, 82-74. Els blaugranes han completat un parcial 14-0 que ha acabat amb les esperances dels macabeus.

Després d’un nou temps mort de Kattash, es trenca el parcial amb una cistella d’Addams pel 82-76. Els grocs es resisteixen a entregar la cullera. Una pilota perduda per Satoransky els torna a la vida, però una falta en atac de Martin els deixa sense oportunitat de seguir pressionant. Els locals se’n surten de la pressió a tota pista que fan els forasters, però el base txec només anota un tir lliure, 83-76 a 20 segons per la fi. El mateix Addams torna a anotar, però tirarà a fallar l’addicional, per agafar el rebot. La jugada li surt malament perquè el rebot l’atrapa Laprovittola quan queden 9 segons que s’esgoten sense que passi res.

@PBBMeritxell