Victòria còmoda del líder de l’OK Lliga

Victòria aclaparadora d’un Barça molt superior a un Girona CH en hores baixes. Els blaugranes, després de la victòria europea de passat dijous, s’enfrontaven al conjunt dirigit per Ramon Benito, amb l’objectiu de mantenir-se, com l’únic equip invicte a l’OK Lliga i mantenir el marge de set punts què dur com a líder de la competició.

Després d’una primera part molt ajustada, ha estat en la segona quan l’equip blaugrana ha trobat la tecla per obrir la bona defensa gironina superant al veteraníssim Jaume Llaverola, 48 anys el contemplen, que havia tancat a pany forrellat la seva porteria amb l’excepció del matiner gol aconseguit per Joao Rodrigues. Cal dir que avui, per unes molèsties musculars la rotació blaugrana patia la baixa d’Ignacio Alabart a la qual s’ha de sumar la de llarga durada de Matías Pascual. Per cobrir la baixa del d’A Coruña, ha estat convocat el jove Manel Hernández que fins i tot ha pogut debutar en el primer equip blaugrana en els darrers minuts de l’enfrontament.

Els blaugranes surten forts

Com s’esperava, el matx s’iniciava amb els locals dominant el joc i el ritme del partit. Els gironins volien plantar cara, però el ritme que imposaven els locals era molt alt i com acostumen, recuperaven molt aviat la possessió de pilota.Això provocava esglais en la defensa forastera que de moment solucionava amb certa solvència Llaverola.

De fet el primer gol dels de casa ha caigut com la fruita madura cau de l’arbre. Després d’una primera rematada d’Helder Nunes, una recuperació en banda dreta de Marc Grau acaba amb un passi a l’esquerra per on s’incorporava a l’atac Joao Rodrigues. Amb un xut ras, prou fort i molt col·locat el d’Oeiras sorprèn Llaverola per l’1-0 que puja al lluminós quan s’han disputat tan sols 51 segons de partit. El gol aconseguit pels blaugranes serà, contra tot pronòstic, una jugada aïllada en aquesta primera meitat. Tot i que sembla que els locals n’anotaran més, això no acabarà passant, almenys en aquesta primera meitat. És cert que el partit no canvia gens.

Malgrat l’ampli domini, els locals no amplien l’avantatge

Domini abassegador dels locals. La defensa gironina treballa força bé, deixant poques escletxes per on poden rematar els homes d’Edu Castro, els quals en darrera instància es troben a un Llaverola molt atent. Les arribades dels gironins són esporàdiques acabant en la majoria dels casos amb tirs llunyans que Carles Grau, el porter titular avui dels locals, no té problemes en aturar.

Els atacs locals s’obliden de buscar la finalització al segon pal i això afavoreix la feina d’un magnífic Llaverola que sembla tenir signat un pacte amb el diable. Tot i les nombroses ocasions creades pels barcelonistes, no acaben de trobar la fórmula per augmentar la seva renda a l’electrònic. A part de les intervencions de Llaverola, cal destacar la bona defensa que fan els visitants al darrere. Com era d’esperar, els gironins arriben a disposar d’una clara oportunitat per marcar. Una arribada de Moisès Aguirre en el minut 23.18 la salva Carles Grau amb una gran aturada. Sense que es torni a moure el marcador, s’arriba al descans.

La bona sortida barcelonista a la segona part, decanta definitivament el partit

Quan la segona part comença, les coses no varien gens. El matx continua sent dominat pels locals, amb alguna arribada gironina, això si sense massa perill. De moment, els blaugranes que intensifiquen els seus atacs no poden amb Llaverola fins que en el minut 32.34, Pau Bargalló fa una rematada des de molt a prop de la porteria forastera. En primera instància Llaverola pot rebutjar la pilota, però l’esfèrica és controlada pel mateix Bargalló que torna a rematar tot seguit per ras i ara si supera al d’Igualada. És el 2-0.

Aquest segon gol té un efecte alliberador pels local. Poc després hi ha una rematada d’Helder Nunes al pal esquerre i a continuació, 65 segons després del 2-0, arribarà el tercer gol blaugrana. Una jugada per l’esquerra de l’atac local, conduïda per Sergi Panadero, acaba amb un passi enrere que controla Helder Nunes. El de Barcelos, situat fora l’àrea fa un fort xut de pala que per alt supera a Llaverola. És el minut 33.29 quan el 3-0 puja al lluminós.

El Girona intenta reaccionar, però ho farà sense massa esma perquè la distància al marcador és massa àmplia. Qui porta la veu cantant continua sent l’equip local que ara juga, a més, de manera relaxada en tenir el marcador clarament a favor. En el minut 37 els gironins cometen la seva novena falta. I com si fos una maledicció, vint segons més tard els homes de Ramon Benito reben la desena. Bargalló, que estava assegut a la banqueta, surt a pista substituint Panadero per executar el tir directe. Amb una finta perfecta, el de Sant Sadurní fa el 4-0.

La victòria queda arrodonida amb dos gols més

Amb el matx completament decidit, poc després arribarà un altre llançament directe contra la porteria gironina. Ara és per una falta de Marc Vázquez sobre Mar Grau que els àrbitres consideren mereixedora de tir directe. L’encarregat de llançar-lo és el mateix Marc Grau qui sense fer cap finta xuta a mitjana alçada superant de nou a Llaverola en el minut 34.59.

El 5-0 decideix a Ramon Benito a fer canvi a la porteria visitant, Pau Fernández substitueix a Llaverola sota els pals defensats pels gironins. Quan queden 5.03 minuts per la fi, és el moment en el qual Manel Hernández debuta amb el primer equip substituint a Marc Grau. El matx, ara ja sense la pressió pel resultat continua dominat pels locals, tot i que en defensa els homes d’Edu Castro estan més relaxats i això permetrà alguna rematada visitant que resolt amb solvència Carles Grau.

En el minut 47.45, una jugada per banda dreta entre Joao Rodrigues i Bargalló acaba amb un passi al cor de l’àrea on Sergi Llorca remata superant a Pau Fernández pel 6-0. Gairebé un minut més tard, en el 48.43 els locals cometen la seva novena falta i com en el cas del Girona, poc després faran la desena. Quan queden 9 segons de partit, Biel Nadal és l’encarregat de fer el llançament directe. El jove jugador gironí intenta fer una finta, però acabarà relliscant i, per tant, es quedarà sense poder posar a prova a Carles Grau. No hi ha temps per més i el matx s’acaba amb el clar 6-0 al lluminós.

@PBBMeritxell